15 sätt att äta hälsosam utan att spendera mycket

vegetabiliska

Att bygga muskler och förlora fett måste du äta hälsosamt. Protein att bygga och underhålla muskler. Kolhydrater för energi. Frukt och grönsaker för vitaminer, mineraler och fibrer. Vatten för hydrering och återhämtning. Och hälsosamma fetter för att underlätta fettförbränning.

 • proteiner: köttfärs, frysta kycklingbröst, burkar tonfisk, nötlever, keso, vanlig yoghurt, ägg, mjölk, vassle ...
 • kolhydrater: Pasta, ris, havre, potatis, bönor, äpplen, bananer, russin, broccoli, spenat, kål ...
 • fetter: olivolja, fiskolja, linfrö smör, nötter ...

2. Köp Proteiner kackerlackor

Du behöver 2 gram protein per kilo kroppsvikt per dag för att skapa och underhålla muskler. Ät komplett protein med varje måltid hjälper också fettförbränning, eftersom proteinet har en högre termisk effekt än andra livsmedel.

Lämna filet mignon och lax för speciella tillfällen. Köpa ägg, mjölk, vassle, makrill, tonfisk, nötkött lever, frysta kycklingbröst, keso, etc.

3. Köp Generic Food

Och butikernas egna märken. Råa livsmedel som ris, pasta, ägg, mjölk, ost, frukt / frysta grönsaker, smaka samma märke av mat när du vänja sig vid dem. Men de gör du spara pengar från förpackningar och reklam.

4. Köp Kosttillskott

De är billiga och göra deras liv enklare, även om hela livsmedel är bättre. Du kan använda kosttillskott, men se till att din kost består av hela livsmedel och obearbetade.

 • Whey: Det billigaste protein hittar.
 • Fiskolja: Billigare än fisken själv.
 • Multivitaminer: Vitaminbrist är vanligt. 1 glas kan pågå i flera månader.

5. Köp Tillräckligt

Speciellt när det finns en viss kampanj. Livsmedel som pasta, ris och havregryn är lätt att förvara. Om de är på försäljning, köp den mest kan du lagra pågå till nästa befordran. Fler idéer:

 • Hälften nötkött stomme: Det är inte nödvändigtvis billigare, men du har bättre kvalitetskött. 
 • tillägg: Du har oftast gratis frakt och rabatter när man köper i volym. Gör en begäran om fyra månader för dig, vänner och familj och dela kostnaderna.

6. Köp Food Calorie

helmjölk, potatis, ris, pasta och havre är satiating, frisk och lätt att förvara. De kommer att hjälpa dig att äta hälsosamt kommer till din dagliga kaloribehov snabbt och billigt, och kommer att gå upp i vikt för enklare magra människor.

7. köpa nedsatta Meats

Stormarknader brukar ge rabatt på kött när de närmar sig utgångsdatum. Köpa flera kilo och förvara i frysen.

8. Köp allt på ett ställe

Tid är pengar och bränsle är dyrt. Att köpa in kampanjer kommer att 10 olika platser. Hitta en eller två platser där du har låga priser och de flesta av den mat du behöver och köpa den där.

9. Gör kundkortet

Många livsmedelsbutiker har erbjudanden endast för kunder med kort. Vissa kort sparar dig och ge dig pengar, som rabatt när du har spenderat ett belopp. Beställningen, det tar 5 minuter och är gratis.

10. Kontrollera enhetspriset

Men också storleken på delarna. Stora förpackningar är ofta, men inte alltid billigare än små. Ibland två små lådor är billigare än en stor, även om det finns mer förpackningar.

11. äta mindre totala kalorier

Förlora fett om du är överviktig: detta kommer att göra dig att spara pengar och förbättra din hälsa. Om du vill gå upp i vikt, bestämma vad som är viktigast för dig: gå upp i vikt eller spara.

12. undvika att köpa Impulse

"Planering inte planerar att misslyckas." Det bästa sättet att undvika impulsköp är att förbereda innan du går till marknaden.

 1. Gör en lista och följa den: Planera dina måltider, inklusive storleken på delarna. Lista alla de livsmedel som du behöver för de kommande 7-14 dagar. Gå till marknaden, köpa vad som finns på listan och avsluta.
 2. Äta innan Shopping: Detta förhindrar du köper livsmedel som inte finns på listan för att du är hungrig. Ät en god måltid innan shopping.
 3. Gör Shopping Alone: Detta hindrar din fru / make eller barn att köpa på impuls. Lämna dem hemma. Ta de mest roliga platser när du återvänder.

13. Köp mat Bort

Förbered din egen mat ger dig full kontroll över ingredienserna, gör du äta hälsosamt och billigare än att köpa på jobbet eller skolan.

 • Ta mat med dig: Behållare för arbete eller skola, proteinshake till gymmet, nötter pack när man går på bio ...
 • Ät innan du lämnar hemmet: Ät frukost, äta innan shopping, äta innan du går ut med vänner eller familj ...

14. laga din egen mat

Gör alla dina måltider på dagen när du vaknar eller innan sängen. Det tar 30-40 minuter undviker stress om vad du kommer att äta resten av dagen och göra du äter hälsosamt på en budget.

 1. Stoppa Köp bearbetade livsmedel: Köp havre i stället för spannmål, proteinstänger göra hemma, tomatsås hemma ...
 2. Keep It Simple: Gör dubbla portioner, ta resten med dig, använd burkar tonfisk och sardiner, nudlar och ris, frysta grönsaker ...
 3. Lära sig att laga: Lära sig att arbeta med kryddor och örter. Investera i en kokbok!

15. Anläggning din mat

Billigare än fryst, smaken bättre och du kan styra vad sätter dem för att undvika insekter. Plantera dina egna fruktträd och nötter.

 • Trädgård 30 centimeter: Gör en webbplats och dela i 30cm kvadrat sektioner. Kontrollera i en bok hur.
 • Kanistrar trädgård: Köksväxter i krukor på balkongen eller på uppfarten.

Vilka är de största svårigheterna du hittar att äta hälsosamt utan att spendera för mycket? Livsmedel som väger mer i fickan och i midjan? Kommentera nedan.