Milkweed — för servering, förmåner, hur man plantera och hur man använder

milkweed

Med ljusgröna blad är milkweed en ettårig växt, liten, upprättstående och mjölkig. Glest grenade, det är ursprungligen från Nordafrika, Europa och Asien. Det kan också hittas i södra Brasilien.

Vad är? Vilka fördelar sticker ut?

Anläggningen är känd för att avgifta levern, bekämpa magont och har avgiftande verkan, antimikrobiell, antidepressiva, anti-malaria och blodrening. Vi vet nu några av fördelarna med milkweed.

- Stöd till behandling av människor med under 

Anläggningen kan vara användbart för personer som lider av låg vikt och har problem med att få fett. Detta beror på att en av dess effekter är ökad aptit. Självklart kan det bara ge en kraft och som lider av problemet bör konsultera en läkare som förskriver den komplett och effektiv behandling för att avhjälpa komplikation.

- samarbetar med behandling av vitiligo 

Den kålmolke är försedd med en namngiven aminosyran fenylalanin, vilket bidrar till funktionen hos de pigmentceller. Således kan det hjälpa människor som lider av vitiligo, en sjukdom som kännetecknas just av den gradvisa förlusten av hudens pigmentering, som ofta åtföljs av uppkomsten av fläckar av kroppen.

  • Se även: 5 livsmedel som innehåller mycket fenylalanin

Återigen, kan anläggningen bara bistå i processen eftersom perfekt för dem som diagnostiserats med sjukdomen är att följa behandling som ordinerats av läkare.

Å andra sidan har det faktum att milkweed fenylalanin orsakar det är förbjudet för personer som diagnostiserats med fenylketonuri. Det beror på att människor som har tillstånd inte kan bryta ner fenylalanin, eftersom deras kroppar inte producerar tillräckligt av det enzym som ansvarar för denna uppgift.

Genom att konsumera livsmedel, drycker eller ämnen med betydande andelen fenylalanin, är risken att föreningen lagras i kroppen hos dessa individer och orsaka skador på psykiska problem och hjärnskador.

- Matsmältningsproblem 

Milkweed te används för att behandla matsmältningsproblem, eftersom det har en stimulerande verkan på matsmältningen. Anläggningen fungerar öka galla produktion, vätska ansvarig för nedbrytning av fett och absorption av näringsämnen från mat när de passerar genom tarmen.

Indikationen är att konsumera drycken före måltid för att bekämpa dålig matsmältningen. Du bör dock också söka läkare om du lider av matsmältningsproblem och se till att din lever inte är skadad innan du tar te. Det beror på om det inte kan bli av med överflödigt galla, kan tyckas gulsot, en sjukdom som kännetecknas av gulfärgning av hud och ögon.

- Den har anti-inflammatoriska egenskaper 

Dess blad tillämpas som ett grötomslag för att behandla svullnad i kroppen, i samband med inflammatoriska problem. Den grötomslag gjort med milkweed är också indicerat för lindring av reumatiska smärtor.

  • Se även: Reumatism kan botas? Vad är, symptom och behandling

- Utrustad med tonic egenskaper

Detta innebär att kålmolke stimulerar kroppens immunsvar, vilket är viktigt för att förebygga och behandla sjukdomar. Växter med tonic egenskaper, såsom milkweed, minska svaghet och trötthet, stimulera produktionen av celler och vävnader återställa att lida skada.

- antioxidant är 

Anläggningen har egenskaper som bekämpar fria radikaler som främjar tidigt åldrande och orsakar allvarliga hälsoproblem som cancer, hjärtsjukdomar och artrit.

- Den har lugnande egenskaper

Milkweed fungerar som en naturlig lugnande medel, vilket ger en lugnande och avslappnande effekt som kan vara användbar för personer som lider av ångest och har svårt att sova. Ta en kålmolke te kan samarbeta för att få en högre kvalitet natts sömn och vila bättre.

Men om din problem att slappna av och varva ned är ihållande och försök lugnande växter som milkweed, är det lämpligt att du söka hjälp från en läkare.

hur man planterar 

Milkweed kan odlas i öppna fält eller trädgårdar. Det kräver ingen särskild typ av klimat eller jord, utvecklar emellertid bäst i relativt fuktigt, milt klimat, utan överdrift i temperatur och bördig jord, väldränerad, rik på organiskt material med ett pH mellan 5,5 och 6, 5. Hans skörd inträffar under hela året, vid blomning.

Fröna ska planteras i sin slutliga plats i trädgården eller rabatter, plantering och andra behållare såsom krukor och planterings som har högst 1 cm djup. Avståndet mellan plantorna bör vara 30 cm och transplantera plantorna händer när de har minst fyra riktiga blad.

Milkweed bör odlas så att den får direkt solljus under åtminstone några timmar på dagen. Har din bevattning bör alltid hålla jorden fuktig, men utan att göra det blöt. Invasiva växter konkurrerar med milkweed om resurser och näringsämnen måste avlägsnas från platsen.

Det rekommenderas att din skörd genomförs företrädesvis före uppkomsten av blommor, även om dessa också kan användas. Den vuxna anläggningen återväxt igen om sina rötter inte har tagits bort.

Det är möjligt att skörda enskilda blad omkring två månader efter plantering, som sträcker sig under några månader. Regeln bara skörda bladen är väl utvecklade.

Anläggningen kan fortfarande hittas för försäljning i gatumarknader eller specialbutiker i försäljningen av naturliga produkter.

hur man använder 

Alla spån kan användas i beredningar, såsom te, kataplasmer, sallader och soppor. Kolla nedan för en milkweed te recept för att bekämpa dålig matsmältning:

ingredienser: 

  • 2 tsk hackad milkweed;
  • 2 koppar kokande vatten.

preparatet:

  1. Tillsätt hackad milkweed i en kastrull med kokande vatten;
  2. Låt stå i 10 minuter och te är klar. Rekommendationen är att konsumera drycken före måltid.

Har du någonsin hört talas om milkweed och dess hälsofördelar? Redan upplevt i te form eller annat sätt i köket? Kommentera nedan!