9 Fördelar med Strawberry — för servering och egenskaper

9 Fördelar med Strawberry - för servering och egenskaper

Strawberry är det gemensamma namnet på föreningen pseudo olika arter av jordgubbe. Dessa i sin tur är örtartade växter av släktet Fragaria, Rosaceae familjen. Röd färg och smak som kännetecknas av en blandning av sött och surt, är jordgubbs allmänt konsumeras i Brasilien och i världen, särskilt i skördetider, är det lättare att hitta fruktmarknaden och en mer rimlig kostnad. Denna period varar vanligtvis från juni till september.

Strawberry grödan är ganska lönsamt och sprids mycket väl i Brasilien. Strawberry plantering är viktigt för ekonomin i städer i nordöstra och Serra Gaucha. Ur kommersiell synpunkt de arter som sticker ut är:

  • US: chiloensis L och F. virginiana Duch;
  • I EU: moschata Duch, F. viridis Duch vesca och F. L;.
  • Hybrid: det ananassa är en hybrid av F.chiloensis och F. virginiana arter, som också erhölls i det sjuttonde århundradet. Det finns också kopior av remontantes typ av arter F. vesca och F. ananassa.

Vad är jordgubbar?

Jordgubbar är behållaren av jordgubbs; de verkliga frukterna av anläggningen kallas i botaniska nomenklatur slutna frukter (de "punkter" som många anser vara frön).

Jordgubbar är mat med stor acceptans på marknaden; de kan tillfredsställa både gommen, som vår syn och lukt och göra succé även med barn som ofta är svåra att övertyga konsumera frukter.

På grund av dessa som karakteristiska drag utvecklades smaker av jordgubb, naturliga och konstgjorda, som ofta används av livsmedel, kemikalier, läkemedel och kosmetika.

Som mat kan de konsumeras färska, som används vid framställning av juice, smoothies och drycker eller användas som ingredienser söta recept som kakor, pajer, glass, godis, gelé mm, och även saltade, i sallader, till exempel.

Vad jordgubb egenskaper?

Jordgubbar egenskaper som förtjänar mer betoning i medicinska termer, är antioxidanten och anti-inflammatoriska aktiviteter.

Jordgubbar är lågt kaloriinnehåll; 100g tillhandahålla endast 33 kalorier (7,7 g kolhydrat, 0,7 g protein, 2 g fiber och 0,3 g fett). De är en utmärkt källa till mangan och vitamin C (100 g innehållande 0,386 mg och 58,8 mg, respektive). De vitamin också B6, biotin, folsyra, fibrer, omega-3, jod, kalium, fosfor, magnesium och koppar.

Med avseende på de fytonäringsämnen, de har grupper av föreningar med antocyaniner, flavonoider, hydroxikanelsyra av och hydroxibensoesyror, tanniner och exempel på stilbener.

Låt oss veta några av fördelarna med jordgubbar för vår hälsa.

Se även: Strawberry Kalorier: Typer, delar, recept och tips

Strawberry Fördelar

Se hur jordgubbs egenskaper påverkar hälsa och fitness

1) Strawberry hjälper till att kontrollera blodsockret

Studier har visat att konsumtion av jordgubbar och med vissa frekvenser (åtminstone 2 till 3 portioner per vecka) hjälper till att kontrollera nivån av glukos i blodet.

I en studie av effekterna som observerades var bordssockerintag på blodglukosnivån när de intas i isolering (5 och 6 matskedar te) och tillsammans med färska jordgubbar (150 g). Sockerkonsumtionen har genererat en spik i glukos, men när det tas samtidigt med jordgubbar, var det en minskning av blodsockernivån. Forskarna föreslog att polyfenoler jordgubb, speciellt ellagitannin, var ansvariga för dessa resultat. Den ellagitannin kan inhibera alfa-amylas enzym som deltar i hydrolysen av polysackarider i vår kropp, vilket innebär att avbryta dess aktivitet minskar mängden glukos i blodet att släppas.

2) Strawberry hjälper dig gå ner i vikt

Strawberry konsumtion hjälper också i viktminskning process.

Förutom välsmakande, lågt kaloriinnehåll, som vi har sett, de hjälpa till att sänka glukosnivåerna i blodet. Således kommer mängden glukos tillgänglig för metabolism omvandlas till fett reduceras.

Jordgubbar tycks också stimulera produktionen av adiponektin och leptin, respektive delta i fettförbränning och aptit kontroll.

En studie publicerad i Journal of jordbruk och livsmedelskemi, visade att antocyaniner, såsom jordgubbar, hjälper bränna fett. Djur som utfodrats en fettrik kost tillsammans med antocyaniner hade en vikt 24% lägre än de som åt bara fett.

Se även: Gödning eller jordgubb ner i vikt?

3) Den jordgubbe är bra för hjärtat

Kalium närvarande i jordgubbe är en vasodilator; det bidrar till att minska effekterna av natrium i kroppen. På samma sätt har magnesium denna blodtryckssänkande åtgärder, genom att få musklerna i blodkärlen.

Fördelarna till hjärtat jordgubb härleda också från dess antioxidant och antiinflammatoriska egenskaper för att dämpa effekterna av LDL-kolesterol i artärerna, vilket förhindrar bildandet av aterosklerotiska plack.

4) Den jordgubbar är en bra anti-inflammatoriskt

Quercetin (flavonoid) har också en anti-inflammatorisk aktivitet. Även om det finns inga studier som visar detta, kan jordgubbar intag lindra allergiska symtom som nässelutslag och nasala sekret.

En studie utförd av folkhälso School of Harvard fann att kvinnor som konsumerar minst 16 Strawberry enheter per vecka har en minskning av risken för att ha ett överskott av C-reaktivt protein (eller CRP) 14%, en markör av processer inflammatoriska kroppen.

Dessutom djurstudier indikerar att äta jordgubbe i form av extrakt och pulver, hjälper till att hålla inflammation i tarmen, som i Crohns sjukdom och ulcerös kolit. Forskare krediteras en stor del av denna antiinflammatoriska effekten av närvaron av salicylsyra, även om det konstateras i försumbar mängd jordgubbe. Salicylsyra är en typ av hydroxibensoesyra, i likhet med acetylsalicylsyra (aspirin aktiv ingrediens).

5) jordgubbar är bra för ögonen

Den antioxidant kraften av jordgubbar kan förhindra uppkomsten av vissa ögonsjukdomar. Fria radikaler är en viktig bidragsgivare till uppkomsten av sjukdomar, såsom makuladegeneration, som kan leda till synförlust.

Det är värt att notera att även om våra kroppar har mekanismer mot effekten av dessa oxidanter, är en stor del av det försvar som erhållits genom kosten.

Kalium finns i jordgubbar hjälper också kontroll ögontryck, en annan viktig parameter för ögat hälsa.

 6) Strawberry stärker immunsystemet

Jordgubbar är en utmärkt källa till vitamin C, vilket förutom att vara en antioxidant och således förhindra olika sjukdomar, ökar aktiviteten hos leukocyter, en av de huvudsakliga celler som är involverade i försvaret av vår kropp.

Inte konstigt, till exempel, som kompletterar till grund för vitamin C är indikerade för behandling och förebyggande av förkylningar, dock konsumtion av färska frukter såsom jordgubbar, förutom vitamin C, har ett antal andra näringsämnen som hjälper bibehålla hälsan hos immunsystemet hittills, så det är alltid mer lämpligt än att använda kosttillskott.

7) Den jordgubbe är bra för huden

Fördelarna för huden på jordgubbar är också för sin C-vitaminhalten och närvaron av ellagsyra (en hydroxibensoesyra).

Fighting effekten av fria radikaler, hjälper C-vitamin långsam för tidigt åldrande. Vitamin är också viktigt att processen för syntes av kollagen, ett protein som säkerställer bättre fasthet till huden. Ellagsyra förhindrar också uppkomsten av rynkor orsakade av överdriven exponering av huden för UV-B-strålningen.

8) Den jordgubbe är en ally av nervsystemet

Antioxidantaktiviteten jordgubbar skyddar nervsystemet. Fria radikaler är också skadligt för hjärnan och nerver. Oxidativ stress, dvs ett tillstånd i vilket dessa oxidationsmedel uppväger de antioxidativa försvar i kroppen, är associerat med sjukdomar såsom Parkinsons, Alzheimers och multipel skleros.

En mineral Strawberry har också angetts som fördelaktigt för hjärnan. Att förbättra blodflödet till kroppen, hjälper kalium förbättra kognitiv funktion, såsom minne och förmåga att koncentrera sig.

9) Strawberry hjälper till att förhindra cancer

Det finns många faktorer som gynnar uppkomsten av olika typer av cancer, från en oxidativ stress tillstånd tills ramar överdriven inflation. Strawberry konsumtion är mest relevant för cancer, i synnerhet för tumörer i tjocktarmen, matstrupen, cervix och bröst, tack vare sin antioxidant och anti-inflammatorisk.

Strawberry Phytonutrients har dokumenterats som sina anticancereffekter, till exempel, ellagitannin (typ tannin), och ellagsyra (typ hydroxibensoesyra). Fortfarande ingen vet säkert den exakta verkningsmekanismen hos dessa föreningar, men dess effekter kan associeras med förmågan att minska aktiviteten hos vissa pro-inflammatoriska enzymer och enzymer stimulerar en del av vår antioxidant försvarssystem.

Ämnen som finns i jordgubbe som har en känd antioxidantaktivitet är de antocyaniner, kaempferol och kvercetin (en flavonoid typer), vitamin C och folsyra.

Ett annat intressant faktum är att daglig konsumtion av jordgubbar kan bidra till att minska avsevärt metastaser, vilket är cancern sprider sig till andra vävnader och organ i kroppen.

tips

  • Är mycket känslig, jordgubbsproducenter gör betydande användning av bekämpningsmedel. Om möjligt, välja ekologiska prover. Annars, tvätta dem noggrant före konsumtion.
  • För ökad hållbarhet, undvika att lämna dem i rumstemperatur. Kylskåpet är en bra plats för lagring.

försiktighetsåtgärder

  • Konsumera jordgubbar alltid med måtta.
  • Personer med njurproblem bör undvika att äta jordgubbar eller äta dem i överdrift. Eftersom de har kalium, kan njurarna inte eliminera överskott av mineral, och detta orsakar betydande skada för hälsan. Dessutom, jordgubbar har även kalciumoxalat, som kristalliserar i överskott och formberäkningar.
  • Patienter som tar betablockerare bör också vara medveten om detta, eftersom dessa läkemedel främjar ökade nivåer av kalium i blodet.
  • Den försiktighet med avseende på kalciumoxalat gäller även för patienter med problem i gallblåsan.
  • Personer med blödningsrubbningar bör inte äta jordgubbar, eftersom de kan påverka blodets koagulering process. För dem som kommer att genomgå operation, är det lämpligt att inte äta dem åtminstone under de två veckorna före ingreppet.

Vad tyckte du om jordgubbar fördelar? Nu när du vet vad den gör och vet dess egenskaper, kommer den att innehålla det mer på sin meny? Kommentera nedan!