Kycklingkött gödning? Tips & Kommentarer

kyckling gödning

Kyckling är allmänt ses som ett av de livsmedel som hjälper dig att gå ner i vikt och kan vara ett bra val, men innan du äter, se till att du vet väl näringsinformation av kycklingen. Det är lätt att överdriva denna till synes kött med lite fett och kalorier, så kom ihåg några tips, och du får fördelarna utan att överdriva.

The Bad

Kycklingbröst, förmodligen den mest gemensamma delen har 4 gram fett i en portion på 120 gram. Jämför med en filé av samma storlek, med 17 gram fett och kyckling verkar inte så illa. Men människor tenderar att tro att eftersom kycklingen är så tunn, inte portionsstorleken ingen roll. Var försiktig när du gör din tallrik! Kycklingen gödning om du överdriva mängden!

Ät hela bröstet, beroende på märke du köper, kan uppgå till tre eller fler portioner! Tänk ... sakta ner och du redan har morgondagens lunch!

När order kyckling i en restaurang, se till att ta reda på hur det är beredd. Vissa preparat kan ansamlas fett och kalorier, även om de kallas grillad eller sauteed. Fråga om användning olja till brunt eller använda smör för att göra det skiner.

Det är något du måste fråga!

Kycklingen huden gödning?

Sammantaget har dock kycklingen mindre fett än de flesta kött. Fettet av en kyckling är koncentrerad i huden.

Den kycklingskinn är vanligtvis består av fett och protein. Enligt närings, 34 g kokt kyckling hud innehåller ca 15 gram fett, 7 gram protein och 50 milligram kolesterol och natrium kombinerade. Dessutom har de flesta av kycklingfett kommer från mättade fetter som är förknippade med oljor och animaliska fetter, och det kan inte vara hälsosamt för långvarig konsumtion. I genomsnitt, denna mängd kycklingskinn innehåller cirka 160 kalorier.

Den kycklingskinn innehåller relativt höga procentsatser av fett och så är inte bra om du är på en viktminskning diet. Om du följer en kost rik på fett och protein som tillåter obegränsad protein och fett, är det vettigt att inkludera kycklingskinn i din kost. Kycklingkött mycket gödning om du alltid äter det med huden, som är mycket välsmakande, men det kommer inte att göra dig gott.

Denna hud är inte bra om du är överviktig och är i allmänhet inte rekommenderas om du har hjärtsjukdom risk, eftersom mättat fett tenderar att blockera artärer. Även med den stora mängden natrium i kycklingskinn, det rekommenderas inte om du lider av njurproblem och diabetes. Men detta betyder inte att det bör tas bort för evigt. Fett är en nödvändig komponent i den dagliga kosten, och är nödvändigt för att bygga cellmembranen och skydda organ.

Vilken del av kycklingen mindre gödning?

Låt oss nu analysera mängden fett i varje del:

Skin

Desto mer fet del av kyckling är huden med 41 g fett per 100 gram. Således, för att väsentligt minska mängden fett i någon del av kyckling, kan du ta bort huden före eller efter tillagning. Men enligt School of Public Health vid Harvard, är det mesta av fettet i kyckling huden frisk omättat fett.

mörkt kött

Kyckling ben innehåller 5,7 gram fett utan skinn och 11,2 gram fett med huden. En skinn kyckling kycklingben innehåller 10,9 gram fett och 15,5 gram med huden. Slutligen innehåller en kyckling vinge 8,1 gram fett utan huden och 19,5 gram fett med huden. Baserat på dessa siffror, i genomsnitt, ser du en minskning med 47 procent fett genom att ta bort huden.

Del Chicken mindre fett

Kycklingen är vanligtvis en hög kvalitet proteinkälla som innehåller alla de essentiella aminosyrorna. Men om du vill ha kvalitet protein utan fett, väljer bröst kycklingen. I motsats till de mörka delarna och mer fet kyckling har bröstet mycket lite fett. Cirka 90 gram utan skinn och benfria kycklingbröst innehåller endast ett gram mättat fett och mindre än 4 gram av det totala fettet.

matlagning Metod

Den tillagningsmetod bestämmer också om huden bör tas bort. Huden själv innehåller huvudsakligen protein och fett är det skikt som skiljer huden från kycklingkött. Sålunda är viktigt tillagningen. Matlagning och dränka kycklingen tenderar att smälta fettet i vattnet, gör det mesta av fettet avlägsnas innan köttet serveras.

Skära de delar av kycklingen i skivor och grill i en nonstick pan är också en utmärkt strategi. Kycklingen är god och du tar bort en stor del av fettet. Men noga med att inte göra denna process använder för mycket olja eller smör. Kom ihåg att med en liten mängd olja eller smör kan du grilla en hel kyckling, speciellt om det är en bra teflonpanna. Fry, å andra sidan tenderar att täta fett från huden, vilket gör att det är i ett lager under huden. I sådana fall ska huden tas bort.

Du ger upp äta kyckling hud hela tiden eller äta från gång till gång? Kommentera nedan!