Skillnader mellan essentiella aminosyror och icke Essential

protein~~POS=TRUNC källor~~POS=HEADCOMP

Aminosyror är i grunden byggstenarna i vår kropp. De representerar 75% av den torra delen av vår kropp (diskon vattnet). Det är känt att kroppen behöver protein för att växa, bygga och reparera vävnader såsom muskler, hud, hår, ben, men få människor vet att är aminosyror som skapar proteinet.

De aminosyror som är

Aminosyror är komponenter som bildar proteiner. När proteiner bryts ner i kroppen, är aminosyror. Då absorberas, används av kroppen. Problemet är att man inte kan lagra aminosyror, de försämras. Det vill säga, måste du äta dem dagligen.

Aminosyrorna är som tegelstenarna i den mänskliga kroppen, de ger struktur till cellerna. Våra celler, vävnader och muskler består av aminosyror. De är nödvändiga för att läka sår, reparera och bygga muskler, ben, organ, ligament, senor, körtlar, naglar, hud och hår. Därför de är så viktiga för idrottsmän och fitness buffs.

Men de är mycket mer än så. De är nyckeln till kroppens funktion som en helhet. De är nödvändiga för att upprätthålla de metaboliska processer, nervsystemet och immunförsvaret fungerar väl. Antikroppar är i grunden tillverkade av aminosyror.

Kroppen behöver fortfarande dem att smälta, lagra och transportera näringsämnen. De är fortfarande i stånd att förhindra ansamling av fett, att hjälpa människor som vill gå ner i vikt och skydda hjärtat. Eftersom de är viktiga för alla metaboliska processer i kroppen och skapande av hormoner, kan de vara viktiga för ett antal problem, såsom fetma, diabetes, sömnlöshet, högt kolesterol, erektil dysfunktion och artrit.

En brist på proteiner och aminosyror påverkar nervsystemet, immun-, metabolism och vävnadstillväxt i allmänhet. Brist på aminosyror kan leda till lägre nivåer av serotonin, vilket kan orsaka depression och sömnlöshet. Såväl som överskott, vilket kan leda till degenerativa sjukdomar såsom cancer, diabetes och kardiovaskulär sjukdom.

Viktiga fördelar av aminosyror

Varje aminosyra har sina egna speciella egenskaper och fördelarna med sådana substanser innefattar hela kroppen. Men har ett tillräckligt intag av alla aminosyror är särskilt viktigt för följande funktioner:

Tillväxt och skapa vävnad

Såsom angivits tidigare, är den viktigaste funktionen av aminosyrorna vara tegelstenar av proteinet och kroppen. Vilket innebär att den mänskliga kroppen behöver aminosyror för att reparera och bygga muskler, hud, ligament, senor, körtlar, naglar, ben, organ och hår. Utan dem kan kroppen inte upprätthålla frisk och ungdomlig hud, reparera skador på ben, muskler skapa och hålla håret växer med all sin vitalitet.

Förhindrar kardiovaskulära sjukdomar

En aminosyra som kallas arginin används av kroppen för att göra kväveoxid. Detta ämne är viktigt att slappna av musklerna i blodkärlen och sänker blodtrycket. Ämnet förhindrar också åderförkalkning att förhindra igensättning av artärerna.

Syntes av neurotransmittorer

Vissa aminosyror producera neurotransmittorer. Tryptofan producerar serotonin - den berömda hormon av lycka. Avsaknaden av detta hormon kan orsaka en rad problem som depression, apati och sömnlöshet. En annan aminosyra, tyrosin, syntetiserar noradrenalin och adrenalin.

De två, tryptofan och tyrosin, konkurrerar om tillgång till den mänskliga hjärnan. När vi äter en kost rik på kolhydrater, mer tryptofan till hjärnan och lämnar sömniga människor. Å andra sidan, ökar en hög proteinhalt måltid tyrosin tillgång till hjärnan, vilket ger mer energi till kroppen.

Thyroid under kontroll

Tyrosin, ett villkorat aminosyra, används för att syntetisera sköldkörtelhormoner. Konsumera den i rätt mängd kan undvika problem i sköldkörteln och hjälp vid behandling av hypotyreos

mer energi

Trots kroppen föredrar att använda kolhydrater och fett för att skapa energi, det kan också metabolisera aminosyror och använda dem när det behövs.

Skillnaden mellan väsentliga och icke-essentiella aminosyror

Vissa aminosyror kan framställas genom vår kropp behöver andra behöver inte intas genom mat och kosttillskott. Därför, är de indelade i olika typer: essentiella aminosyror, icke-essentiella aminosyror och villkorlig. förstå:

- Viktiga aminosyror

Kroppen kan producera olika aminosyror. Men det finns nio typer som kroppen inte producerar, så de kallas "aminosyror essenser" - är viktigt för hälsan konsumera dem i kosten. Och som tidigare nämnts, måste de konsumeras dagligen.

Essentiella aminosyror är:

 1. histidin:
  Väsentliga för tillväxt och reparation av kroppens vävnader, och har antiinflammatoriska egenskaper. Se även: histidin: Vad är vad och Rich Foods
 1. isoleucin:
  Reglerar och upprätthåller nivåerna av blodsocker och hjälper i bildandet av hemoglobin. Se även: Isoleucin: Vad är vad och Rich Foods
 1. leucin:
  Skyddar och ger näring åt musklerna samt vara grundläggande för att reparera ben, muskler och hud.
 1. lysin:
  Grundläggande för att skapa tillväxt och reparation av kroppens vävnader. Det är också nödvändigt att producera antikroppar, enzymer och hormoner. Se även: lysin - Vad det är för servering, rik mat och komplettera
 1. metionin:
  En kraftfull antioxidant. Breaking fetter och hindrar dem från att bygga upp i artärerna och lever. Se även: Metionin - Vad är för servering, rik mat och komplettera
 1. fenylalanin:
  Det förbättrar minnet och kognitiva funktioner, och för att förhindra och att behandla depression. Se även: fenylalanin gör det onda? För servering?
 1. treonin:
  Gör immunförsvaret starkare genom att uppmuntra bildandet av antikroppar. Den förhindrar också ansamling av fett i levern. Se även: Treonin: Vad är vad och Rich Foods
 1. tryptofan:
  Det är en naturlig antidepressiv. Hjälpmedel i produktionen av niacin (vitamin B3). Se även: Tryptofan: Vad är att tjäna, rik mat och biverkningar
 1. valin:
  Hjälp i reparation och bildandet av vävnader samt balansera kvävenivåerna i kroppen.

icke-essentiella aminosyror

De icke-essentiella aminosyror anses det därför att kroppen producerar. Det vill säga, även om de inte förbrukar kosten, är vår kropp kan producera dem utan problem. De är:

 1. alanin
  Det stärker immunförsvaret och minskar hypoglykemi.
 1. asparagin
  Det håller nervsystemet frisk och metabolisera ammoniak.
 1. asparaginsyra
  Tar bort gifter från blodet och ökar styrkan och kraft av kroppen. Se också: D-asparaginsyra (DAA): Vad är Fördelar, biverkningar och hur man
 1. glutaminsyra
  Ger optimal funktion hjärnans funktion och metaboliserar fett och socker.

villkor aminosyror

Denna tredje grupp sammanför de icke-essentiella aminosyror, utom i tider av sjukdom eller stress. I dessa perioder, måste du konsumera dem genom kosten. En del av gruppen:

 1. arginin
  Främjar en väl fungerande hypofysen och förbättrar hjärtfunktionen. Se även: Arginin: Vad är det som är, biverkningar och hur man
 1. cystein
  Uppmuntrar produktionen av kollagen, förbättra strukturen och elasticiteten i huden. Det bidrar också till att avgifta kroppen. Se även: cystein: Vad är det som är, fördelar och biverkningar
 1. glutamin
  Det bidrar till att producera glutaminsyra är viktigt för hjärnans funktion. Se även: Glutamin - Vad är det som är, förmåner, biverkningar och hur man
 1. glycin
  Hjälper funktion i det centrala nervsystemet och förbättrar hälsan hos prostatan. Se även: Supplement dimetylglycin (DMG): för servering och effekter
 1. hydroxiprolin
  Hjälpmedel i produktionen av kollagen
 1. ornitin
  Essential för en väl fungerande urinvägarna. Se även: Ornithine: Vad är det som är, biverkningar och hur man ta!
 1. prolin
  Grundläggande för underhåll av muskelvävnad. Det hjälper också i produktionen av kollagen och brosk. Se även: Proline: Vad är det som är och Rich Foods
 1. Serina
  Viktigt för optimal funktion i hjärnan, centrala nervsystemet och immunsystemet.
 1. taurin
  Reglerar nervsystemet, hjälper till att bevara musklerna och skyddar hjärnan och hjärtat. Se även: Taurin: Vad är vad och biverkningar
 1. tyrosin
  Det stimulerar och förbättrar hjärnans funktion. Se även: Tyrosin: Vad är att tjäna, rik mat och komplettera

Hur mycket att konsumera och hur aminosyror

Som vi har sett, de aminosyror som måste konsumeras dagligen av kosten är essentiella aminosyror. Du behöver inte oroa sig för icke-essentiell aminosyra, men studier har monstrando att många icke-essentiella aminosyror kan ge specifika fördelar när kompletteras.

Det protein som har alla de essentiella aminosyror kallas "kompletta proteiner." I allmänhet, djurprodukter, soja och quinoa har kompletta proteiner. Du kan fortfarande få vegetabiliska aminosyror. Men du knappast få alla aminosyror som kroppen behöver en enda anläggning.

Men det är okej eftersom du inte behöver konsumera alla aminosyror vid varje måltid. Det viktiga är att ha en god aminosyra balans i kroppen under dagen.

Kom ihåg att som livsmedel rika på proteiner och aminosyror är tätare, är det svårare för kroppen att smälta dem. För att få kroppen väl absorbera aminosyror bör matsmältningssystemet vara i trim.

animaliska produkter

Nöt, gris, lamm, kyckling, kalkon, ägg, mjölk, yoghurt och ost är produkter har oftast alla essentiella aminosyror. Fisk som tonfisk, lax, tunga och tilapia är också bra källor.

korn

Quinoa och soja är de två kärnor som ger alla essentiella aminosyror. Bönor, ris och kikärtor erbjuder inte alla, men är också en bra källa till protein.

Nötter och frön

Livsmedel som mandlar, valnötter, cashewnötter, pumpafrön, hampa, sesam erbjuda mycket protein. Tyvärr ger de inte alla essentiella aminosyror. För detta måste vi äta en varierad kost.

tillskott

Det finns kosttillskott alternativ med alla essentiella aminosyror och individuella val, med endast en aminosyra. Att konsumera rätt och förstå om du behöver ett komplement och vilken typ, är den idealiska att prata med en läkare. För att dra nytta av tillägget till fullo, se till att du har tillräckligt med vitamin B6 och C i kroppen som är väsentliga för absorption och föredrar att ta en tom mage tillägg.

Det finns flera sätt att ta kosttillskott, men är populärt i shakes. Den ytterligare fördelen med att förtära aminosyror detta sätt är att de vanligen är fria aminosyror, vilka inte är kemiskt bundna till andra substanser och därför kan absorberas snabbare av kroppen. Perfekt att konsumera efter träning och uppmuntra återhämtning och skapandet av musklerna.

Tror du som förbrukar regelbundet livsmedel som innehåller de essentiella aminosyror? Vi har utnyttjat icke-essentiella aminosyratillskott? Har användningen av eventuella tillägg? Kommentera nedan!