15 Fordeler med Rosemary Oil — for servering og tips

rosmarin olje

Rosmarin (Rosmarinus officinalis), betraktet som hellig av de gamle grekere, romere, egyptere og hebreerne, det er faktisk mye mer enn en aromatisk urt til matlaging. Hun er en av de mest kraftfulle urter i vegetabilske og produserer halvparten av de essensielle oljer rikeste i verden.

Møt i detalj alle egenskapene og fordelene av rosmarin olje for helse nedenfor.

Hva er olje av rosmarin

Siden oldtiden har olje av denne aromatiske urten en viktig rolle i religiøse ritualer, oppskrifter og for bruk i naturmedisin.

Den rosmarin essensielle oljen er utvunnet ved dampdestillasjon. En av de mest populære aromaoljer, fargeløs eller svakt gul væske med balsamic aroma med sunne egenskaper som fytokjemikalier, antioksidanter og essensielle fettsyrer.

Det tjener både til å herde helsemessige forhold som for rensingen av miljøer. I aromaterapi denne olje er mye brukt for infusjoner for å stimulere hjernen, forbedre hukommelse og mental klarhet. Det er andre fordeler med rosmarin olje for helse, inkludert behandling av luftveisproblemer, muskelsmerter og for å forbedre metabolismen i leveren og galleblæren.

I tillegg olje er utmerket for hudpleie og hår.

Hva er base oljer som rosmarin olje må fortynnes?

For mange av de rosmarin essensielle olje bruker, er det anbefalt at den fortynnes i en basisolje.

De basisoljer som muligens tjene som en transportvogn for de essensielle oljen, da dette utvinnes i konsentrert form, og skal bare brukes i små mengder.

En base olje benyttet for å fortynne den essensielle oljen slik at dens anvendelse blir sikrere.

Noen av alternativene av baseoljer eller også kalt bilen er kokosolje, avocado, nattlysolje, Macadamia, av nype frø olje, blant andre.

15 Fordeler med Rosemary Oil

La oss nå sjekke de viktigste fordelene med rosmarin olje for helsen brakt av sine eiendommer.

1. Infusjons med rosmarin olje forbedrer hukommelsen

Et team av forskere fra Northumbria University London rekruttert 60 frivillige til å vitenskapelig teste fordelene av rosmarin olje på minnet. De delte de frivillige inn i tre lag og sette dem i forskjellige rom: en infused med rosmarin eterisk olje, en annen med lavendel eterisk olje og en uten aroma.

Deltakerne ble fortalt at de var der for å teste en drink og det var ingen advarsel om aromaer.

flere minne testene ble gjort med alle deltakerne og det ble funnet at de frivillige i rommet med tilførsel av rosmarin gikk betydelig bedre enn andre.

Forskere hevder at det er forbindelser hvor rosmarinolje kan være ansvarlig for forandringer i minneytelse. En av dem, noe som gir den karakteristiske lukten av rosmarin, kan også fungere på samme måte som lisensiert medikamenter for behandling av demens, forårsaker en økning av en nevrotransmitter som kalles acetylkolin.

Disse forbindelsene nå hjernen meget effektivt ved inhalering. Når svelget produktet løper risiko for å bli absorbert av tarmen og kastet, men med inhalering blir mindre molekyler passerer inn i blodet, og derfra til hjernen direkte.

Som bekreftelse av forsøket, teamet analysert blodprøver fra deltagerne og funnet spor av kjemikalier fra rosmarin olje i blodet av frivillige.

2. Utmerket i hudbehandling

Det er fordeler med rosmarin olje som spenner fra huden fuktighet til utvikling av kollagen, gjennom bistand i kampen mot frie radikaler som kan skade huden. Det kan legges til mat, te, eller tas som et supplement.

Antioksidanter i rosmarin bidra til å motvirke skade forårsaket av frie radikaler som kompromittere huden bærekonstruksjonen, noe som fører til rynker, slapp og flekker.

Det er en god kilde til jern, kalsium og vitamin B6, som holder nivåene av kollagen. Det er også en rik kilde til mangan, et mineral som bidrar til å redusere rynker og beskytter huden helse.

Den rosmarinolje blir også brukt til å drepe bakterier, sopp og virus på huden, noe som gjør den ideell for bruk i små sår og brannskader, eller til behandling av dermatitt, akne, eksem eller psoriasis.

Det bidrar til å stimulere cellefornyelsen og forbedrer blodsirkulasjonen til huden.

bruke Tips: forsiktig massasje ansiktet og tørk av overflødig med en klut fuktet med varmt vann. Huden vil lysne, bli myk og bein vil avta.

3. Det lindrer symptomene på forkjølelse og influensa

Antiseptisk virkning bringer fordelene av rosmarin olje for å behandle ulike luftveisinfeksjoner og for å bidra til å lindre symptomene på forkjølelse eller influensa som tett nese, hoste og nesetetthet.

bruke Tips: Masser en eller to dråper olje på brystet og halsen hver tredje time.

4. Øk blodstrøm 

Rosmarin olje er en av de enkleste måtene å forbedre sirkulasjonen i kroppen. Det hjelper behandle muskelkramper, kalde hender og føtter og muskelsmerter.

bruke Tips: Gni litt rosmarinolje fortynnet i kokosnøttolje, mandel eller olivenolje i områdene kompromitterte regelmessig.

5. styrker immunsystemet

Takket være sin antibakterielle og antifungale egenskaper, er den essensielle olje av rosmarin viktig for å styrke immunsystemet, spesielt i sesonger med en del variasjon i temperaturen.

Brukertips: En av de beste måtene å gjøre dette på er gjennom en massasje for å fremme renslighet av lymfesystemet og hjelpe rense kroppen for avfall og urenheter. Ved å massere lymfeknutene, vi drive avgiftning evner av kroppen.

Et annet alternativ er å slappe av i et bad med eterisk olje av rosmarin. Badet vil bidra til immunsystemet ved å redusere stress, en av de viktigste årsaker til lav immunitet.

6. Hjelper kur hodepine

Det er fordeler med rosmarin olje når de påføres på huden, noe som forbedrer sirkulasjonen og behandling av smerte, migrenelindrende eller bankende hodepine.

Hvis hodepine stressrelatert, vil bruken av olje lette selv årsaken til smertene.

bruke Tips: Påfør en dråpe olje på templer eller på verkende deler av hodet. Du kan også gni det i hendene og sette dem på munnen og nesen i opptil et minutt å inhalere de helbredende egenskapene til rosmarin.

7. lindrer smerter i muskler og leddene

Den tyske Scientific Council, en lignende kropp til USA FDA og Department of Agriculture i Brasil, godkjent bruk av rosmarin eterisk olje til å behandle muskelsmerter og leddgikt på grunn av anerkjennelsen av de smertestillende egenskaper av oljen.

De lede anvendelsen av litt olje i ledd og verkende muskler for umiddelbar smertelindring.

8. Denne fordøyelse

Den rosmarin eterisk olje kan brukes eksternt for å avlaste dårlig symptomer som oppblåsthet, magesmerter, forstoppelse eller oppblåsthet.

Det er en mye mildere middel enn kommersielle avføringsmidler eller narkotika.

Kombiner det med en baseolje og massasje i magen. Du kan også legge til rosmarin olje til et bad for samme formål.

I naturmedisin anbefales det å gni rosmarin olje på fotsålene for å lindre fordøyelsesbesvær.

9. Det hjelper å behandle strekkmerker og cellulitter

Rosmarin olje forbedrer blodsirkulasjonen, fjerner giftstoffer og derfor er en ideell olje til å forvise cellulitt. Han er også en av de beste essensielle oljer for fjerning av strekkmerker, spesielt når de blandes med kokosolje, en annen fantastisk middel til å behandle disse merkene som uønsket. 

bruke Tips: Legg til en til to dråper rosmarin eterisk olje og to dråper eterisk olje av fennikel med tre teskjeer av en bærerolje som olivenolje, kokosolje eller mandel. Masser blandingen daglig. Denne oljen kan også brukes av fagfolk til lymfatisk massasje mot cellulitter.

10. Flott alliert i kampen mot flass og for å stimulere hårvekst

Takket være sin antifungale egenskaper, er det fordeler rosmarin olje også mot flass.

Oljen har også blitt brukt i århundrer, spesielt i Middelhavsregionen, for å stimulere hårvekst.

En fersk studie av 84 personer som har alopecia areata, en autoimmun sykdom som forårsaker hårtap, fant at de som massert hodebunnen med essensielle rosmarin olje daglig, i sju måneder, hadde en vekst på betydelige hår sammenlignet de som ikke bruker olje på massasjer.

bruke Tips: Sett noen dråper rosmarin olje i sjampo for å behandle flass og hjelp i hårvekst.

Å massere oljen direkte til hodebunnen se hudlege for å sørge for at de aktive ingrediensene ikke vil tørke ut huden din.

11. Perfekt for oral hygiene

I motsetning til munnvann alkoholbasert, noe som kan påvirke de sunne bakterier i munnen og føre til tørrhet i slimhinnene, munnvann med eterisk olje av rosmarin er mer skånsom og effektiv for daglig rensing av munnen og tennene.

På grunn av sine antimikrobielle egenskaper, vil det drepe de dårlige bakterier ansvarlig for tannråte og periodontal sykdom, og vil også frigjøre deg fra dårlig ånde.

bruke Tips: Bland en kopp av destillert vann med 20 dråper rosmarin olje og deretter daglig munnvann. For enda mer forfriskende, legge i litt peppermynte olje til mix og alltid huske å riste flasken før bruk. 

12. hjelper til avgiftning av leveren og galleblæren funksjon

Tradisjonelt brukes til å behandle gastrointestinale problemer, er det også fantastiske fordelene av rosmarin olje som avgiftende. Studier i India har oppdaget hvordan det kan øke kroppens galle flyte, avgjørende for fettstoffskiftet og avgiftning, og redusere leverenzymer forbundet med type to diabetes.

I hovedsak, for å bidra til å forbedre ytelsen til blæren og tarmmikroflora balanse, er det også en økning av peristaltiske aktivitet og følgelig øke absorpsjonen av næringsstoffer og reduksjon av giftstoffer. 

13. Inhalering rosmarin oljen synker frigjøring av stresshormon

En studie ved universitetet Meikai en dental skole i Japan, bedømmes som den aromatiske infusjon av rosmarin olje i bare fem minutter påvirket spytt nivåer av kortisol, stress hormon, i 22 friske frivillige.

Det ble observert at den essensielle oljen forbedret friradikalfjernende aktivitet og reduserte kortisolnivåer, noe som fører til kroppsbeskyttelse av kroniske sykdommer på grunn av oksidativt stress.

14. Hjelper kontroll av herpes virus

Nyere forskning tyder på at dets antimikrobielle egenskaper kan bidra til å bringe viktige fordeler rosmarin olje i å redusere virkningene av tilbakevendende betennelse forårsaket av herpes virus.

Dette viruset immunitet utvikler seg meget hurtig sammenlignet med vanlig antivirale medikamenter som brukes i dag. Således er alternative metoder stadig blir utforsket.

Flere studier har vist effektiviteten av rosmarin olje både i å redusere symptomer på virus og infeksjon på hans nivå blant folk.

15. sunt for bruk i hagen, rengjøring av huset og som et insektmiddel

Rosmarin olje er en naturlig insektmiddel og kan erstatte kommersielle plantevernmidler som er dårlig for miljøet og for helsen vår. Det dreper skadedyr og sopp som angriper hage uten å ødelegge blomster og bladverk.

Hjemme, kan den brukes til å effektivt frastøte mygg og andre insekter, og selv erstatter det kommersielle miljøet Smaker som forårsaker allergi og vanligvis inneholder kreftfremkallende.

På grunn av sin antibakterielle, antisopp, antivirale og antiseptisk, kan olje tilsettes til vann for å rengjøre overflater generelt.

Brukertips:

  • Som husholdnings frastøtende: Bland 10 dråper rosmarin olje, mynteolje og fedd olje i en vannfylt sprayflaske og spray i det miljø hvor det er insekter. For å hindre oppføring av fluer og andre insekter, spre litt eterisk olje av rosmarin rundt vinduer og dører;
  • Som et insektmiddel for hagen: Bland 10-20 dråper rosmarin eterisk olje i destillert vann og holder det i en sprayflaske og spray på planter. Rist flasken før bruk;
  • For rengjøring av overflater: Bland et glass hvit eddik, et halvt glass vann og 12 dråper rosmarin olje. Sett i en sprayflaske og bruke den til å rengjøre benkeplater og skap.

Hvordan gjøre rosmarin olje

Allsidigheten og fordelene av rosmarin olje er svært bredt, og det er vanligvis brukes i aromaterapi i ulike kombinasjoner. Det passer godt sammen med oljer som lavendel, røkelse, salvie, basilikum, timian, citronella, sitrongress, kamille og peppermynte.

Å lage din egen olje med rosmarin infusjon, sette en gren eller to helt tørket rosmarin i en glasskrukke, legge en base olje, dekk og rist lett.

Oppbevar glasset i et varmt, mørkt sted i to uker. Sil og returnere olje til glassflaske. Bruk i bad, massasje, for å puste eller bland med balsamicoeddik og bruk som en velsmakende krydder på salater.

Omsorg i bruk av rosmarin olje 

Rosmarin eterisk olje bør ikke tas internt før konsultere med en lege.

Tilsvarende, hvis du er gravid eller ammer, eller hvis du har høyt blodtrykk eller fordøyelsesproblemer, bør du sjekke med legen din før du tar rosmarin kosttilskudd generelt.

Oljen har potensial til å samhandle med visse medisiner, inkludert blod tynner, og diabetes medisiner og diuretika bør administreres under veiledning av en profesjonell.

Hva synes du om fordelene med rosmarin olje? Nå som du vet hva den gjør og kjenner dens egenskaper, vil inkludere det mer på menyen? Kommentere nedenfor!