Vitamin D gödning eller ner i vikt?

fånga solen

Vitamin D är ett viktigt näringsämne för hälsan. Till skillnad från många andra vitaminer kan dock vitamin D vara svårt att få genom kosten eftersom det inte är naturligt närvarande i många livsmedel. Du kan få D-vitamin från utvalda livsmedel, solljus och kosttillskott. Samtidigt som den förbrukar vitamin D är viktigt för alla, kan det vara särskilt fördelaktigt för män som vill gå upp i vikt. Det kan också vara till nytta för alla som vill förlora fett. Det verkar motsägelsefullt, men vitamin D gödning till vem som helst, och även gå ner i vikt för någon. Låt oss undersöka detta.

Vitamin D också gödning på grund av dess roll i kalciumabsorptionen, eftersom kalcium hjälper dig att hålla en hög bentäthet. I December 2008 frågan om studier av "Biological Trace Element Research" fann också att kalcium hjälper dig att upprätthålla höga nivåer av testosteron. Testosteron är viktigt för viktökning, eftersom det bidrar till att öka muskelmassan; en undersökning som publicerades i juni 2009 i "The Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism" indikerar att högre nivåer av testosteron kan ge en ökning av muskelmassa och minska fett. Naturligtvis viktökning beror också på intaget av kalorier, så om du konsumerar för få kalorier kan ingenting hjälpa dig att gå upp i vikt, även testosteron.

Livsmedel med D-vitamin

Konsumtionen av livsmedel rika på vitamin D gödning, eftersom vissa livsmedel rika på vitamin D är också kalori. Livsmedel rika på vitamin D som är bra för viktökning inkluderar lax, svärdfisk, hälleflundra, mjölk, ägg och fläsk, alla rika på protein. Protein hjälper kroppen att bygga och reparera muskler och andra vävnader, så det hjälper till att gå upp i vikt.
Som ni kan se, är D-vitamin i sig inte gödning och även främjar en positiv effekt i jakten på muskelmassa vinning.

Nu ska vi utforska mer av denna förmån och även vitamin D slims.

Vitamin D Gå ner i vikt? Vad är relationen med viktminskning?

En av de enklaste saker du kan göra för att förlora fett och förbättra kroppssammansättning är att se till att du intag vitamin D nog. Gång på gång visar forskning att om du har för lite D-vitamin, är det mer sannolikt att vara överviktig, har mindre muskelmassa och har en högre risk för olika sjukdomar.

Vad är oroande är att även att D-vitaminbrist är så lätt att lösa, det är så utbredd. Undersökningar uppskattar att mellan 40% och 90% av befolkningen har ett funktionshinder, beroende på säsong och etnicitet. I hopp om att övertyga dig att uppmärksamma deras D-vitaminstatus, här är tio saker du bör veta om det om du vill vara mager, stark och frisk.

1) Vitamin D produceras i kroppen som svar på direkt solljus. För att hålla nivåerna av D-vitamin från solen, forskare föreslår att du behöver för att hålla i direkt solljus under minst 20 minuter varje dag från 10:00 till 14:00.

2) Använd solkräm eller solglasögon, eller hud som har en mörk färg påtagligt hämmar kroppens förmåga att producera vitamin D.

Till exempel, en 2010 undersökning av amerikaner fann att 70% av kaukasier och 93% av svarta var brist på vitamin D. En andra studien jämfördes förhållandet mellan bukfetma och D-vitaminstatus i europeiska kaukasier och asiater och fann att asiater vitamin D hade mycket lägre nivåer (den genomsnittliga nivån var 21 ng / ml, vilket är något över nivån "dålig"). Lite D-vitamin var associerat med mer bukfetma och total andel kroppsfett.

Om du har mörkare hud eller användning solskyddskräm och solglasögon, behöver du en D-vitamintillskott, även om du går ut i solen varje dag.

3) Lågt vitamin D är associerad med ökad fettmassa vid alla åldrar, etniska grupper och kön. Till exempel kan en ytterligare studie med överviktiga kvinnor fann att de som tog vitamin D under 12 veckor förlorade fett och 2,7 kg jämfört med placebogruppen inte förlora något. De ändrade även sin kost eller motion.

Om du fortfarande inte övertygad, separata undersökningar av barn, män och kvinnor visade att de med mindre D-vitamin hade mer kroppsfett och mer bukfett. 237 barn, var mest brist på vitamin D (73% av svart och 40% av kaukasier var bristfälliga) och vitamin D-nivåer var omvänt förknippad med bukfetma och totalt fett.

4) Eftersom föga vitamin D leder till fettlagring, "ger en giftig medel för att starta metaboliska och inflammatoriska kaskader", står en av de forskargrupper. De följer förklarar att denna kaskad ökar fett lagring och förvärrar den inflammatoriska tillstånd i kroppen.

Låg D-vitamin minskar också påverkar pankreatisk cellfunktion och insulinkänslighet, eftersom det vitamin D-receptorn i de insulinceller. Således, förutom att öka mängden fett du har, lilla D-vitamin gör att du riskerar kontinuerlig fett vinna och diabetes.

5) Den inflammatoriska tillstånd i samband med D-vitamin äventyrar muskelfunktionen och leder till ansamling av fett i muskeln. Till exempel fann en studie av kvinnor i södra Kalifornien som D-vitaminstatus omvänt korrelerad till mängden fett de hade i sina muskler. Forskarna var oroade, eftersom befolkningen var ung, vältränad och bor i ett soligt klimat. 24% av kvinnorna hade brist (mindre än 20 ng / ml) och 35% hade misslyckande (mellan 20 och 30 ng / ml) av vitamin D.

Mekanismen bakom detta är att D-vitamin medierar syntesen av protein och energianvändning. Detta leder till muskelutveckling och styrka, eller den olyckliga effekten av ansamling av fett i musklerna.

6) På grund av den roll som vitamin D i muskler och styrka, ökar brist på vitamin D risken för blåmärken. Vitamin D stärker immunförsvaret, medan lite D-vitamin ökar risken för sjukdomen. Till exempel i en studie med professionella fotbollsspelare, den genomsnittliga D-vitaminnivån hos dem som hade drabbats av skador var 19,9 ng / ml. De svarta spelare i laget var mer benägna att vara fattig och lider blåmärken.

7) Vitamin D-nivåer är förknippade med muskelstyrka. Tillräckliga mängder av D-vitamin ökar storleken och styrkan hos typ II muskelfibrer i en mängd olika populationer. En nyligen genomförd studie visade att överviktiga vuxna som tog vitamin D tillsammans med vikt övningar ökat sin styrka betydligt mer än en grupp som inte tog vitamin D.

8) Lågt vitamin D är associerad med låg testosteron och låg fertilitet hos män. Forskning har funnit att män med tillräckliga nivåer av vitamin D (ovan 30 ng / ml) hade högre nivåer av testosteron, en smalare kroppssammansättning och en ökad andel av muskelmassa, såväl som allmänna bättre hälso män med otillräckliga nivåer av vitamin D.

Komplettering med vitamin D kan hjälpa män gå ner i vikt. En studie visade att ytterligare män med låga testosteronnivåer och D-vitaminbrist med D-vitamin dagligen gå ner i vikt. Detta tillskott under ett år ökat sina testosteronnivåer med 20%, och gjort dem förlorar 6 kg under studien!

D-vitamin kan också hämma omvandlingen av testosteron till östrogen. Det finns också vitamin D-receptorer på celler i reproduktionssystemet, vilket gör tillgängligheten av denna viktiga vitamin för fertilitet.

9) Kvinnor i behov av D-vitamin för reproduktion, hormonbalans och kroppssammansättning. Liksom vitamin D påverkar testosteron hos män, det påverkar könshormoner hos kvinnor också.

Dessutom mödrar som har tillräckliga nivåer av D-vitamin har magrare barn. Forskning tyder på att D-vitamin påverkar genetiska vägar som är kopplade till ämnesomsättningen i ett växande foster. Little D-vitamin var också förenad med en ökad risk för graviditetsdiabetes och diabetes hos barn under spädbarnstiden.

En annan studie visade att kvinnor som tog tillskott av D-vitamin 4000 IE dagligen under en månad från 12: e till 16: e graviditetsveckan har friskare barn och lägre för tidigt födda barn än kvinnor som tog en lägre dos av vitamin D.

10) Lågt vitamin D begränsar prestanda för idrottare. Å andra sidan, när dina nivåer är bra, vitamin D vara ett ämne som förbättrar prestanda. Naturligtvis, eftersom den påverkar produktionen av hormoner, såsom testosteron och östrogen, påverkar det den styrka och energi, men det tillåter också verkan av kalcium och magnesium, vilka är nödvändiga för starka muskelsammandragningar.

Undersökningar visar att idrottare prestanda förbättras avsevärt under sommarmånaderna, när D-vitaminnivåer är naturligtvis högre. Den prestanda minskar på vintern, och sjukdomar och blåmärken satserna ökar under vintern, eftersom vitamin D-nivåerna sjunka naturligt.

Lärdomen är att om du inte är uppmärksam på din nivå av D-vitamin, kommer du inte vara lika stark och mager som kan vara. Lösningen är mycket enkel: Ta vitamin D och förlora fett. Ta vitamin D och få bättre resultat från träning. Säkerställa goda nivåer av vitamin D och förbättra din kondition.

Viktiga frågor Hur Vitamin D Emagrece

1. Du äter mindre och känner sig mer nöjda

När du har tillräckliga nivåer av vitamin D, släpper kroppen mer leptin, det hormon som sänder meddelandet "Jag är full, sluta äta" till hjärnan. Å andra sidan, är mindre D-vitamin mindre leptin och mer frekventa besök på raden buffet. I själva verket visade en australiensisk studie att personer som åt en frukost rik på vitamin D och kalcium (ett mineral som arbetar hand i hand med D-vitamin) minskade sin aptit för de närmaste 24 timmarna. D-vitaminbrist är också kopplat till insulinresistens, vilket leder till hunger och överätande, säger Liz Applegate, idrottare chef vid University of California.

2. Du kommer att lagra mindre fett

När du har tillräckligt med D-vitamin i blodet, fettceller minskar sina ansträngningar att skapa och lagra fett, säger Dr Holick. Men när deras D-vitaminnivåer är låga, de parathormonnivåer och en andra hormon, kalcitriol, ökar och detta är dåligt. Höga nivåer av dessa hormoner förvandla din kropp till en fet sparare, uppmuntra honom att lagra fett istället för att bränna den, säger Michael B. Zemel, chef för Nutrition Institute vid University of Tennessee. I själva verket fann en norsk studie att höga nivåer av parat ökar risken för en man att bli överviktiga med 40%.

3. Du bränner mer fett - särskilt bukfetma

Vitamin D slims hela kroppen, men är speciellt användbar för kilo mage. Studier vid University of Minnesota och Laval University fann att D-vitamin slims främst i magen. En förklaring: Närings kan arbeta med kalcium för att minska produktionen av kortisol, ett stresshormon som får dig att lagra bukfett, säger Zemel.

4. Du kommer att gå ner i vikt - och hjälpa ditt hjärta

En av de Zemel studie fann att en kost rik på mejeriprodukter (vilket innebär för mycket kalcium och vitamin D) hjälpte folk förlorar 70% mer i vikt än en diet med samma antal kalorier, men utan de höga nivåerna av dessa näringsämnen. Dessutom har en tysk studie visade att höga nivåer av D-vitamin ökar fördelarna med att förlora vikt, förbättra kardiovaskulära sjukdoms riskfaktorer som triglycerider.

Risk Överskott av vitamin D

I likhet med andra näringsämnen, kan för mycket D-vitamin vara problematisk. Medan National Institutes of Health tyder på att konsumera tillräckligt med D-vitamin för att ge biverkningar med mat ensam är osannolikt kan du behöva risken för biverkningar om du tar D-vitamin i överskott. negativa effekterna av för mycket D-vitamin inkluderar oregelbundna hjärtslag, farligt höga nivåer av kalcium i blodet, vilket kan skada njurarna, blodkärlen och hjärtat.

Vet du någon som redan har tagit D-vitamin? Syftet med den här personen var förlora eller gå upp i vikt? Det tillskott var effektiva? Kommentera nedan.