Whey Protein Gödning Om Nej Om Motion?

vassleprotein

Whey protein har i rubrikerna för en tid, särskilt för dem som gör styrketräning. De som vill att få muskler eller gå ner i vikt kan ha hört talas om vassleprotein samt. Tusentals har använt vassleprotein som ett komplement till sin diet, så att de skulle kunna uppnå kroppen de vill. Men det finns människor som undrar om vassleprotein gödning. Det finns människor som är tveksamma till att använda det eftersom de tror att vassleprotein gödning för att ta det när du inte tränar.

Vassleprotein har blivit under årens lopp. Förr i tiden var det bara stor utsträckning används av kroppsbyggare, men numera är det för att av idrottsmän och de som helt enkelt vill ha fler kroppar i form. Det används ofta eftersom det anses vara en komplett protein som kroppen kan smälta och använda lätt. Det anses vara en komplett protein eftersom det innehåller alla nio essentiella aminosyror. Livsmedel som quinoa, kött, ägg och mejeriprodukter är kompletta proteiner.

När högkvalitativt protein tal, är vassleprotein en av de bästa källorna, särskilt för att bränna fett och öka muskler. Dess biotillgänglighet eller kroppens förmåga att absorbera proteinet är den högsta jämfört med andra proteinkällor. Det är mycket bekvämt eftersom pulverform är lätt att framställa i form av skaka. Du kan konsumera protein inom några minuter.

Så tillbaka till ämnet ...

Vassleprotein gödning om man inte tränar?

Det är viktigt att komma ihåg att alla typer av makronäringsämnen (fett, proteiner och kolhydrater), när det tas i överskott, kommer säkert att leda till viktökning. Kroppen kan konsumera ett antal kalorier per dag, och om ditt kaloriintag är högre än vad din kropp kan spendera, får du i vikt. Detta är oundvikligt. Människor som vill gå ner i vikt bör öka mängden kalorier som förbrukas av kroppen.

Men det är också viktigt att komma ihåg att det inte finns några studier eller vetenskapliga bevis som visar att vassleprotein gödning mer än andra typer av livsmedel. Frågan är gödning vassleprotein är densamma som frågar om kycklingbröst eller gödning Peru. Det är en källa till nästan fettfri protein. Så när det gäller kalorier är som en källa till kolhydrater och bättre än en källa till fett.

När det gäller ökningen av insulin och därmed ansamling av fett, är vassleprotein mycket bättre än något annat livsmedel med kolhydrater.

Eftersom vassleprotein passar i din kost, kommer det inte att göra dig fet. Du måste dock förstå att du måste upprätthålla en aktiv livsstil för att inte gå upp i vikt i allmänhet.

Whey Protein ner i vikt?

Det har också gjorts studier som har visat att en person konsumerar regelbunden vassleprotein förlorar vikt snabbare. Vassleprotein har förment goda effekter på dem som försöker gå ner i vikt. Här är de olika sätt:

 • Vassleprotein ökar förbränningen av fett när den används som en proteinkälla före träning.
 • Källan ökar också antalet kalorier som i kroppen omvandlas till värmeenergi dagligen (thermogenesis).
 • Detta hjälper till att reglera energinivåer och humör när en person är begränsat kaloriintag genom att öka serotoninproduktionen.
 • Vassleprotein hjälper till att reglera en önskan att äta genom att öka utsöndringen av CCK, som är ett nyckelhormon inblandat i reglering av hunger. Produktionen av ghrelin, eller det hormon som stimulerar aptiten är också undertrycks.

tillfredsställelse

En teori bakom sambandet mellan vassleprotein och viktminskning är att protein hjälper dig att äta mindre. Enligt en forskning som publiceras i "The American Journal of Clinical Nutrition" under 2008, är protein mer satiating än fett eller kolhydrater näringsämne. Detta innebär att lägga vassleprotein till din diet kan få dig att känna mer nöjda och hjälper dig att äta färre kalorier och även förbättra din metabolisk aktivitet.

kroppskomposition

Det finns också vissa belägg för att dricka vassleproteintillskott kan hjälpa en person att behålla muskelmassa och förlora fett när man försöker gå ner i vikt. En studie som publicerades 2008 i "Nutrition Journal & Metabolism "visade att personer som konsumerade en vassle drink protein två gånger om dagen som en del av en kalori-reducerad diet förlorade mer fett och behöll mer muskelmassa i en 12-veckorsperiod än människor som inte tar tillägget.

användningar

Vassleproteinet förlorar vikt när det används på ett intelligent sätt. Istället för att lägga extra kalorier till din diet genom att dricka en proteinshake utöver måltider, använda skaka som ett substitut för ett mellanmål eller liten måltid. Ta inte bort från din kropp olika näringsämnen som behövs för att ersätta många vanliga måltider med skaka också. Istället fokuserar på hälsosamma måltider och lågt kaloriinnehåll som innehåller artiklar från alla livsmedelsgrupper och använda vassleprotein som en tillfällig komplement.  

Praktiskt och erbjuder många andra fördelar

Det finns ett tillägg som helt kan ersätta fördelarna med en diet består av naturliga livsmedel, hela och obearbetade ännu. Men vassleprotein visat sig vara en användbar källa till protein och lätt för upptagna människor. Detta tillägg kan hjälpa dem att uppnå sina mål fitness.

Här är fördelarna med att ta ett högkvalitativt mjölkproteintillskott:

 • Vassleprotein hjälper till att bygga muskelmassa.
 • Det hjälper också i viktminskning.
 • Det ökar nivåerna av glutation, vilket är huvudkroppen av antioxidanten vattenbaserad.
 • Hjälp vid behandling av cancer.
 • Minskar nivåerna av triglycerider.
 • Det minskar symtom på träning också, liksom återhämtningstiden.
 • Minskar symptom på hiv.
 • Ökar styrka att utöva sport.
 • Förbättrar olika funktioner i immunsystemet.
 • Öka HDL (goda kolesterolet), och samtidigt sänka totalt kolesterol.

Dessa fördelar visar att vassleprotein kan ge en person fördelar som sträcker sig från fysiska aspekterna av mer komplexa funktioner i kroppen.

Vad bättre tid att ta vassleprotein?

Vassleprotein, som nämnts ovan, snabbt smälta, så det är bäst att ta det 30-60 minuter efter träningen. Om du vill ta det vid någon annan tidpunkt, kan du bromsa din matsmältning att ta den med andra typer av livsmedel. Ett bra exempel är om du vill lägga till mer protein till frukost, men inte vill ägg, kan du lägga till vassleprotein till havregryn. För ett snabbt mellanmål, kan du ta en shake med nötter, fiskolja för att minska protein matsmältningen takt.

När folk frågar om vassleprotein gödning, tänk på att något i överskott omvandlas till fett i kroppen. Överskott protein är inte precis dåligt, men det är fortfarande betyder mycket kalorier. För att förhindra viktökning processen, oavsett om du tränar eller inte, måste du se till att din dagliga intaget av kalorier inte är större än vad din kropp kan brinna.

Har du ofta tar vassleprotein som ett komplement? Och vad är din vecka utöva rutin? Kommentera nedan!