Kosttillskott för viktminskning är säkra?

koffein kapslar

Viktminskning tillskott är mycket populära både i världen av bodybuilding och för dem som bara vill gå ner i vikt. Internet har gjort dessa kosttillskott och läkemedel blir mer tillgängliga för människor som normalt inte skulle tänka på att köpa dem, och en del undrar om de verkligen fungerar och är säkra innan de köper på nätet.

De bantningspiller är säkra?

Även om förlora vikt är enkel och lätt med hjälp av näringsprodukter, är det mycket viktigt att viktminskning piller tas endast av personer som är intensiv och regelbunden motion. Dessa läkemedel bör aldrig tas av personer som letar efter ett enkelt sätt att gå ner i vikt. I bästa fall de helt enkelt inte kommer att fungera och i värsta fall kan de orsaka skador på hälsan.

Vad är en "fettförbrännare"?

De flesta vet att gå ner i vikt måste du äta mindre och motionera mera. Problemet är att en diet kan vara en fysisk och psykisk tortyr! En "fett brännare" hjälper dig att nå dina mål din vanliga vikt som en del av en diet och ett träningsprogram.

Vilka är fördelarna med en "fettförbrännare"?

Den "fettförbrännare" hjälper flytta och bränna fett när den används tillsammans med en kontrollerad diet och träningsprogram.

Till exempel fett brännare mer säljs av Maxi kallas Thermobol innehåller ingredienser som, enligt undersökningar, verkar öka fettförbränningen. Detta gör att du känner dig mer kontroll när begränsa kalorier, hjälper till att hålla dina mål viktminskning. 

Jag använder en "fettförbrännare"?

Om du tränar mycket och fortfarande har problem att förlora vikt, eller frustrerad inte förlora vikt tillräckligt snabbt, en "fett brännare" kan hjälpa dig att nå din idealvikt snabbare.

En av egenskaperna hos dessa kosttillskott viktminskning är att öka sina nivåer av psykisk och nervös energi, och du kan få mycket upptagen. Detta syftar till att öka intensiteten i träningen och därmed bränna mer energi.

Det finns också effekten av thermogenesis, blir du varmare och motionera mera för att bränna mer kalorier. Vissa hävdar att positivt tänkande och mental förberedelse innan träning kan ha en liknande effekt. Faktum är att många idrottsledare arbetar den psykologiska aspekten av utbildning för att uppnå maximal prestanda.

Däremot har en del forskning visat att "bioaktiva komponenter kan bidra till vikt underhåll efter en reducerad kaloriintag." (Belza, 2006)

Likaså forskning om grönt te kosttillskott visar att "det ökar de förändringar som genereras av övningar i bukfett" (Maki et al, 2009), det vill säga, måste du träna för att det ska träda i kraft.

De bantningspiller är säkra?

Det finns många risker som intag av dessa tillskott för viktminskning. Fett blockerare, speciellt har några negativa effekter, inklusive magsmärtor, diarré och tenderar att störa andra läkemedel, särskilt preventivmedel och östrogentillskott. De kan också öka risken för undernäring sedan normalt blockera upptaget av olika fettlösliga vitaminer.

En del av dessa kosttillskott viktminskning är fulla av ämnen som koffein, som kan ha en negativ effekt på ditt hjärta. Dessa mediciner hjälper inte att lära sig rätt matvanor.

Om du vill gå ner några extra pounds, och träna regelbundet, kan bantningspiller hjälpa till att snabba upp din ämnesomsättning att bränna fett. Vissa produkter såsom CLA-1000 kan också bidra till att bryta ner fett.

Typiska biverkningar av kosttillskott för viktminskning

 • Koffein - ångest, sömnproblem, förvirring, huvudvärk, vision blinkar surrande, mani och psykos (sällan, om mycket höga doser).
 • Guarana - sömnlöshet, huvudvärk, rastlöshet, ångest, hjärtklappning och förhöjt blodtryck.
 • Grönt te - agitation och sömnlöshet.
 • CLA (konjugerad linolsyra) - På en ning av risken för hjärtsjukdom.
 • Krom - anemi, minnesförlust och skada på DNA-kedjor fästa till krompikolinat.
 • Chitosan - gas, uppblåsthet och diarré. Möjlighet att undernäring på grund av blockering av fettlösliga vitaminer.
 • Efedrin - högt blodtryck, hjärtklappning, akne, anorexi, urinvägsproblem, förvirring, sömnlöshet, vanföreställningar, paranoia, panikattacker, huvudvärk och yrsel, bland annat. Det värsta kända effekten är att "infarkt, hjärtinfarkt och död" (FDA, 2004) Se en läkare innan du försöker någon av dessa.

I slutändan är det konsumenten som måste väga risker och fördelar och avgöra om viktminskning tillskott är bra för honom. Det finns inget rätt svar. Det bästa valet är fortfarande anta en hälsosam kost och göra många övningar. Om du bestämmer dig för att försöka eventuella tillägg att bränna fett är lämpligt att föra en dagbok och skriva ner någon känsla eller märkliga beteende. En ökning av aggression, ångest, sömnlöshet och paranoia och förvirring kan vara problematiska indikationer och biverkningar av några av ingredienserna, och omedelbart sluta ta tillägget är det bästa man kan göra.

Följ en plan för att gå ner i vikt väl strukturerad att betona både kost och motion är det bästa sättet för de flesta människor att gå ner i vikt. Förstår inte, många människor fortfarande söker ett snabbt och enkelt sätt, men om du tränar nog, då ett fett brännare är kanske inte det bästa för dig.

Farorna med för mycket koffein

Hur många livsmedel eller ämnen vanliga i vår dag till dag om du konsumerar en löjlig mängd av ett ämne, långt över vad som consierado rekommenderas, kan du få problem. Många människor har den uppfattningen att ämnet är naturligt, så det gör inte ont. Men tills överflödigt vatten är dåligt.

Detta är ingen nyhet blixt och vi känner inte till någon nyligen död. Men det är bra du känner till fall som rapporterats i en artikel i tidskriften Human Toxicology och veterinär citera ett dödsfall i samband med koffein överdos. Även dödsfall från alltför mycket koffein är sällsynta, de inträffar, och med fler och fler produkter som förekommer på marknaden, kan dessa dödsfall hålla händer. Detta öppnar dörren till en större fråga, viktminskning tillskott är verkligen säkert? Det är ett tema som vi har sagt tidigare, dock inte ansågs risken för död från koffein överdos.

En kvinna på 22 år togs hastigt, för akut drabbas av en hjärtattack. Hans hjärtinfarkt inträffade efter att ha förtärt många viktminskning kosttillskott som hon köpt på nätet. Dessa piller var thermogenic slag, görs för att påskynda ämnesomsättningen och hjärtfrekvens. För denna kvinna ledde resultaten till hjärtattack som dödade honom.

Dödsorsak: Koffein

Obduktionen visade att den hade en koffeinnivån 1.560 mikrogram / ml i blodet. Den letala gränsen anses 100 mikrogram / ml. Deras koffein nivåer var 15 gånger högre än den dödliga nivån. Och hur hon får det? Ingen annan substans fanns i hans blod och hans död tillskrevs akut toxicitet av koffein. 

Bantningspiller och termogena "Fettförbränning"

De termogena piller är populära av en anledning, de är lagliga och säljs över disk, utan recept. De enda viktminskning piller som faktiskt fungerar som blockerare av fett och kolhydrater, inte klarat testerna och drogs tillbaka från marknaden på grund av dess farliga biverkningar. De termogena piller kvar eftersom det hittills inte skett många dödsfall.

Idén, i själva verket är att du tar termogena piller för att öka din puls och din ämnesomsättning för att uppmuntra dig att utöva. Studier har visat att när du konsumerar koffein du tränar med mer intensitet. Många idrottsmän och kroppsbyggare dricker svart kaffe på morgonen innan din cardio sessioner för den anledningen. Och även om du inte vet vad som faktiskt hände i det fall rapporterats i Human toxikologi och veterinär, finns det en risk att brist på motion har varit orsaken till de höga halter av koffein.

Hur mycket koffein är säker?

koffeintabletter säljs vanligtvis innehåller upp till 100 mg koffein. År 2004 satte Sverige en begränsning av koffeintabletter, begränsa antalet som kan köpas utan recept till 30 åt gången. Detta var ett svar på lägga koffein överdoser.

"Överdosering av koffein innehållande tabletter kan vara dödlig i fall av självmord och olycka." (Thelander et al, 2010)

Den Thelander studie som presenterades vid en 21-årig kvinna som intas 10 gram koffein (100 tabletter). Hon ringde ambulansen och fördes till sjukhus, men inga problem uppstått. Så snart hon lämnade sjukhuset hon svimmade på grund av kammarflimmer (oregelbundna och ineffektiva sammandragningar av hjärtat). Efter 30 minuter hans hjärta normaliserades, men hon drabbats av flera attacker i följd. Läkarna kunde stabilisera hans hjärta, men efter en sjukhusvistelse på 13 dagar i ICU, hon dog. Koffein överdos förstörde hennes hjärta, hennes förmåga att kontrollera sin hjärtslag.

Samma studie konstaterade toxikologiska resultaten av 20 dödsfall som tillskrivs överdosera koffein och i två fall har efedrin som finns i blodet. Efedrin är en annan kemikalie som finns i "fettförbrännare" och olika kosttillskott för att gå ner i vikt.

Eftersom det inte finns koffein i piller som du kan köpa?

Här är ett urval av "fettförbrännare" slumpvis utvalda när de söker "fettförbrännare" i resultaten av sökmotorer. Uppgifter om koffein som erhållits på webbplatserna för produkterna:

 • Thermobol Maximuscles 90 kapslar. 153 mg av koffein i varje.
 • Ripped Fuel Extreme från Twinlab 60 kapslar, 220 mg av koffein i varje.
 • Nutrex Research 1158 Fat Burner Lipo av Nutrex 120 kapslar, USP Vattenfri kaffein 200 mg vardera.
 • Stranght T5 Super Fat Brännare Forza, 60 kapslar, var och en 200 mg koffein.

Som ni kan se, var och en av dessa innehåller fler kapslar än den svenska regeringen gör det möjligt att säljas, enligt hälsokrav. Endast 50 av Nutrex kapslar har 10.000mg (10 gram) av koffein, samma belopp som dödade frisk kvinna som citeras av Thelander och hans forskargrupp.

Även om tanken är att ta ett fett brännare / termo en dag, får vissa människor inte läsa etiketten och tror att om man tar fler kommer att få dem att förlora mer vikt. Därför är försiktighet nödvändig för att oavsiktliga överdoser inte förekommer, och människor tenderar att tro att du inte kan ha en överdos av ett läkemedel som säljs utan recept. Det är mycket osannolikt att någon kommer att ta 50 viktminskning kosttillskott på en gång, är dock säker gräns fortfarande okänd.

Hur effektiv är koffein?

Vissheten med koffein är ett stimulerande, men det verkligen hjälper din prestation? Graham och Spriet (1991) undersökte effekterna av koffein på uthållighet idrottare och drog slutsatsen att varken cyklister, eller löpare, fann ingen förbättring av andningsfrekvensen (används för att mäta fettförbränning) eller data för fria fettsyror i plasma (en indikator på den totala oxidations / fettförbränning) under vila eller under träning.

Vissa studier som Namdar 2006 visar att koffein minskar faktiskt blodflödet till hjärtat och kan hindra prestanda idrottare. Bara två koppar kaffe minskar flödet reserv infarkt genereras av övning i normoxi. "Reserv Flow infarkt" är den hastighet med vilken blodet strömmar genom hjärtat, och detta har en inverkan på den mängd syre som transporteras till musklerna under träning.

Det har visat sig att koffein hjälper musklerna återhämta sig efter träning, men det är också ansvarig för att öka kolesterolnivåer.

Så var försiktig när du funderar på att använda kosttillskott viktminskning som innehåller koffein, energidrycker som baseras på koffein eller för mycket kaffe. Även om den skenbara kaffet har vissa fördelar och positiva effekter på hälsa och fitness, det finns också några allvarliga biverkningar när du dricker för mycket koffein.

Har du någon erfarenhet eller känner till en traumatisk historia i förhållande till säkerheten för kosttillskott för att gå ner i vikt för hälsan? Vad hände? Kommentera nedan!