‘Motion Pill’ Kan öka styrkan med 70% Ingen träning

motion piller

Någonsin undrat om människor som har diabetes eller återhämtar sig från operation eller är för sköra för att köra kunde få samma fördelar av motion för hälsan? Forskare arbetar med att ta fram ett botemedel för människor som kunde dra nytta av kroppens reaktion på träning utan att behöva gå igenom alla ansträngningar och utbildning för att komma dit.

Tidigare experiment har visat att möss som har en gen PPARd aktiveras permanent är utmärkta långdistanslöpare. Den GW1516 var effektivt göra samma sak, omväxlande PPARd gen direkt och orsakar mössen var mycket bättre löpare.

"Vi vet att människor kan förbättra sin aerob uthållighet genom utbildning", säger studieförfattaren Ronald Evans på Salk Institute of Biological Studies. "Frågan för oss var: hur motstånd? Och om du verkligen förstår vetenskapen, kan vi ersätta träning med ett läkemedel? "

Övningen piller funge göra mössen bränner mer fett. Detta sker naturligt i idrottare som tränar nog, även om exakt hur detta sker är inte helt klarlagda.

Men det var inte bara PPARd gen som har ändrats genom p-piller av året. Totalt 975 gener ändrades när råttorna tog en hög dos av GW1516. Gener som bryter ner fettceller att bränna dem hade också ett uppsving, och generna för användning av kolhydrater undertrycktes.

"Denna studie tyder på att fettförbränningen är mindre motstånd ledare än en kompensationsmekanism för att bevara glukos", säger Michael Downes, även författaren av studien vid Salk. "PPARd är undertrycka alla inblandade i sockermetabolism i muskeln punkter så att glukos kan omdirigeras till hjärnan och därmed skydda den cerebral funktion."

Möss i båda fallen utmattad stoppas när blodsockret sjunkit till en viss nivå - 70 mg / dl. Lyckades dock de som tog motion piller bara för att hålla sina blodsockernivåer i blodet mycket längre innan tröttande.

"Övningarna aktiverar PPARd, men visa att du kan göra samma sak utan en mekanisk utbildning. Detta innebär att du kan förbättra motståndet motsvarar en utbildning utan alla fysisk ansträngning ", säger Fan Weiwei, forskare och även författare till artikeln.

Fysiologen Stuart Egginton från University of Leeds, som inte var inblandad i forskningen, sade drogen kan ha stor potential som en terapi hos människor.

"Det finns många sjukdomar som involverar avreglering av ämnesomsättningen. Så det är mycket möjligt att du kan använda den EMM människor med många metabola sjukdomar ", säger Egginton.

Åtgärden i PPARd systemet visade sig också vara relativt isolerade från många andra metaboliska funktioner, sade han. Detta gör det ett bra mål för ett läkemedel, kan det vara mindre negativa oavsiktliga konsekvenser.

"Jag tror att det alltid kommer att finnas potential för biverkningar, men möjligen mindre i detta avseende än några av de andra insatser som har prövats. Det enda sättet att säga det gör långtidsstudier. Denna studie visar inte akuta reaktioner, de bara påpekade fördelarna ", säger Egginton.

Forskningen publiceras i tidskriften Cell Metabolism.

Tror du att inom en snar framtid faktiskt kan vara ett piller som motion hjälper till att bränna kalorier utan mycket träning? Förvärvat en här? Kommentera nedan!