10 Fördelar med Muay Thai för Fitness och hälsa

10 Fördelar med Muay Thai för Fitness och hälsa

Muay Thai är en kampsport som har mest utmärkt sig i akademierna. Sporten har thailändskt ursprung och kan även kallas "Thai Boxing". Det är vanligt att undra om vad bidraget en viss idrott kan erbjuda ditt liv, är detta en viktig fråga att falla av övningarna. De sparkar och slag rekommenderas starkt för dem som vill bränna extra fett, men fördelarna med Muay Thai är inte begränsat till detta.

2. Mod

Muay Thai klasser simulera konfrontationer, och för dem som aldrig trott i en given situation, Dodge slag och ta en trotsig hållning kan uppmuntra att hantera olika situationer i livet, sätta upp en annan av fördelarna med Muay Thai för dess utövare.

Det finns många människor som tror inte besitter egenskaper att utvecklas i sporten, men efter antagandet av praktiken finns det ett erkännande att den ursprungliga mod multiplicerar endast med engagemang. Förvärvad mod med de utmaningar som de föreslagna övningarna inducerar erkännande av begränsningar övervinna svårigheter och utvecklas som en Muay Thai utövare.

3. Självförtroende

Upplevelsen av kampsport kunskap tenderar att ytterligare trumma upp intresset för information om evolution och inlärning. Ju mer tillägnad sporten, desto snabbare fördelarna med Muay Thai förvärvas, de förväntade kroppsliga förändringar besannas och du blir mer säker på att hantera olika eventualiteter, antingen med sin motståndare i klassen, eller att införa vid lägliga tillfällen .

4. Force

Regelbunden träning Muay Thai kan hjälpa till att bygga större fitness motstånd. Under klasserna, kommer din kropp att utsättas för högintensiv träning rutiner, vilket gynnar utvecklingen i kroppen, vilket gör det starkare och mer motståndskraftig. Inom akademin, är det viktigt att betona att inte bör tillämpas kraft motståndare, men kunskapen om rörelserna hjälper kroppen blir starkare och förberedda för eventuella stötar eller slag.

5. Lean massa och fettmassa

Vem vill inte bränna dem oönskat fett och ändå få muskelmassa? Tja, med några månaders träning Muay Thai kan du bläddra igenom en smalare silhuett och kropp bästa förening för att få bättre priser av fett och kroppsmassa.

Fördelarna med Muay Thai kan du också att tona upp din kropp, vilket kan vara mycket effektiva för att stärka immunförsvaret och därmed hålla kroppen passform, och framför allt att minska risken för sjukdomar.

Du kan märka de fysiska fördelar efter den fjärde veckan i praktiken ändra din ämnesomsättning, kommer din kropp visar mer stärkas och definierade, vilket visar musklerna som tidigare under fettlagret. När vi talar om metabolism, är det sagt att Muay Thai kan gynna det inte bara under praktiken, men även under dagen, vilket ger en liten forcinha dem som vill anabol effekt.

Viktigt är Muay Thai ansvarar inte för hög förstärkning muskel, så många idrottare och idrottsmän förena rutiner Muay Thai och vikt, vilket är en mer kraftfull kombination.

6. Flexibilitet

Rörelserna och kupper som genomförs i regelbunden träning Muay Thai kan du förbättra din flexibilitet och konditionering det till många andra aktiviteter. Kroppen flexibilitet kan minska obehag och också främja uppnåendet av vissa dagliga aktiviteter. Utförandet av rörelserna kan bli enklare och risken för skador förekomster blir mindre.

 samordning 7. Motor

Dodge, sparka, jab ... Tja, förena slag och rörelser med olika medlemmar i kroppen kan bli en svår uppgift, men detta endast sker från början. Regelbunden träning kan du känna dig mer och mer beredda att slå motståndaren, eller för att skydda sig mot angrepp. Några fördelar med Muay Thai på detta område är att din reaktionstiden kommer att minska, kommer din reflektion bli spetsigare, och du kommer att hålla utvecklas som ägna åt idrott.

8. Nya vänskaper

Muay Thai instruktörer dela upp klassen i par, så att slagen simuleras och genomförs med egenskaperna hos 'kamp'. Detta företag är inte nödvändigtvis densamma i alla klasser, vilket gör utbyte av erfarenheter och uppnå nya vänskapsband finns fler fördelar med Muay Thai.

Klasser kan hjälpa dig att möta och leva med människor väldigt olika från dig, vilket kan vara ett utmärkt sätt att öka din vänkrets, inte bara inför mycket Muay Thai ändamål, men även för olika intressen.

9. Banta

Muay Thai har valts av flera personer, och denna efterfrågan kan förklaras främst av sitt bidrag till viktminskning. Om du tränar i genomsnitt 90 minuter av denna kamp, ​​kan du eliminera ca 750-800 kalorier, vilket kan vara mycket positivt för personer som står inför med en diet för viktminskning. Fördelarna med Muay Thai syftar också hjärt funktion, vilket gynnar bättre andningskontroll och även metabolisk funktion.

10. Mental Agility

Muay Thai är ingenting annat än en duell, en konflikt där motståndaren vinnaren ska ha bättre analyserat slagen, om det är korrekt skyggat och utnyttjat de rätta möjligheterna att övervinna den andra vid rätt tidpunkt.

Kampsporter är mycket bedöms av nödvändig fysisk ansträngning, men det är viktigt att veta att försvara, är det nödvändigt med en analys av nya taktik för att övervinna, så att vi kan säga att Muay Thai bidrar till bildandet av en bättre kondition strategi vilket gynnar och även träna ditt sinne att kämpa och försvara snabbt och effektivt.

För dig och din kropp, som är de viktigaste fördelarna med Muay Thai? Har du någonsin haft lektioner denna kampsport? Kommentar under vad glad du!