Karate ner i vikt? Fördelar, kalorier och tips

karate

Karate är en kampsport som fokuserar på toppen av rörelserna av hans kropp. Med denna praxis, kan du märka en liten vinst makt, dessutom gynnar balansen.

Fördelar med karate

Består av rörelser som slag, flyga, sparkar och slag data med snabbhet, styrka och intensitet, kan karate också ta andra fördelar såsom utveckling och toning muskler, förbättra samordningen, flexibilitet och motor hållning, större känslomässig balans och psykologiska förbättrar andning, disciplin och koncentration, motivation källa, muskelstelhet och bidrag till definitionen av kroppen.

Karate gå ner i vikt?

Det är känt att fysisk aktivitet bidrar till elimineringen av kalorier och därmed viktminskning. Snart ger att avsluta karate gå ner i vikt, eftersom det är en övning.

En lektion varar en timme kan göra du eliminera mellan 600 till 900 kalorier. Om sporten utövas, till exempel, två gånger i veckan, detta kalori utgifter kan vara 1200 till 1800 kalorier. Det är dock anmärkningsvärt att inte bara träna karate som kommer att föra viktminskning.

Det beror på när karate gå ner i vikt från att spendera synpunkt kalorier, å andra sidan, måste man vara försiktig med mat för kalorier förlorade inte snabbt återställs. Till exempel, vad god praxis en tid av kamp och förlora 600 till 900 kalorier om efter klassen du tar 300 ml soda med cirka 127 kalorier och äta en X-sallad 498 kalorier, vilket resulterar i en kaloriförbrukning av 625,5 kalorier? Kommer inte att hjälpa mycket, eller hur?

Så oavsett om du väljer karate eller någon sport att bränna kalorier och gå ner i vikt, kom ihåg att öva ensam ansvarar inte för förlust av extra kilo oönskade. Fortfarande måste du följa en kontrollerad, balanserad och hälsosam kost.

självkänsla

Karate klasser kan hjälpa dig att få ut ur komfortzonen, försöker bryta deras fysiska och mentala hinder, särskilt om du är långlivade och alltid som mål att övervinna. Finslipa sina färdigheter kan vara ett initiativ för dig att planera och erkänna förbättrade sina resultat, inte bara i klassen, men fördelarna kan sträcka sig till olika områden i ditt liv.

tips

var glada att lära sig att bruket av karate gå ner i vikt och var på humör att gå till skolan? Lugn, eftersom innan du lämnar köper din kimono och börja drömma om ett svart bälte, uppmärksamma följande tips om utövandet av denna kampsport:

  • Först av allt, kontrollera en läkarbesök och se till att du har möjlighet att utöva sporten. Detta råd är för någon sport och det är viktigt att undvika hälsoproblem och eventuell skada;
  • Leta efter en bra skola för karate. Prata med ägarna om sin önskan att komma in i sporten, bläddra bland studenter, alumner och Internet på rykte akademin och lärare, upptäcka undervisningsmetod och skriva in sig i en plats där du har fullt stöd för lärande och de metoder för säkert slåss;
  • Lyd lärarens instruktioner. Särskilt om du är nybörjare, är det viktigt att ha någon på din sida som vet vad som bör göras så att du inte bara lära sig rätt teknik för att dra nytta av de goda effekterna av kampen effektivt, men också som ett sätt att undvika att köra fel flyttar och lider blåmärken och skador.

Känner du någon som praktiserar och stater som gör karate klass ner i vikt? Är du villig att prova denna kampsport också? Kommentera nedan!