Puute Seleeni — oireet, syyt ja lähteet ja vinkkejä

Para-leuka

Seleeni on mineraali löytyy jaksollisen ja avain antioksidantti aine ylläpitää terveyttämme, henkistä ja fyysistä energiaa päivää. Huolimatta monissa elintarvikkeissa, määrä mineraali on vähentynyt viime vuosina.

Oireita puute seleeniä

On joitakin oireita, jotka voivat näkyä, kun henkilö puuttuu seleeniä. Nämä hälytykset voidaan auttaa löytämään ongelman aikaisin, ennen kuin se pahenee.

Lisäksi puute tämän mineraali voi edistää muiden sairauksien. On näyttöä siitä, että puute seleeniä ei aiheuta tautia, mutta tekee laitoksen alttiimpia aiheuttamien sairauksien muita ravitsemuksellisia, biokemiallisten tai tarttuva prosesseja.

1. Hiustenlähtö ja ihon värjäytymistä ja kynsien

Hiustenlähtö on yksi seleenin puute merkkejä. Vakavammissa tapauksissa, käsivarren ja koko keho voi vaarantua.

2. Alhainen immuniteetti

Mineraali tuottaa antioksidantteja. Ilman näitä aineita, keho dramaattisesti alentaa immuniteettia vaikeuttaa taistella vilustuminen, flunssa ja muut virustaudit.

3. Väsymys ja väsymys

Väsymys voi aiheuttaa erilaisia ​​sairauksia ja ettei vitamiineja ja rautaa, ja puute seleenin voi myös olla syy.

Yksityiskohtaisempia on äärimmäinen väsymys johtuu koska seleeniä, on tarpeen tehdä kokeita lääkäriltä löytää energiaa keskustan syyn, miksi olet kohdannut.

4. ei kiinnitetä huomiota ja keskittymisvaikeuksia

Köyhät kyky muistaa tietoa ja keskittyminen on myös yhdistetty seleenin puute.

Seleeni saanti on raportoitu myös auttaa vastaan ​​ahdistusta, ärtyneisyyttä, henkinen väsymys ja joissakin tapauksissa masennus.

5. Sukuelinten ongelmia

Puute seleenin elimistössä voi olla syynä toistuva keskenmeno, tutkimusten mukaan. Lisäksi naiset, jotka kärsivät puutteesta mineraalin voi tuntea muutoksia kuukautiset.

Miehillä seleenin puute voi heikentää liikkeen siittiöiden, mikä vähentää miehen hedelmällisyyttä.

6. kilpirauhasen vajaatoiminta

Vuonna kehittyneempiä ja vakavia tapauksia, puute seleenin voi johtaa kilpirauhasen vajaatoiminta, joka on suuri häiriö terveyden jossa kilpirauhanen ei tuota riittävästi hormoneja, jolloin henkilö on muita ongelmia, kuten väsymys, masennus, sydämentykytys, häiriöt emotionaalinen, herkkyys valolle, painonnousu, mm.

7. Keshan Disease

Tauti aiheuttaa pidemmälle edenneiden puute seleeniä, ja voi olla hengenvaarallinen, vaikuttaa pääasiassa lapsia ja hedelmällisessä iässä olevia naisia. Tämä tauti on erilaisia ​​oireita, kuten sydämen vajaatoiminta ja keuhkoödeema. Lisäksi tauti voi olla yhdyskäytävä muihin sairauksiin.

8. Kashion-Beck tauti

Kutsutaan myös muotoaan nivelrikko, se on samanlainen kuin sairaus Keshan, mutta ero on, että se johtuu puute seleenin ja jodin. Sillä on monia oireita rappeuma, kuolio, surkastuminen rustokudoksen mm.

Muista, että puute seleenin voi pahentaa vaikutuksia Jodin puute. Se on myös yleisempää tauti lapsilla ja hedelmällisessä iässä.

Seleeni puute aiheuttaa

Yleisimpiä syitä puute seleenin vaarantuvat suoliston toimintoja, äskettäin toteuttamista ruuansulatuskanavan leikkauksen, suolistosairaudet ja vanhuuden.

Lisäksi suurin syy katsotaan riippuvuutta elintarvikkeiden kasvatettu maaperässä ei ole tarpeeksi seleeniä. Tämä johtuu siitä, että kasvi elintarvikkeet ovat tärkeimmät seleeniä useimmissa maissa ympäri maailmaa. Maaperässä kuten Kiinassa ja Venäjällä, joissa on pieniä määriä seleeniä, on usein raportoitu henkilöistä puutos mineraalien, sillä suurimman osan ruoasta näillä alueilla on kasvanut ja kulutetaan paikallisesti.

Alueet, joilla on enemmän sisältöä ihmisten kanssa seleenin puute ovat Kiina, Pohjois-Korea ja Itä-Siperiassa.

Nollaaminen seleeniä

- Tarvittava määrä seleeniä päivässä

On olemassa monia keskusteluja tarvittavan päiväannoksen seleeniä. Yhdysvalloissa, suositus on 55 mikrogrammaa aikuisille. Jo Britanniassa, on suositeltavaa 75 mikrogrammaa miehille ja 60 mikrogrammaa naisille päivittäin. Samaan aikaan Maailman terveysjärjestö on monimutkainen kaava selvittää tarkkuutta tarvittava määrä.

Vaikka vaihteleva määrä pitää mielessä, että korkea saanti mineraalin voi olla haitallista ja myrkyllistä. Jotkut sanovat toksinen määrä olisi 40 kertaa saantisuositus Yhdysvalloissa, eli paljon enemmän kuin mitä me ajattelemme saanti mineraali.

Joka tapauksessa, seleeni määriä suosituksia ja muita ravinteita antamat "Food and Nutrition Board." Määrä kunkin vitamiinin tarvitset riippuu iästä ja sukupuolesta. Muut tekijät, kuten raskauden ja häiriöt ovat myös välttämättömiä. Seuraavat suositellut arvot alla, mutta ei koskaan unohda ottaa yhteyttä lääkäriin:

lapsia:

 • 0-6 kuukautta: 15 mikrogrammaa vuorokaudessa;
 • 7 ja 12 kuukauden välillä: 20 mikrogrammaa vuorokaudessa;
 • 1-3 vuotta 20 mikrogrammaa vuorokaudessa;
 • 4-8 vuotta: 30 mikrogrammaa vuorokaudessa;
 • 9-13 vuotta 40 mikrogrammaa vuorokaudessa.

Nuoret ja aikuiset:

 • Miehet 14 vuotta ja yli: 55 mikrogrammaa vuorokaudessa;
 • Naiset 14 vuotta ja yli: 55 mikrogrammaa vuorokaudessa;
 • Raskaana: 60 mikrogrammaa vuorokaudessa;
 • Imettävät äidit: 70 mikrogrammaa vuorokaudessa.

Paras tapa nollata tämä mineraali on noudattaa tasapainoista ruokavaliota.

- Mitkä elintarvikkeet sisältävät runsaasti mineraali?

Jotkut ruokia seleeniä ovat:

 • Mereneläviä kuten katkarapu, lohi, ruijanpallas, turska ja tonnikala;
 • Sienet siitakesieniä ja crimini;
 • Proteiineja: Peru, kanaa, lihaa ja kananmunia, raejuustoa;
 • Jyvät: kaura, ruskea riisi, seesaminsiemeniä, auringonkukansiemeniä;
 • Kasvikset: parsakaali, parsa ja pinaatti.

Rikkain lähde seleeniä on Brasilian pähkinät, joka on noin 5 grammaa seleeniä kunkin osan ja jotkut vielä tulla sisältää 9 grammaa. Paras suositus on syödä näitä pähkinöitä kuin välipala, syödä 2-3 niitä millään välipala päivän, samoin kuin on terve, tunnet merkittävää parannusta energiansa.

- Ota yhteys lääkäriin

Jos koet oireita puute seleenin yli tai haluat vartioimaan mineraalien puutos, ota yhteyttä lääkäriin. Ammattilaiset voivat kysyä tarkempia tutkimuksia ja määrätä täydentää ihmisille, jotka eivät saa riittävää lähde tietyntyyppinen vitamiineja ja kivennäisaineita.

Oletko kokenut jotain näistä oireista puutteen seleenin kehossa? Hän uskoo, että se on lisättävä saanti mineraalin lähteistä? Kommentti alla!