Makeutusaine sukraloosi pahaa tekee?

sukraloosi

Ylipaino ei ole enää puhtaasti esteettinen ongelma ja lopulta tuli kansanterveydellinen asia. Saavuimme puoli toista vuosikymmentä 21. vuosisadan pelottavia lukuja liikalihavuus. Peräti 2,1 bilhões- tai 30% - maailman väestöstä on ylipainoisia.

Sen vuoksi on selvää, että tarve nielemään vähemmän sokeria, joko pienempi kulutus jalostettujen elintarvikkeiden (tomaattikastike, leipä, majoneesi), joko vähentämällä käytetyn makeuttamiseen juomien ja jälkiruoat valmistetaan.

Yksi tehokkaimmista keinoista vähentää liiallista kulutusta pöytäsokerin on ollut käytössä makeutusaineita, aineita, makeaa makua, mutta sisällä juuri mitään kaloreita.

Joukossa useita erityyppisiä makeutusaineita löytyi myynnissä, sukraloosi ovat saaneet laajaa huomiota sekä sen adoçante- potentiaali, joka on noin 600 kertaa suurempi kuin sokeri-näennäiseksi turvallisuudesta aineen.

Tämä ei kuitenkaan vapauta jonkin verran kiistelyä, koska monet ihmiset vielä epäillä makeutusaine sukraloosi on huono tai ei. Olisi vähemmän vaarallinen vaihtoehto terveydelle kuin muut makeutusaineet?

Mikä on Sukraloosi

makeutusaine sukraloosi, joka on

Sukraloosi on keinotekoinen makeutusaine saatu tavanomaisella käsittelyllä taulukko sokeria (saatu sokerijuurikkaasta tai sokeriruo'osta). Toisin sokeri kuitenkaan sukraloosi ei hajoa elimistössä eikä toimia energialähteenä.

Läpi useita vaiheita kolmen vety-happi-ryhmien sakkaroosi korvattiin kolmella klooriatomilla, ja sukraloosi tulos on erittäin makeaa ainetta ja on maku sokeria, mutta jotka eivät käytännössä kaloreita.

löytö

Sekä monia muita suuria löytöjä viime aikoina, sukraloosi on tullut tunnetuksi lähes sattumalta. Raporttien mukaan vuonna 1976 ulkomainen opiskelija, joka avustaa tutkimuksen Kings College London erehtyivät luulemaan tilauksen hänen sitten ohjaaja, professori L. Hough.

Hough oli tutkia mahdollisten teollisten sovellusten sakkaroosin, uutettu sokeri sokeriruo'osta ja sokerijuurikkaasta, ja joillakin johdannaisilla hiilihydraattien tuotettu laboratoriossa.

Yksi näistä johdannaisista saadaan sakkaroosista oli juuri trikloori-sakkaroosia, tyyppi sakkaroosin muodostettu lisäämällä kolme klooriatomia. Kuultuaan hänen kouluttajan pitäisi testata (alkaen Englanti "test") ainetta, nuori opiskelija sekoittaa kieltä ja ymmärtää, että pitäisi yrittää ( "maku") uuden koostumuksen.

Loppu on historiaa, koska väitetty sekaannus johti löytö yhden hienoimmista aineiden tiedetään mies.

Sukraloosi makeutusaine on luonnollista?

sukraloosi

Vaikka sokeri johdannainen, makeutusaine sukraloosi ei ole luonnollista, koska sillä on kemiallinen rakenne, joka ei esiinny luonnossa.

Muutama vuosi sitten, mukaan lukien tuotteiden valmistajien Yhdysvalloissa käsiteltiin käyttämällä iskulause "Valmistettu sokeria, joten se maistuu sokeri." Julkilausumassa merkitsisi sitä, että tuote on luonnollista, joka ei vastaa todellisuutta.

Iskulause oli lopulta muuttui "valmistetaan sokeria. Se on sokeria maun. Mutta se ei ole sokeria. "

Kaloreita Sukraloosi

Juuri ei tunnista elimistön että makeutusaine sukraloosi ei lihotus, koska keho ei pysty käyttämään mitä he tietävät.

Tämä tekee sukraloosi kalori käytännöllisesti katsoen poissa, koska aine kulkee lähes muuttumattomina läpi ruoansulatuskanavan. Jos se absorboitiin sukraloosin syötön jonka metaboloitumisen prosessi, ja se ei enää ole "nolla kaloria".

Edut Sukraloosi

Ilmeisin hyöty sukraloosi on täsmälleen sen energia-arvo, mikä tekee siitä mielenkiintoisen vaihtoehdon niille, jotka täytyy vähentää sokerin kulutuksen, mutta ei voi tehdä ilman makea maku.

Kun osa ravitsemuskasvatuksen ohjelma, sukraloosi auttaa laihtua ja voi olla suuri liittolainen taistelussa lihavuutta.

Vertailun vuoksi voi sooda sisältää keskimäärin 54 grammaa sokeria tai vastaava 11 (!) Pussit. Koska sama sukraloosi makeutettu juoma sisältää nolla kaloria, valita ruokavalio version jäähdytysnesteen voi johtaa lähes 20 kg (ottaen huomioon kulutus voi sooda joka päivä ympäri vuoden) vähemmän sokeria kehon aineenvaihdunta.

Verrattuna joihinkin päätyyppiä makeutusaineita markkinoilla, sukraloosi on seuraavia etuja:

 • Ei jätä jälkimakua yhtä terävä;
 • Sweetens enemmän pienempi määrä tuotetta;
 • Se voidaan lämmittää esittämättä muutoksia maku;
 • Sitä pidetään toistaiseksi turvallisin keinotekoinen makeutusaine myyntiin.

Makeutusaine sukraloosi huono tai onko se turvallista?

Katsotaanpa molemmin puolin kysymys, ottaen huomioon tieteen tutkimukset viimeisen 30 vuoden aikana.

- makeutusaine sukraloosi Tekee No Evil - väitteet

Aluksi on huomattava, että keskustelua, sukraloosi makeutusaine on huono tai ei, on se, että, kuten nimikin kertoo, kaikki keinotekoiset makeutusaineet käsitellään laboratoriossa, ja näin ollen mikään niistä on täsmälleen luonnollista.

Tässä mielessä ja koska suuria merkkejä on syntynyt Yhdysvalloissa, me tiedämme, että he kaikki olisivat kaupan hyväksymisestä FDA Yhdysvaltain sääntelyvirasto tunnettu korkean tarkkuuden analysointiin uusia aineita.

Vapautuu FDA markkinointiin, sukraloosi valmistajilla on ollut viitata hallituksen kehon yli 100 tutkimuksia, jotka osoittavat turvallisuuden aineen.

Mitä nämä tutkimukset sanoa, että varmistetaan vapautuminen sukraloosi kaupalliseen käyttöön:

 • Aine on inertti, eli ei imeydy eikä häiritse normaalia aineenvaihduntaan;
 • Sukraloosi ei ole tunnettuja haittavaikutuksia;
 • Se ei ole myrkyllinen;
 • Se ei häiritse hiilihydraattiaineenvaihdunta;
 • Sitä voidaan käyttää diabeetikoille, koska niiden käyttö ei aiheuta muutoksia glukoosin ja insuliinin pitoisuuksia veressä lyhyellä aikavälillä.

Tällä hetkellä makeutusaine vapautuu käytettäväksi yli 80 maassa, ja hyväksyi myös tieteellisen komitean Euroopan elintarviketeollisuuden (SCF) ja Maailman terveysjärjestön. Käyttö sukraloosi tukee myös American Diabetes Association ja ravitsemus Academy ja diabetes.

Itse asiassa suuri osa tutkimuksen kehittynyt viime vuosikymmeninä osoittaa turvallinen aine ja että tuo mitään suurempaa terveysriskit, vaikka sitä käytetään säännöllisesti.

Yksi niistä, joka julkaistiin lehdessä Food and Chemical Toxicology, kertoo se on löytänyt viitteitä haitallisia terveysvaikutuksia, jotka johtuvat toistuvasta käytöstä tai pitkäaikaisesta sukraloosi jopa suositeltavat enimmäispitoisuudet.

Toinen tarkastelun julkaisemat SCF totesi, että makeutusaine sukraloosi on turvallista ihmisravinnoksi, eikä aiheuta hedelmättömyyttä, syöpää, vaurioita immuunijärjestelmä tai vaikuttaa sokeria veren.

Mutta kuten myöhemmin näemme, on olemassa tutkijoita, jotka kyseenalaistavat joitakin näistä väitteistä, erityisesti luonne näistä tutkimuksista.

- makeutusaine sukraloosi pahaa - Argumentteja

Tärkein argumentti sukraloosi tiedeyhteisö on, että lukuun ottamatta kaksi tutkimusta, jotka tosiasiassa kehitettiin ihmisillä, loput yli 100 teettämän tutkimuksen sukraloosi valmistajien on suunniteltu jyrsijöitä kontrolloiduissa tilanteissa.

Toisin sanoen, paljon siitä, mitä tiedetään sukraloosi tutkittiin hiirillä, eikä ihmisillä alttiina makeutusaine päivittäin. Ja se on vain täällä, että saada joitakin kiistaa turvallisuudesta sukraloosi.

Kaikki tutkimukset, joiden tarkoituksena on tutkia mahdollisia sivuvaikutuksia sukraloosi terveysvaikutuksista on tehty ottaen huomioon lyhyen ajan, joten se ei ole tiedossa, mikä on vaikutus terveyteen säännöllisen käytön sukraloosi jälkeen 10 tai 20 vuotta.

opinnot:

Tutustu joitakin suuria tutkimukset kyseenalaistavat turvallisuutta sukraloosi:

- Sukraloosi ja diabetes

Yksi tutkimuksista useimmiten mainitsema jotka sanovat, että makeutusaine sukraloosi satuttaa julkaistiin 2008 Journal of toksikologian ja ympäristöterveyden. Kehitti myös hiirillä, tutkimus havaittu merkkejä siitä, että usein toistuva käyttö sukraloosin voi edistää lihavuuden alkaminen, estävät imeytymistä tiettyjen lääkkeiden ja jopa poistaa joitakin "hyvä" bakteereja suolistossa.

- Sukraloosi ja glukoosi

Yksi viimeaikaisista tutkimuksista kyseenalaistaa turvallisuutta sukraloosi julkaistiin 2013 Italian tutkijoiden Diabetes Care ja totesi, että toisin lisätyistä, makeutusaine voi tehokkaasti aiheuttaa muutoksia veren glukoosipitoisuutta.

Tutkimus suoritettiin 17 liikalihavia ei-diabeetikoilla, tutkijat analysoinut vapaaehtoisia glukoosirasituskoetta kahdessa tilanteessa. Ensimmäisen, heti käytön jälkeen sukraloosi, ja toiseksi, sen jälkeen puhdas vesi saanti.

Tulokset osoittivat, että kun vesi ei aiheuttanut muutosta glukoositasojen, sukraloosi saannin aiheutti pitoisuuden nousu sekä glukoosin ja insuliinin veren plasmassa.

- Sukraloosi ja leukemia

Italia tuli myös eläimen tutkimus johtaa tohtori Morando Soffritti on Ramazzini instituutin ja tällä kertaa tulokset osoittivat yhdistyksen välillä kulutus sukraloosi ja leukemian kehittymiseen. Mukaan Dr. Soffritti, korkeampi makeutusaine eläinten ravinnoksi, sitä suurempi oli riski leukemia.

Plussat ja miinukset sukraloosi

Katsotaan yhteen tärkeimmät edut ja haitat sukraloosi mukaan tieteellisiä todisteita voimme päätellä tähän mennessä:

- Hyödyt

 • Se voi olla laihtuminen liittolainen
 • Ei aiheuta hampaiden ongelmia kuten jotkut makeutusaineet
 • Se tukee korkeita lämpötiloja ja voidaan käyttää reseptejä, välähtää
 • Se ei jätä jälkimakua kuten jotkut muut makeutusaineet aineita
 • Ei ole olemassa vakuuttavia tutkimuksia linkittää sukraloosi terveysriskeille pitkällä aikavälillä

- miinukset

 • Se ei ole luonnollista, koska Stevia
 • On mahdollista muuttaa glukoosin ja siten lisätä ruokahalua ja cravings makeisten
 • Säännöllinen kulutus voi liittyä suurentunut riski sairastua syöpään
 • Kloorin läsnäollessa kaavan makeutusaine voi aiheuttaa myrkyllisyyttä organismin ja johtaa kehitystä tiettyjen syöpien
 • Se liittyy syntymistä päänsärkyä ja migreenikohtausten

analyysi

Sakkaroosi on yksi niistä aineista testataan ympäri maailmaa, koska se on nykyään yksi kulutetaan makeutusaine ympäri maailmaa. Tämä seikka yksin riittäisi houkutella huomiota kilpailijoiden, joka olisi ensimmäinen kyseenalaistaa turvallisuuden sukraloosin minimoimiseksi menetys antelias siivu markkinoista.

Ja tosiasiallisesti on tapahtunut, koska osa tutkimuksista kiinnittäen huomiota riskeihin makeutusaineen sukraloosi terveyden sponsoroi sokerintuottajien yhdistyksiä. Voidaan väittää kuitenkin, että joitakin tutkimuksia, jotka suosivat sukraloosi tuki myös aineen valmistajille.

Toisaalta, kuten edellä on todettu, ainoa ihmisen tutkimus liittyvät suoremmin sukraloosiin terveysriskejä, johon osallistuivat vain 17 ihmistä, tilastollisesti riittämättömiä suurempia johtopäätöksiä.

Lisäksi kysymys tässä on paitsi verrata sukraloosi mitään, mutta sukraloosi ja sokeria. Jos sinun täytyy valita, on selvää, että ihanteellinen on ottaa teetä tai kahvia puhdas, mutta välillä sulostuttaa heitä sokeri ja makeutusaineet, kiinni jälkimmäisen.

Lyhyesti: sukraloosi on ilmeisesti turvallisempaa kuin sakkariini ja aspartaami, ja sitä voidaan käyttää sokerin korvaaminen ruokavalion ohjaukseen liikalihavuuden ja diabeteksen.

Se, ettei tutkimus on tähän mennessä pystynyt vakuuttavasti osoittaa, että sukraloosi ei haittaa oikeastaan ​​johtaa meidät päätellä, että makeutusaine voidaan kuluttaa säännöllisesti.

Toisaalta, tutkimuksissa em kehittivät vakavia toimielimet ja ei voida jättää huomiotta. Ehdotus täällä on punnita hyviä ja huonoja puolia makeutusaine sukraloosi ja kuluttavat kohtuullisesti.

Joka tekee minkä tahansa lääkityksen käyttö tai aiot läpi joitakin hoitoa, ohjauksessa on puhua asiantuntijan ennen säännöllistä käyttöä sukraloosi.

Määrä sukraloosi

määrä sukraloosi

Ei ole mitään "optimaalinen annos" sukraloosi, että voit ottaa joka päivä, mutta Euroopan sääntelyviraston osoittaa nauttimalla päivittäin 1,5 mg sukraloosi painokiloa kohden.

Eli 70 kg aikuinen voi kuluttaa jopa 105 mg makeutusaineen asettamatta niiden terveyden.

Lisäviitteet:

 1. Diaz, M. Leticia "sukraloosi: Sugar uuden vuosituhannen FDA: n rooli: esteen tai ohje." Uusi Eng L. Rev. 34 (1999) :. 363.
 2. Mission, W. H. I., W. H. I. Perhe ja W. H. I. asiantuntijat. "Keskusteltavaksi: sukraloosi-suloinen Valheiden?".
 3. Mercola, Joseph. Makea Deception: Miksi Splenda NutraSweet ja FDA voi olla vaarallista terveydelle. Thomas Nelson Inc, 2006.
 4. Mallikarjun, Sreekanth ja Rebecca McNeill Sieburth. "Aspartaami ja syöpäriskiä :. meta-analyyttinen tarkastelu" Archives of Environmental & Työterveyslaitoksen juuri hyväksytty (2013).
 5. Pereira, Mark A., ja Andrew O. Odegaard. "Keinotekoisesti makeutetut juomat-Do ne vaikuttavat kardiometabolisia sairastumisriski." Nykyinen Atherosclerosis Reports 15:12 (2013): 1-6.
 6. Ma Jing, et ai. "Vaikutus keinotekoinen makeutusaine sukraloosi, pieniin glukoosin imeytymistä suolistossa terveillä koehenkilöillä." 104,06 British Journal of Nutrition (2010): 803-806.
 7. Maganti, brahmini, et ai. "Ands myyttejä Faktoja aspartaami ja sukraloosi a critial tarkastelu." International Journal of Research Ayurveda & Apteekki 3.3 (2012).
 8. Qin X. Mikä sai Kanadan tulla maista korkein esiintyvyys tulehduksellinen suolistosairaus: Voisiko sukraloosiin olla syyllinen? Can J Gastroenterol 2011; 25 (9): 511.
 9. Donia MB Abou-El-MS Masry, AA Abdel-Rahman, McLendon RE, Schiffman SS.Splenda muuttaa suoliston ja suoliston mikroflooran Lisäykset p-glykoproteiinin ja P-450 sytokromi urosrotilla. J Toxicol Environ Health A. 2008; 71 (21): 1415-29.
 10. Kurkku MY, et ai. Sukraloosi ja hormoni Vaikuttaa glykeeminen vasteet suun kautta glukoosin. Lehti Diabetes Care 2013; 36 (9): 2530-5.
 11. Mann SW, Yuschak MM, Amyes SJ, Aughton P, JP Finn. Yhdistetty krooninen toksisuus / karsinogeenisuustutkimus sukraloosi Sprague-Dawley-rottia. Food Chem Toxicol. 2000; 38 Suppl 2: S71-89.
 12. Totuus sukraloosi - NIH

Luettuaan kaikki arviot tehdään edellä koskevat tutkimukset, uskot että makeutusaine sukraloosi on huono vai ei? Luuletko, että se kannattaa käyttää sitä? Kommentoida alla.