Integral pasta lihotus? Kaloreita ja täydellinen analyysi

täysjyväpastassa

Kun kuulemme tai nähdä hyllyiltä supermarketit sanoi kokojyvätuotteiden, se on normaalia ajatella, että he ovat terveempiä kuin muut versiot. Mutta ei sitä, että jotain on kiinteä, saa sen tehdä entistä menetys tai lihoa?

Kaloreista täysjyväpastassa

Aloitetaanpa analyysimme sitä ajatusta, että täysjyväpastassa lihottamiseen puhumme kalorien versioista pastaa. No, perinteinen kupillinen keitettyä pastaa on noin 185 kaloria, mikä ei ole aivan vähäinen määrä. Toisaalta, jos vertaamme täydellä tulot massan, sama paistettu täysjyväpastassa osalla on 185 kaloria. Yleensä huomaamme että mitä kaloreita, täysjyväpastassa on noin 5%: sta 10% vähemmän kaloreita kuin perinteinen versio.

Jos pidämme tätä eroa on vajaat 15 kaloria, voimme päätellä, että jos täysjyväpastassa korvata tavallisia aterioilla, se ei tee paljon eroa suhteessa auttaa laihtumaan, koska kalorien vähentäminen ei ole merkittävää, että laihtuminen.

Tietenkin tämä muutos ei riitä laihtua. Tarvitset koko elintarvikkeiden ohjelma, joka tarjoaa laihtuminen lisäksi liikuntaa usein, mikä lisää kalorien menoja.

Kuidut vehnäpasta

Voit selvittää, onko täysjyväpastassa kasvatukseen ei, meidän täytyy mennä pidemmälle kaloreita ja katsoa ruoan koostumuksesta. Aloitetaan kuituihin. Tosiasia täysversio Mass tuo enemmän kuitua kuin perinteinen on edullista pitää hyvässä kunnossa, koska tämä luokka ravinteiden edistää kylläisyyden tunnetta kehossa ja auttoi vähentää insuliinin piikkejä, joka edistää painonnousua ja lisääntynyt ruokahalu.

Tämä tarkoittaa sitä, että syömällä paljon täysjyväpastassa olet tyytyväisempiä kuin jos olisit syönyt saman määrän normaalia pastaa. Tämä auttaa hallitsemaan ruokahalua ja voi olla hyötyä myös silloin, kun laihtumiseen. Yleisesti, täysjyväpastassa on kaksi kertaa kuidun kuin perinteinen pasta. Täyden kupin keitetyn pastan noin 4 g kuitua.

Hiilihydraatteja täysjyväpastassa

Hiilihydraatit ovat tärkeitä, koska niitä energianlähteenä. Toisaalta, ne voidaan myös varastoituu elimistöön rasvana, joka ei ole miellyttävä kaikille, jotka haluavat laihtua.

On olemassa kahdenlaisia ​​hiilihydraatteja: yksinkertainen ja monimutkainen. Yksinkertainen pilkottu hyvin nopea tapa kehon ja sitten muuntaa energiaa. Kuitenkin niin nopeasti voi aiheuttaa ongelmia ja eivät täytä kehon liian kauan, jolloin henkilö, joka kulutetaan pian taas nälkä.

Toisaalta, monimutkaisia ​​hiilihydraatteja kestää kauemmin imeytyy ihmiskehon ja tarjoaa tasapainoisempi energiaa jatkuvasti. Siten ne tarjoavat enemmän kylläisyyden kuin yksinkertainen ja tulisi harkita ruokavaliossa niille, jotka haluavat laihtua tai ainakin ylläpitämään muodossa.

Suhteessa täysjyväpastassa, hyvä uutinen on, että on, että se on lähde monimutkaisia ​​hiilihydraatteja. Eli virtalähde ei stimuloi ruokahalua. Kupin keitettyä täysjyväpastassa ovat 37 g hiilihydraatteja. Tämä arvo on yleensä 10% pienempi kuin perinteinen versio ei-kiinteä.

Glykeeminen indeksi täysjyväpastassa

Toinen tärkeä havainto suhteessa hiilihydraatteja on glykeeminen indeksi he tekevät ruokaa on. Kun tämä suhde on korkea, se tarkoittaa, että kyseinen elintarvike herättää hyvin nopeasti verensokeri. Mutta kun se on alhainen, glukoosi hinnat eivät nouse sellaisella vauhdilla.

Ja mikä on parempi? Että glykeeminen indeksi on suurempi tai pienempi? Kuka hän ajatteli osui ja / tai sanoi hiljaa. Se on se, että kun verensokeri nousee liian nopeasti, haima vapauttaa suuria määriä insuliinia. Ongelmana tässä kehon vaste on hormoni, joka edistää rasvan varastointiin elimistössä, joka stimuloi painonnousu.

Okei, mutta jossa täysjyväpastassa siirtyy tähän koko tarina? No, arvot, jotka mittaavat glykeeminen indeksi vaihtelee nollasta 100: nolla 55 alhaisen, 56-69 keskipitkän ja 70-100 korkein.

Palatakseni päähenkilö meidän artikkeli tänään, se on tärkeää tietää, että glykeeminen indeksi täysjyväpastassa, on alhainen, mikä osoittaa, että se ei kannusta paljon painonnousu jos kulutetaan kohtuullisesti.

Kuten täysjyväpastassa voi tehdä rasvaa?

Tiedot, joita näimme noin täysjyväpastassa koostumus osoittaa, että se ei tarjoa kertymistä kilogramman suurempana, jos käytetään maltillisesti, päinvastoin oikein käytettyinä voivat jopa auttaa laihtumaan.

Mutta kiinnittää huomiota! Vain jos sitä käytetään oikein. Tämä johtuu siitä, että me puhumme ruokaa, vaikka se on vähemmän kalorien kuin perinteisessä versio, se on edelleen täynnä kaloreita ja hiilihydraatteja. Joten jos syöt iso annos täysjyväpastassa päivittäin, mukana kalorien ja rasva kastikkeet tietenkin lihoo.

Pidempään, jos käytät sitä viisaasti, vaihtoehtona kertaa voittamaan kehotan syömään savea, ja valita kevyempi kastike, mukana vihanneksia, se voi jopa auttaa sinua saavuttamaan tai ylläpitää hyvää muodossa.

Siksi vastaus kysymykseen siitä täysjyväpastassa lihotus voi olla positiivinen tai negatiivinen: kaikki riippuu siitä, miten käytät tuotetta käsillä ja miten niiden muut asenteet ovat yleensä.

Tämä tarkoittaa, että jos haluat rasvaa täysjyväpastassa, voit ja jos haluat liittää sen osaksi ruokavaliota ohjelma laihtuminen, voi myös.

Viitteet

  1. Munter n Jeroen SL, et ai. "Whole grain, leseet ja alkiot nauttiminen ja riski tyypin 2 diabeteksen: prospektiivinen kohorttitutkimus ja systemaattinen tarkastelu." 4.8 PLoS Medicine (2007): E261.
  2. Liu, Rui Hai. "Täysjyväviljaa phytochemicals ja terveyttä." Journal of Cereal Science 46,3 (2007): 207-219.
  3. Te, Eva Qing et ai. "Suur täysjyvävalmisteet saanti liittyy pienempi riski tyypin 2 diabeteksen, sydän- ja verisuonitautien, ja painonnousu." The Journal of Nutrition 142,7 (2012): 1304-1313.
  4. Harland, Janice I., ja E. Lynne Garton. "Kuorimaton saannin merkkinä terveen kehon painon ja painoindeksin." Public Health Nutrition 11:06 (2008): 554-563.
  5. Melanson, Kathleen J., et ai. "Kulutus täysjyvävalmisteet viljan painonpudotuksen aikana :. Vaikutukset ravinnon laadusta, ravintokuitua, magnesiumia, B6-vitamiini, ja lihavuus" Journal of American ruokavalioon Association 106,9 (2006): 1380-1388.

Uskotko, että niiden yhteinen ruokavalio, syödä täysjyväpastassa lihottamiseen vai ei? Tapana on kuluttaa enemmän yksinkertaisia ​​tai monimutkaisia ​​hiilihydraatteja? Kommentti alla!