Eristettyä soijaproteiinia — Hyödyt, miten ottaa ja vihjeitä

Eristettyä soijaproteiinia - Hyödyt, miten ottaa ja vihjeitä

Proteiini on tärkeä ravintoaine ruokavaliossa jotka käyttävät, se on tarpeen sekä kasvun sekä uudistumista ja ylläpito eri kudoksissa, mukaan lukien lihas.

Soijaproteiini-isolaatti, tai SIP, ei ole mitään muuta kuin saatu tuote poistamalla soija rasvaa. PIS sisältää vähintään 90% proteiinia niiden koostumuksen ja hyvin vähän hiilihydraatteja ja rasvoja.

Tyyppisiä Soijaproteiini

PIS2

Erottamiseksi proteiiniosan muiden komponenttien läsnä soija, kasvi menee läpi prosessin, joka poistaa rasvaa ja proteiinia tiivisteet.

Tuloksena oleva tuote on soija käsittely voidaan jakaa kolmeen ryhmään:

 • Keskittynyt Soijaproteiini: Poistamisen jälkeen ylimääräinen rasva ja kosteus, saatu tuote sisältää vähintään 65% puhdasta proteiinia ja useimmat soijahiilihydraattien;
 • Eristettyä soijaproteiinia: Samoin kuin heraproteiini-isolaattia (joka on eniten keskittynyt eläinproteiini) eristettyä soijaproteiinia on puhdas ja tiivistetyssä muodossa soija myyntiin. Toisin konsentroitiin soijaproteiini-isolaatti sisältää paljon hiilihydraatteja ja proteiinipitoisuus (vähintään 90%). Kuten hiilihydraatteja poistetaan seoksesta, eristetty soijaproteiini on se etu (verrattuna muihin tyyppejä) ei esiinny teräviä maku palkokasvit;
 • Kuvioitu Soijaproteiini: Tunnettiin soija liha, tai PTS, kuvioitu soijaproteiini on ruoka saatu teollisuuden prosesseissa kutsutaan ekstruusiokypsentämistä tai linkous. Menetelmän mukaisesti valitaan sen valmistuksessa, PTS voi olla proteiinipitoisuus on 50% (ekstruusio) tai 90% (johdot).

palvella

Eristetty soijaproteiinia toimii proteiinia vaihtoehto niille, jotka eivät kuluta eläinten elintarvikkeet tai keinona lisätä aminohappojen ruokavalion tuhlaamatta paljon.

PIS on edelleen vaihtoehto niille, jotka ovat laktoosi-intoleranssista tai muuten etsii kolesterolitasoa koska kasvin proteiini on luonnollisesti vapaa sekä ravinteita.

Niille, jotka käytännössä kehonrakennus, soijaproteiini-isolaatti voi olla suureksi avuksi lihasmassaa, koska se on hyvä aminogram (eli se sisältää kaikki välttämättömät aminohapot), joka takaa hyvän hyödyntämisen aminohappojen lihaksia.

ominaisuudet 

Soijaproteiini-isolaatti sisältää useita tärkeitä ravintoaineita terveyden, mukaan lukien mineraalit kalium, sinkki, rauta ja fosfori, ja B-vitamiineja

Tarkista muut ravintoaineiden PIS lusikka elintarvikkeiden (20 g annos):

 • Kalorit: 70 kcal
 • Proteiini 18 g
 • Hiilihydraatit: 0 g
 • Yhteensä Fat: 0 g
 • Kolesteroli 0 mg
 • Ravintokuituja: 0,9 g
 • Kalsium: 40 mg
 • Natrium: 200 mg
 • Isoflavones: 60mg

Eristettyä soijaproteiinia heraproteiini x

download

Kun verrataan heraproteiinikonsentraatti, soijaproteiini-isolaatti on hyödyksi ei sisällä laktoosia formulaatiossa. Lisäksi soija on luonnollisesti kolesteroliton, mikä tekee kasviproteiini hyvä vaihtoehto niille, joilla on ongelmia veren LDL (paha kolesteroli).

Paitsi nämä kaksi näkökohtaa, voimme sanoa, että soija-isolaatti ja heraproteiini täydentäjinä oma valta lihasmassaa. Kun taas heraproteiini konsentraatio on haaraketjuisia aminohappoja (BCAAta) hieman korkeampi kuin soijapapuja, kasviproteiinien tarjoaa suurempia määriä aminohappojen arginiini ja glutamiini.

Arginiini stimuloi typpioksidin (kaasu, joka aiheuttaa laajentuma verisuonen seinämän) ja sarjan anabolisia hormoneja, jotka edistävät muodostumista lihasmassaa.

Koska glutamiinia on välttämätöntä energia-aineenvaihdunnan ja vaikuttaa immuunijärjestelmää, ja myös säädellä prosessit anabolian ja katabolian.

hyötyjä

fotolia_35319867_xs_0

Ei ihme, että soija kulutetaan Aasian ihmisiä yli 5000 vuotta: palkokasvien liittyy useita etuja, kuten että sitä pidetään ruokaa lääkinnällisiä ominaisuuksia.

Joitakin näistä eduista ulotetaan eristettyä soijaproteiinia, joka tosin ei sisällä kaikkia komponentteja viljaa, edelleen on keskeisiä ravintoaineita tarvitaan terveyden.

Tiedä siis mitkä ovat tärkeimmät hyödyt soija isolaatti:

- Korkea-Protein Lähde biologinen arvo

On periaatteessa kahdenlaisia ​​aminohappoja: välttämättömiä ja ei-välttämättömiä. Kun taas edellinen ei voida syntetisoida ihmisen keho itse, välttämättömiä aminohappoja ovat luontaisesti tuottaman ruumiin saatuja proteiineja ruokavalion kautta.

Vaikka molemmat ovat välttämättömiä ylläpitämään aineenvaihduntaa, olennaiset aminohapot ansaitsevat enemmän huomiota, koska miten ei tuoteta kotimaassa saada ravinnon kautta tai täydentämistä.

Tällä hetkellä on olemassa yhdeksän aminohapon pidetään välttämättömänä, ja mitä suurempi niiden pitoisuus tietyssä proteiinissa, sitä korkeampi biologinen arvo. Eli proteiinin läsnä kaikki yhdeksän aminohapon on parempi käyttää kehon ja se pitää täydellisenä.

Listan kärjessä proteiinien korkein biologinen arvo löydetty eläin elintarvikkeet, kuten kananmunat, liha ja maitotuotteet. Soija on paras lähde näiden proteiinien kasvikunnan, koska se tarjoaa myös yhdeksän välttämättömiä aminohappoja.

Tutkijat käyttävät PDCAAS analysoimiseksi laadun tietyn proteiinin, ja PDCAAS 1 pidetään suurin arvo proteiinitasolla.

Tämän luokittelun soijaproteiinikoostumus on korkea biologinen arvo, koska, kuten muna ja maito, on PDCAAS 1. vertailutestejä kehittämä Maailman terveysjärjestön, soija isolaatti näytteillä laatuarvoja hyvin samanlaisia ​​kuin proteiinien punaista lihaa, munia ja maitoa (kaseiini).

- lihasmassaa Gain Helper

Kuten edellä on todettu, eristetty soijaproteiini voi auttaa lihasmassaa, koska toisin kuin monet uskovat, on korkea biologinen arvo ja on hyvä käyttää lihasten kuituja.

Eräässä tutkimuksessa esitellään kokouksessa American College of Sports Medicine (jota uteliaana sponsoroi Yhdysvaltain hallituksen maitotuotteet), tutkijat ovat osoittaneet, että tärinän soijaproteiinia treenin oli yhtä tehokasta kuin formulaatio rasvaton maito painonnousu ja lisääntynyt lihasvoimaa.

Niille tutkimuksesta vastaava, se tarkoittaa, sanoa, että itse asiassa, proteiini soijapavuista peräisin on yhtä tehokas kuin maidon proteiinin muodostumista ja kasvua lihaskudosta.

Toinen tutkimus julkaistiin vuonna 2004 Nutrition Journal todettiin, että sekä soijaproteiinia ja heraproteiini kykenevät indusoimaan lihasmassan ja torjumaan kielteisiä vaikutuksia hajoamista.

- Estää hajoamista

Eristetty soijaproteiini on suhteellisen nopea imeytyminen, joka on vain hieman hitaampaa kuin imeytymistä heraproteiini. Kuitenkin PIS on paljon nopeampi imeytyminen kuin kaseiini ja albumiini, mikä tekee siitä hyvän valinnan ravitsevat lihaksia tehokkaasti ja vähentää lihasten rappeutumisesta.

- hapettumisenestopotentiaali on

Lisäksi huono ruokavalio, stressi ja ylimääräisiä päästöoikeuksia, käytäntö korkean intensiteetin käyttää myös myötävaikuttaa merkittävästi vapaiden radikaalien muodostumista.

Vaikka ne ovat luonnollinen sivutuote solumetabolismille nämä epävakaat molekyylit on torjuttava maksimiin, sillä kun liiallinen aiheuttaa peruuttamattomia soluvaurioita. Seurauksena, voi olla ennenaikaista ikääntymisen jopa syntyminen useita sairauksia, kuten joidenkin syöpien.

Soy isoflavones toimia luonnollisena antioksidanttina, joka auttaa taistelemaan liiallista muodostumista vapaiden radikaalien harjoituksen aikana, joka vaikutus voi nopeuttaa palautumista koulutusta.

- Se stimuloi rasvanpolttoa

Tässäkin meillä on rooli isoflavonien. Tutkimus Japanin Applied Research Institute osoitti, että eristettyä soijaproteiinia ollut myönteisiä vaikutuksia vähentää kehon rasvapitoisuus rotilla.

Vaikka nämä tulokset eivät ole tutkittu lopullisesti ihmisillä, ne ovat sopimus yhden vaikutuksista isoflavonien, joka on täsmälleen ohjata rasva-aineenvaihduntaan.

Toinen tutkimus julkaistiin vuonna 2004 erikoistunut lehdessä Aineenvaihdunta todettiin, että käyttö isoflavonien yhdessä liikunnan pystyi vähentämään kertymistä rasvaa, kun taas lisääntynyt lihasmassa ja palautti luumassan tasoa.

- alentaa kolesterolia

Samassa tutkimuksessa mainittu edellä Metabolism myös ilmi, että isoflavonit voi vähentää pitoisuus LDL verenkierrossa, vähentää tukkeutunut valtimo ja näin ollen sydämen komplikaatioita.

Meta-analyysi 38 kliinisten tutkimusten päätellä, että säännöllinen kulutus eristettyä soijaproteiinia voi auttaa vähentämään kokonaiskolesterolia ja LDL verenkiertoon.

Ruoka Sääntelyvirasto itse (FDA) USA on todennut, että kulutus 25 grammaa soijaproteiinia päivässä voi vähentää 10% LDL arvoja.

- Painonpudotus Ylimääräiset

Suurin vaikeus, että ne, jotka ovat ruokavalioon ovat on ruokahalu. Lasku kalorimäärää lähettää signaalin aivoihin lisäämään halu syödä enemmän kalorien ja epäterveellisiä ruokia, mikä vaikeuttaa säilyttää rajoittavat syöminen suunnitelma.

Tässä pyrkimys rauhaan asteikon proteiinit voivat olla suureksi avuksi, sekä tuoda lisää kylläisyyden edelleen edistää aineenvaihduntaa. Tämä johtuu siitä, että proteiinit vaativat enemmän työtä ruoansulatuskanavan, joka on pakko turvautua oman energian varastot polttoainetta jakautumisesta näiden proteiinien aminohappoja.

Soijaproteiini-isolaatti voi olla yksi näistä proteiineista, sekä toimii ruokahalu on myös se etu, joilla ei ole hiilihydraatteja ja rasvoja. Niille, jotka ruokavalioon laihtua, kuluttaa yhden tai kaksi eristettyä soijaproteiinia päivässä lusikat voi olla hyvä tapa vähentää nälän ja estää hajoamista lihasten itse.

- lievittää vaihdevuodet

Useat tutkimukset osoittavat, että naiset aasialaista alkuperää on vähemmän oireita vaihdevuodet kuin Länsi naisia. Yksi selitys voisi olla se, että soija on yksi tärkeimmistä ruokavalion ruokaan Aasian ihmisiä, jotka kuluttavat palkokasveja lähes päivittäin.

Ja kuten olemme nähneet, soija sisältää isoflavoneja, fytokemikaalit jotka toimivat kuin estrogeenin itse, hormoni, joka luonnollisesti vähentynyt vaihdevuodet.

Teettämä tutkimus New England tutkimuslaitoksia Yhdysvalloissa todettiin, että amerikkalaiset naiset Aasian syntyperä olivat vähemmän helleaallot valituksia ja särky, että hänen maaseutunaisten.

- Estää osteoporoosi ja syöpä

Aasian naisilla on myös huomattavasti alhaisempi osteoporoosi, joka on kuitenkin mielenkiintoinen seikka, kun otetaan huomioon, että Aasiassa maitoa kulutettiin viime aikoihin asti pidetty melko harvinaisia.

Tämä tieto johti tutkijat päättelemään, että jälleen kerran ovat isoflavonit ovat vastuussa tästä vaikutus, koska nämä kasviestrogeenit voi auttaa vähentämään luukatoa liittyvät vaihdevuodet luonnollisesti.

Muut tutkimukset osoittavat, että soijaproteiini vaikuttaa suoraan vähenemiseen rikas paksusuolen syövät, rinta- ja eturauhasen.

kiista

938FZ1-1-520x450

Huolimatta kaikista eduista, soijaproteiini-isolaatti on myös ympäröi epäilyksiä, erityisesti suhteessa läsnä kasviestrogeenit.

Lisäksi, jolla on korkea pitoisuus laatu proteiini, soija on myös eriytetty läsnäolo isoflavonien, joka, kuten olemme nähneet ovat kasvihormoneja antioksidantti toiminta ja jotka ovat tärkeimmät vastaavat erilaisia ​​etuja soija.

Nämä samat isoflavoneja, mutta niillä on suuria kiistoja, koska on olemassa tutkimuksia, jotka viittaavat liiallinen kulutus fytohormonilla vähenemisestä endogeenisen testosteronin tuotantoa.

Toisaalta, lukuisat tutkimukset ovat epäonnistuneet löytää suora yhteys soija ja syntyminen kielteisiä vaikutuksia, onko muutos hormonin tuotantoa tai jopa ulkonäköä naisen ominaisuuksista (onhan jotkut sanovat, että soija pystyisi aiheuttamaan kehitystä rintojen suureneminen miehillä).

Mitä tähän mennessä ne ovat tutkimukset, jotka ovat ristiriidassa keskenään, ja salli meidän sanoa, että soija on huono tai että kuluttaa soijaproteiini saattaa lisätä estrogeenin tuotantoa.

Lisäksi, soijaproteiini-isolaatti on hyvin pieni määrä isoflavonien, mikä ei riitä aiheuttamaan hormonaalista epätasapaino kehossa.

Koska aihe on kiistanalainen, terveydenhuollon ammattilaiset suosittelevat kulutusta soija kohtalaisessa annoksina, ja limitetään tavalla muiden proteiinin lähteitä.

MITEN

Paras tapa ottaa soija isolaatti riippuu tavoitteesi.

Niille, jotka käyttävät PIS saada lihasmassaa, kärki on ottaa kaksi ruokalusikallista laimennetaan vedellä tai hedelmämehua. Tietenkin voit myös laimentaa sen maidossa, mutta tässä tapauksessa on hidastaa ruoansulatusta ja imeytymistä aminohappoja (jotka eivät välttämättä ole niin kiinnostavaa treenin).

Niille, jotka tarvitsevat laihtua, se on parasta laimentaa PIS veteen tai vähän rasvatonta maitoa, ettei liikaa kaloreita.

Jos et sovi mihinkään edellä kaksi ryhmää, kokeile lisätä kaksi ruokalusikallista eristettyä soijaproteiinia sen valikon koko päivän. Voit lisätä sen mysli, vihreää mehua tai jopa ripottele salaatin päälle. 

vihjeitä

- yhdistää soija hera

Tutkimukset osoittavat, että soijaproteiinia parantaa urheilu suorituskykyä ja auttaa myös post-workout elpyminen, vähentää tulehdusta ja lihaskivut. Tämä tekee PIS hyvä vaihtoehto täydentää proteiinipirtelö.

Kun hera on nopeampi ruoansulatusta, eristetty soijaproteiini absorboituu enemmän vähitellen. Yhdessä nämä kaksi proteiinia voidaan aikaansaada jatkuva vapautuminen aminohappoja tarvitaan lihasten palautumista.

- Paras aika

Jos edelleen vain PIS, valita post-workout, joka on aika, jolloin elimistö on eniten tarvitsevat ravinteita alkaa aikaavievä tehtävä periä lihassyiden vaurioitunut voimaharjoittelun sarjassa.

Jos käytät myös hera, se voi olla parempi vaihtoehto post-workout, koska se on nopeampi imeytyminen ja on tehokkaampaa kuin soijaproteiini eristää torjunnassa hajoamista.

Voit ottaa ravistaa soija isolaatti milloin tahansa muuhun aikaan päivä, vaikka herätessä ja ennen nukkumaanmenoa, jotka ovat kaksi muuta kriittisiä aikoja niille, jotka etsivät lihasten liikakasvua.

- Lisää hiilihydraattilähdettä ravistetaan

Kuten eristetty hera PIS sisällä juuri lainkaan hiilihydraatteja, mutta ne ovat välttämättömiä imeytyvät paremmin aminohappojen soluihin.

Juju siis on ottaa PIS kanssa hiilihydraattien lähde, joka voi olla sekä hedelmiä (kuten banaaneja) tai suosittu bataatti.

- Käytä luovuutta

Sinun ei tarvitse kuluttaa soijaproteiini eristää vain muodossa ravistetaan. Koska siinä ei ole teräviä maku, voit käyttää sitä monilla muilla tavoilla, kuten korvaaminen vehnäjauho hedelmien, munakas valoa tai jopa sekoittaa riisiä ja papuja.

- Kiinnitä huomiota tuotetyypistä

Kuten olemme nähneet siellä aikaisemmin, soijaproteiini löytyy vähemmän puhtaassa muodossa, jolla on pienempi aminohappojen pitoisuus.

Varmistamiseksi kaikki edut soijaproteiini-isolaattia, eikä kuljettaa mukana muita ainesosia (kuten hiilihydraatteja ja rasvat) varmistaa, että tuote he ostavat on vähintään konsentraatio 90% proteiinia sen muotoiluun.

hinta

Hinta soijaproteiini-isolaattia voi vaihdella tuotemerkin ja ostetun, mutta kaiken löytyy noin R $ 40,00 per kilo.

Mistä ostaa

lataa (1)

Voit ostaa soijaproteiini eristää fyysisissä myymälöissä ravintolisien tai verkkokauppojen täydentää.

Lisäviitteet:

 • Anderson, JW, Johnstone BM, Cook-Newell ME. Meta-analyysi vaikutuksia soijaproteiinin saanti seerumin lipidien ihmisillä. N Engl J Med 1995; 333: 276-282;
 • Atkinson C Compston JE, Day NE, Dowsett M, Bingham SA. Vaikutukset phytoestrogen isoflavonien luuntiheyteen naisilla: kaksoissokkotutkimuksessa, satunnaistetussa, lumekontrolloidussa tutkimuksessa. Am J Clin Nutr. 2004 helmikuu; 79 (2): 326-33;
 • Eric C. Brown et ai. Soy vs. heraproteiini palkit: Vaikutukset kuntoilu vaikutus lihasmassan ja antioksidanttitilaan. Nutrition Journal. 2004;
 • Jason E. Tang et ai. Nauttiminen herahydrolysaattia, kaseiini tai soijaproteiini eristää: vaikutukset sekoitettu lihasten proteiinisynteesiä levossa ja jälkeen vastus rasitus nuorilla miehillä. J. App Physiol. 2009;
 • A. Rossi, R. A. Disilvestro, Blostein-Fugii A. Vaikutukset soija kulutus akuuttiin liikunnan aiheuttamaa lihasten vaurioita ja oksidatiivista stressiä nuorten aikuisten miesten. FASEB J 1998 12 (5); A653;
 • Wu J, Wang X, Chiba H, F Higuchi, T Nakatani, Ezaki O, Cui H, Yamada K, Ishimi Y yhdistetty väliintulon soijaisoflavoni ja kohtuullinen liikunta korkeus Estää rasvaa ja luukadon joilta on poistettu munasarjat hiirissä. Aineenvaihduntaa. 2004 Jul; 53 (7): 942-8.

Voisitte käyttää soijaproteiini-isolaatti lisänä lihasmassan voitto? Suosikki proteiinin lähteitä? Oletko kasvissyöjä? Kommentti alla!