9 Fordeler med Olive — for servering og egenskaper

oliven

Oliven er en frukt som vanligvis brukes til å legge smak til mange kulinariske retter. I tillegg til å kjenne noen kuriositeter om den og dens varianter, for servering og ernæringsmessige egenskaper, vil vi fremheve de mange fordelene med oliven for vår helse nedenfor.

oliven varianter

Takket være forskjellige oliventrær, som hver gir en type frukt.

Noen oliven er opprinnelig grønn selv når moden. Videre er det prinsipp grønne, men som de modnes til stede lilla (som kan bli høstet på en hvilken som helst av disse fasene). Det er fortsatt sorte oliven som er fra begynnelsen av sin utvikling.

Viktigere, å gå for helbredelse i alkalisk løsning, kan grønne oliven blir svarte. Oksygenet kan tilsettes ved slutten av denne prosessen forårsaker sten- mørkne.

I Brasil, de grønne oliven varianter oftest finnes i handelen er Arauco (oval, mellomstore og store, godt uttales smaken), Changlot (runde, men pekte på den nedre delen, mellomstor, med en fast masse mild smak) , Empeltre (oval med store klumper, størrelse middels til store og krydret), Gordal (presenterer noen hvite flekker, rund, kjøttfulle og myk) og Manzanilla (rund, med små klumper, vel utviklet og myk masse, for myk til ganen).

Allerede de sorte oliven av mer betydning er Azapa (lilla farge som de høstes når moden, myk og litt bitter) og Picual (som har litt bitter smak).

Hva er oliven?

Tabellen oliven (Drupa etter herding) er mye brukt for fremstilling av sauser, patéer, salater, snacks, torsk og til og med drikkevarer. Frukten kan også inntas som en snack.

På grunn av deres høye oljeinnhold, antydet egenskap selv ved sin slekten Olea fra oliven finnes forskjellige typer av olje som produseres.

oliven Properties

Når det gjelder næringsegenskaper, kan vi si at oliven er laget for det meste av vann (ca. 75-80% av den totale blanding). Oliven har fortsatt et fettinnhold i området fra 11 til 15% (særlig godt fett, enumettet lignende), karbohydrater mellom 4 og 6% (hovedsakelig i form av kostfiber) og et lavt innhold av protein.

De andre mest relevante komponenter er vitamin E og mineraler jern og kalsium.

I tilfelle av oliven spesifikt, en porsjon på 100 g gir 146 kalorier, 3,81 mg vitamin E, 52 mg kalsium, og 0,49 mg jern.

Har den samme mengden av svart oliven inneholder 115 kalorier, 1,65 mg vitamin E og 3,30 mg jern.

parti10 medium (33 g)
makt49 kalorier
karbohydrater1,3 g
proteiner0,35 g
fett5,2 g
kolesterol0 mg
fibrene1,1 g
natrium529 mg
kalium14 mg

oliven fordeler

Slik oliven egenskaper gir fordeler til helse og fitness. Så, hva er det oliven likevel?

1. Hjelpe deg å miste vekt

Fordelene med oliven for vekttap er gitt av sitt høye innhold av monoumettede fett og også ved nærvær av fibre.

Mennesker gjøre bruk av olivenolje er ofte et derivat av oliven, har de en tendens til å redusere mengden av mat som skal spises, og, generelt, har ingen overvektig. En studie av barn og publisert i "European Journal of Endocrinology", for eksempel, viste at forbruket av olivenolje i stedet for andre fettstoffer, reduserer mengden av kroppsfett og vekt.

Monoumettede fettsyrer fra oliven hjelp sakte ned i fordøyelsesprosessen og stimulerer frigjøring av cholecystokinin hormon, tilstander som hjernen tolker som et metthetsfølelse melding (en italiensk studie antyder at spiser oliven 10 før et måltid kan redusere appetitten opp til 22%).

I tillegg er disse sunt fett også øke syntesen av adiponectin, et hormon som fremmer fettforbrenning.

Løselig fiber bidra til å redusere olivenblodglukosenivåer, noe som også fremmer vekttap fordi all overflødig blod glukose blir omdannet til fett.

2. Sikrer energi for trening

Olive, spesielt svart, er en god kilde til jern, et viktig mineral for celle oksygenering. Næringsstoffet er proteinbestanddelen av oksygenbærere i vår legeme, hemoglobin og myoglobin.

Tilførselen av gassen gir fordeler for stoffer olivenolje til metabolsk prosess som blir mer kostnadseffektivt i forhold til energi-syntese (eller ATP) i celler, aerob respirasjon.

Under praksis, vår muskel både kontrakter og slapper av, og ATP er uunnværlig i begge ganger.

3. Den har anti-inflammatoriske egenskaper

oliven forbruk kan bidra til å kontrollere typisk inflammatoriske sykdommer slik som artritt.

De fenoliske forbindelser som er ansvarlige for smaken av oliven, slik som oleuropein og oleocanthal, har anti-inflammatoriske egenskaper.

Forskning viser at oleuropein kan redusere aktiviteten av induserbar nitrogenoksidsyntase (eller iNOS), et enzym som er involvert i inflammasjon.

Den oleocanthal har lignende virkning til stoffet klasse av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAID) så som ibuprofen, siden ikke hemmer selektivt enzymet cyklooksygenase (COX eller), som også deltar i mekanismen av betennelse i kroppen.

Disse fordelene av oliven kan også forklares med sin antihistamin virkning, ettersom dens ekstrakter kan blokkere H1 histaminreseptor type. Histamin er en mediator molekyl av den inflammatoriske prosess, og også av stor betydning for allergiske tilstander.

4. Forebygger hjerteinfarkt og slag

Olive inntak forebygger hjerte- og karsykdommer ved å redusere viktige risikofaktorer for deres utvikling.

Deres monoumettede fettsyrer, så som oljesyre og palmitoleinsyre, øke nivået av det gunstige kolesterol (HDL) og reduksjon av dårlig kolesterol (LDL). Frukten løselige fiberen også reduserer kolesterol.

Oleuropein hindre LDL-oksydasjon nettopp ved undertrykking av nitrogenoksid nivåer (en meget reaktivt molekyl). Legg merke til at denne antioksyderende virkning mot kolesterol kan også utføres ved oleinsyre.

Studier viser at oliven har blodtrykkssenkende virkning. Oljesyre bidrar også til å kontrollere blodtrykket for modifisering av signalkaskader forbundet med G-proteinet (en reseptor som finnes på cellemembran).

Fordelene med oliven som anti-inflammatorisk også garantere en beskyttende effekt på det kardiovaskulære systemet. Oliven polyfenoler redusere CRP-nivå, en markør for inflammasjon hos hjertepasienter.

Den kombinasjon av faktorer, slik som overskudd av kolesterol, kan oksidasjon av LDL-partikler fører til hypertensjon og aterosklerose en inflammatorisk tilstand som fører til dannelse av plaque som hindrer blodstrømmen i den arterielle blodkar, forårsaker hjerteinfarkt og slag.

5. Den har anti-kreftaktivitet

Både olivenolje er helt som forbrukes i Middelhavsregionen, er lavere enn i andre deler av verden frekvensen av krefttilfeller. Det er enda en middelhavsdiett, som inneholder både baserte matvarer.

Den anti-inflammatoriske aktivitet igjen byr på fordelene med oliven for helse på grunn av kronisk inflammasjon øker også sjansene for tumor utseende.

Oliven fremdeles inneholde en betydelig mengde av antioksidanter (slik som oleuropein, oleocanthal, vitamin E blant andre) som hindrer at oksidativt stress, en situasjon hvor overskudd av frie radikaler til å være svært reaktive, kan skade nukleært DNA, induserende mutasjoner som konverterer sunne celler til kreft.

Forskning har vist at den olivenmasse rest øker også inntak blod nivåer av glutation, en annen viktig antioksydant forbindelse til kroppen.

I en studie forskerne gjorde Saud Universitet Kong bruk av oleuropein for behandling av brystkreft svulst menneskeceller. De fant at forbindelsen fremmet ordre genetiske endringer i disse cellene ved å undertrykke produksjonen av MMP2 og MMP9 enzymer som er involvert i cellemetastase prosess.

Videre ble det funnet at oleuropein ekstrakt stimulerte genekspresjon av TIMP gener som forstyrrer tumorvekst.

6. Bidrar til å beskytte tarmen

Fordelene med oliven for tarm helse tilbys av sitt fiberinnhold, enumettet fett og vitamin E.

Uløselig fiber olive lette evakuering, for derved å forhindre opphopning av avfall som genereres av fordøyelsesprosessen som ville skade dette legeme og legemet som en helhet.

Assosiasjonen av mono-umettede fettsyrer og vitamin E bidrar til å forhindre kreft i tykktarmen.

7. Hjelp i kampen mot Alzheimers

Forskning av "Hellas 'National Center for Scientific Research" funnet at forbindelsen oleuropein kan være en alliert mot Alzheimers.

I studien, har forskere brukt denne forbindelsen for behandling av oliven humane celler som er egnet for utviklingen av amyloid beta-protein kompleks. Ved Alzheimers sykdom, amyloid protein-produksjons øker på en slik måte at det akkumuleres i form av oligomerer, at det går synapsene.

De rapporterte at oleuropein stimulerte aktiviteten til et enzym (MMP-9) -celler i kompleks til beta-amyloid, noe som førte til en reduksjon av oligomerer derimellom.

8. Olive er bra for huden

Det er også fordeler for oliven hud helse. Vitamin E er en stor fuktighetskrem. Dens antioksidantaktivitet også beskytter kroppen mot skader forårsaket av ultrafiolett stråling, unngås både tidlig aldring som forekomsten av hudkreft.

Oljesyre mykner også rynker, fremme hudens mykhet.

9. bidrar til å hindre osteoporose

Hastigheten av osteoporose er også lavere i middelhavslandene.

En studie evaluert effekten av Middelhavet diett i pre og postmenopausale kvinner. Forskerne konkluderte med at denne type diett kan faktisk hjelpe hindre reduksjon i bentetthet hos kvinner. Dyrestudier rapporterer også at forbindelser eksisterer i olivenolje og forhindre bentap.

avslutt~~POS=TRUNC tanker

  • På grunn av den løsning som er konservert (saltvann), oliven har et stort innhold av natrium. En spiss er å vaske frukten i rent vann for å fjerne dette saltinnhold. Men uansett, unngå overdrevent forbruk fordi det mineral har hypertensive virkning (skade og nekt fordelene av oliven for det kardiovaskulære system);
  • Olive bidrar til å redusere blodsukkernivået. Samtidig bruk av antidiabetika og oliven kan i betydelig grad redusere mengden av slikt blod sukker (hypoglykemi forårsaker). Diabetikere bør alltid overvåke blodsukkernivået, og om nødvendig, snakk med legen din om å endre dosen av disse legemidlene;
  • Olive samhandler med blodtrykkssenkende legemidler, siden det bidrar også til å senke blodtrykket. Vær forsiktig så du ikke lider av hypotensjon;
  • Sjeldne er de oliven allergitilfeller;
  • Oliven kan også inneholde små mengder av tungmetaller akrylamid forbindelse og potensielt kreftfremkallende midler. Dette er en annen grunn til å unngå overdrevent inntak av disse fruktene.

Hva synes du om oliven fordelene? Nå som du vet hva den gjør og kjenner dens egenskaper, vil inkludere det mer på menyen? Kommentere nedenfor!