Calorie Granola — Typer, servering og tips

granola

Granola er en av de matvarene som oftest brukes av de som er kosten for å gå ned i vekt, og hans navn ble synonymt med lett og sunn mat. Selv om mange typer granola er faktisk laget med sunne ingredienser som korn, korn og oljefrø og honning, noen merker drive på fett og sukker, som endrer ikke bare granola kalorier samt næringsverdi. Og hva er i så fall granola kalorier? Vi vil se nedenfor, i tillegg til å kjenne de ulike typer granola og noen tips for å konsumere mat uten å overdrive kalorier.

Granola med høyere kalori ingredienser har mange av de ovennevnte næringsstoffer, men problemet er at sukker og for lite næringsstoffer bare heve granola kalorier uten å bringe virkelige fordeler for helsen. Og som hver produsent definerer innholdsstoffene i deres granola, er det vanskelig å vite den eksakte sammensetningen av hvert, og andelen av hver ingrediens.

Generelt er preferanse for billigere komponenter, noe som er grunnen til at honning gir opphav til glukosesirup og nøtter og frukt vises i liten eller ingen mengde i noen granola merkevarer.

Det vil si mange typer granola er svært kalori og deres forbruk bør gjøres med måte av folk prøver å gå ned i vekt. Hvis granola etiketten liste sukker eller sirup blant de første ingrediensene, kan dette ikke være en god mat å legge til kosthold for å gå ned i vekt.

Ernæringsmessige verdien av Granola

Som vi har sett ovenfor, de ernæringsmessige egenskaper av granola variere i henhold til de typer av bestanddeler og mengden av hver omsetning, men generelt en del av en kopp (80 g) av granola de mest kjente merkene gir 300 kalorier, og ca. 5 gram fett.

Granola er også en god kilde for fiber og protein: er i gjennomsnitt 9 gram fiber og 10,5 gram protein i en porsjon på 100 g av tradisjonelle smaken granola.

Calorie Granola Tradisjonell

En del av en halv kopp tradisjonell granola vi får 148 kalorier, et beløp som går til 214 kalorier hvis granola er fortært med et glass skummet melk. Og hvis i tillegg til melken du vil legge til en skiver banan, legge til en annen 85 kalorier.

Calorie Granola Lys

For en mat å bli betraktet lys, bør det ha redusert mengden av en ingrediens i forhold til den tradisjonelle produktet. I tilfelle av lys granola er fettinnholdet er redusert. Mens tradisjonelle granola inneholder 6,25 gram fett per 100 gram, kommer lyset versjon med bare 2,5 gram av næringsstoff.

En skål 20 g lys granola inneholder 68 kalorier, mens en kopp gir 270 kalorier. 

Calorie Granola Diet

Ikke tilsatt sukker i oppskriften, er granola diett indisert for diabetikere og har ikke nødvendigvis en reduksjon av kalorier. ½ kopp granola diett har 129 kalorier, et tall som stiger til 195 kalorier med tillegg av et glass skummet melk. Hvis du foretrekker granola med helmelk, kaloriene går til 245 kcal for en del av 40 gram müsli og 200 ml helmelk.

Zero Calorie Granola

Granola null uten tilsatt sukker og energiverdien er redusert sammenlignet med tradisjonelle granola: det er 128 kalorier i en del av? Kopp eller 320 kalorier per 100 g.

Calorie Granola Banana smak

I tillegg til havreflak, honning, sukker, hvete, ris, mais, nøtter og vegetabilsk olje, inneholder denne versjonen også en større mengde av bananer, som både masse- og dehydrert. Mange merker bruker kunstige smakstilsetninger for å forbedre smaken av frukt, som ofte gjør banan granola litt cloying.

En skje full av granola med banan gir 68 kalorier, et beløp som øker med nesten fire ganger i en rekke ½ kopp granola med helmelk: 252 kalorier.

Calorie Granola Organic

Selv ingrediensene er dyrket uten bruk av plantevernmidler og er det optimalt for helse, når det gjelder energi den organiske granola har de samme verdiene for konvensjonelle granola: 296 kalorier per kopp, eller 370 kalorier per 100 g.

Barrys Calorie Granola

Barene laget hjemme pleier å være mer kalori enn industrialisert, men da kan også være sunnere, gitt de riktige ingrediensene er valgt. En liten bar på 15 gram hjemmet har i gjennomsnitt 95 kalorier. Den kommersielle Barrinha har verdier mellom 77 og 88 kalorier for den samme porsjon på 15 gram.

Calorie Granola Salt

Foruten de viktigste bestanddeler av den friske granola (havre, puffet ris, hvete, rug, bygg, lin og solsikke) salt variasjon er også sammensatt av en blanding av dehydrerte krydder inkludert løk, persille, pepper, oregano, ost, tomat og olivenolje.

Saltet granola kan inntas i salater, supper og buljonger og dens energiverdi er større enn den tradisjonelle granola: det er 200 kalorier i en porsjon 40 g (? Cup).

Granola kalorier uten gluten

Utviklet for cøliakere eller de som prøver å begrense forbruket av gluten i kosten, er dette granola versjonen laget med nesten de samme ingrediensene i den tradisjonelle granola, bortsett fra havre og hvete, to frokostblandinger som inneholder gluten. I stedet for disse, kan benyttes corn flakes, ris eller soyaprotein.

En del av? Kopp granola gluten inneholder i gjennomsnitt 154 kalorier, proteiner 4,3 g og 1,8 g av totalt fett.

tips

  • Selv om man ikke er slanking, en porsjon på 40 g (? Kopp) er en passende mengde for å få fordelene av granola (fiber, energi og protein) uten å overdrive kalorier.
  • Viktigere enn mengden granola kalorier, er listen over ingredienser: det er ingen vits granola være lys hvis det inneholder et overskudd av natrium og smakstilsetning for å kompensere for tapet av smak med redusert fett. Foretrekker merker med naturlige ingredienser og de som flykte fra de første liste ingrediensene invertsukker, fruktose eller sirup.
  • Å ha noen tvil om kvaliteten på granola, lage din egen hjemme ved hjelp av ingredienser av ditt valg: kan være hel havre, usøtet corn flakes, Chia, lin, brun-og-Para, mandler, solsikkefrø blant andre.
  • Acai med granola er et flott alternativ for energi og viktige næringsstoffer for kroppen, men det er dessverre også en kalori bombe: en liten del av 200 g acai granola og to spiseskjeer inneholder 340 kalorier. Trikset er å forlate å spise i de dager da du vil trene hardere, og konsumere acai uten granola og andre kalori filer, for eksempel kondensert melk og en banan.
  • Med sukker, fett og natrium, er granola stang en av de matvarer som synes å være veldig sunt, men kan ende opp med å sabotere din diett. Foretrekker å bytte for en frukt, som selv om den har nesten samme mengde kalorier (et eple har 60 kalorier), gir mer metthetsfølelse og bringer flere helsemessige fordeler.

Du har en måte å legge granola til kosthold? Hvorfor? Er du gjør noen vekttap diett? Kommentere nedenfor!