Fetende isoflavon eller Gå ned i vekt?

soya~~POS=TRUNC

Ifølge informasjon fra Linus Pauling Institute of Oregon State University i USA, er isoflavoner klassifisert som fytoøstrogener, dvs. forbindelser avledet fra planter som har østrogen aktivitet.

Fordeler med isoflavoner

- Brystkreft 

Et team av forskere fra Kina og USA gjennomførte en storstilt studie for å finne ut om forbruket av soya-baserte matvarer kan føre til at noen effekt på tilbakefall av brystkreft i overlevende av sykdommen.

Forskere samlet en gruppe av mer enn 9500 kvinner fra begge land som hadde overlevd en invasiv brystkreft og overvåket inntak av soya isoflavoner av disse kvinnene over syv år. 

Ved slutten av forsøksperioden ble det konkludert at forbruket av soya isoflavoner betydelig redusert tilbakefall av sykdommen og litt redusert dødelighet risiko for brystkreft, men sistnevnte hadde en hastighet statistisk ubetydelig.

- Osteoporose

En annen studie, utført av forskere ved University of Sichuan, Kina, analysert data fra tidligere undersøkelser for å finne ut hvordan regelmessig inntak av soya isoflavoner kan være assosiert med forebygging av osteoporose hos kvinner.

De fant at kvinner som tok soya isoflavone kosttilskudd regelmessig viste en økning på 54% i beinmineraltetthet.

Videre forskere uttalt at hyppig inntak av isoflavoner var også assosiert med en signifikant reduksjon i benresorpsjon, en prosess hvorved gammel ben dekomponeres og mineraler som er transportert tilbake til blodet.

- menopausale symptomer

Forskere ved University of Catania, Italia, også studert effekten av isoflavoner i forhold til behandling av menopausale symptomer og har hatt blandede resultater.

Det er fordi de innsees dog at anvendelsen av isoflavoner forårsaket en 40% reduksjon av vasomotoriske symptomer som hetetokter og en reduksjon i forekomsten av depresjon og søvnløshet, samtidig som brakte liten eller ingen effekt med hensyn til spørsmål som f.eks muskelskjelettsmerte overgangsalder, og vaginal tørrhet.

Isoflavon fetende eller gå ned i vekt? 

Nå som du vet noen av fordelene forbundet med stoffet, vil vi søke å forstå isoflavon fetende eller gå ned i vekt.

Ifølge artikkel ernæringsfysiolog og bachelor i ernæring vitenskap, Jill Corleone, ideen om at fetende isoflavone kan være assosiert med troen på at østrogener fra planter som soya isoflavoner kan forårsake hypotyreose, en koblet sykdom vektøkning.

Men i henhold til Corleone, Linus Pauling Institute of Oregon State University rapportert at inntak av soya isoflavoner ikke øker risikoen for hypotyreose, selv om folk som har blitt diagnostisert med sykdommen må eliminere kosttilskudd soya matvarer for å unngå interaksjoner med medikamenter anvendt ved deres behandling.

Den ernærings til at østrogen er lagret i fett og en høyere fett kan forårsake en økning i østrogennivåer. Dermed forklarer hun at å opprettholde en sunn vekt bidrar til å balansere østrogennivået i kroppen.

Det er ikke riktig å si at isofavona fetende, og det er ikke et faktum at isoflavone miste vekt. Observere din makt for å analysere hva som forårsaker tap eller vektøkning.

Care isoflavon 

Selv om soya isoflavoner har vært forbundet med fordeler for brystkreft, som vi så ovenfor, forskere fra Linus Pauling Institute advarer om at å spise store mengder soya isoflavoner kan stimulere veksten av svulster i brystkrefttilfeller følsomme for østrogen hos kvinner med en historie av sykdommen.

På grunn av dette, forskere anbefaler at disse kvinnene ikke konsumerer store mengder soya, for høy matforbruk er heller ikke egnet for de som har en historie med andre typer kreft hormon sensitiv som eggstokkreft og livmor.

Det er også bekymring for inntak av soya isoflavoner av personer som lider av andre tilstander slik som endometriose, som er følsomme overfor hormoner.

Linus Pauling Institute laget i nevnte dyr og cellekulturstudier, soya isoflavoner hemmet aktiviteten til thyroid peroxidase, et enzym som er nødvendig for syntesen av thyroid hormon.

Men riktig strømforbruket av jod i avtar denne effekten.

Ifølge opplysninger fra Mayo Clinic, kan soya også påvirke tyroid hormonnivåer hos spedbarn og formler med soya for babyer blitt identifisert ved forskning for å forårsake en reduksjon i bentetthet.

Jenter babyer matet soya formel rapporten en høyere bruk av medisiner for astma eller allergi som voksne enn de som ble matet morsmelkerstatning mot kumelk.

Forskere ved Linus Pauling Institute advarer også at noen studier tyder på at et høyt inntak av soya isoflavoner kan forstyrre antitumor effekt av legemidler mot kreft.

Soya kan også interferere med antikoagulerende legemidler for brystkreft overlevende samt medisiner for thyroid utskifting.

I tillegg har det vært tilfeller av akutt migrene etter bruk av soya isoflavoner med produkter.

Så hvis du har blitt diagnostisert med noen av de som er nevnt ovenfor, eller har en bestemt helsetilstand sykdom, snakk med legen din om omsorg som må være i forhold til forbruket av soya og andre matvarer som inneholder isoflavoner.

Og for noen, selv sunn og uten disse eller andre sykdommer, er det viktig å rådføre seg med lege før du tar et supplement med isoflavoner for å avgjøre om bruken er virkelig nødvendig, hensiktsmessig og forårsaker ingen problemer.

Ved hjelp av noen supplement eller medisiner uten legens godkjennelse kan være farlig og forårsake helseskader.

Hvis du allerede bruker denne type supplement og opplever noen uventede og uønskede effekten, umiddelbart søke hjelp hos legen din.

Hadde du hørt at å spise fetende isoflavone eller gå ned i vekt? Er du redd for å konsumere soya på grunn av det? Kommentere nedenfor.