Prevensjonsfattening?

prevensjons

En av de største frykt for kvinner i tid for å gjøre bruk av prevensjon hvis det er fetende. Da den ble lansert, tilbake på 60-tallet, den pillen var ennå ikke så utviklet som dagens piller, og hadde mer bivirkninger. Og selv i løpet av årene har ført til at p-piller utvikle minimere bivirkninger, mange mennesker tror fortsatt at den preventive fetende, og selv skadet. Men er dette sant? Eller er helt en myte?

De første pillene hadde et meget høyt nivå av østrogen og progesteron, tusen ganger mer enn nødvendig. Dette førte kvinner til væskeretensjon, samt en ubalanse av hormoner som kan føre til følelsesmessige problemer forbundet med PMS som tristhet, angst, etc., noe som kan føre dem til å spise mer.

Den moderne prevensjons er ikke fetende generelt. Men det er godt å huske at folk er forskjellige og pillene også. Mange leger hevder at den preventive fetende, men dette er en midlertidig effekt av pillen. Vektøkning faktisk skjer mer på grunn av en mulig væskeansamling forårsaket av østrogen eller progesteron.

Det er vanskeligere å være en reell vektøkning - økt kroppsfett - på grunn av fødselen. Generelt avlaster prevensjons PMS symptomer, så det er sannsynlig at angst, ønsket om søtsaker og emosjonelle sult styres mens du bruker prevensjon. I dette tilfellet, hvis du er en kvinne som lider med disse symptomene på PMS, er det mulig at den preventive hjelpe deg å miste vekt.

Men selv om dette er sjelden, kan det være vektøkning. Som sagt før, folk er forskjellige og noen kvinner kan reagere sterkere til bruk av stoffet. Kvinner som har en tendens til væskeretensjon og forekomsten av cellulitter, for eksempel, kan realisere en høyere vektøkning, med tanke på at det var ingen endring i spiserutine det.

hormonell ubalanse er også vanlige årsaker til vektøkning hos kvinner og ofte behandlingen er ferdig med prevensjonsmiddel. Men igjen, kvinnen kan ikke reagere som forventet og få mer vekt - dette er en annen situasjon hvor prevensjons fetende.

En spennende studie

Til tross for den generelle pillen ikke forårsaker vektøkning direkte, i 2009 University of Texas publisert en spennende studie. De fulgte 73 kvinner som gjorde vekttrening og fant at kvinner som ikke bruker p-piller kan utvikle 60% mer muskler enn kvinner som tar. Dette kan være vanskelig for de som ønsker å gå ned i vekt eller holde vekten, men spesielt for dem som allerede er overvektig.

Muskelen er en naturlig metabolisme akselerator, hvis du utvikler lite, du har en større tendens til å få vekt. Men vi trenger flere studier for å undersøke dette problemet.

Hvordan vite om min fødsel fetende?

Først må du huske på at vektøkning kan være en midlertidig greie. Generelt tid til å tilpasse seg den pillen er 3 måneder. Dette betyr at du må vente minst denne gangen for å finne ut om din prevensjon egentlig fetende eller hvis du bare gikk gjennom en fase.

Forstår også at små en måned vekt svingninger til den andre normalt skje, og det er vanskelig å fastslå årsaken trygt. Det er sannsynlig at legen din insisterer på medisiner i over tre måneder, selv om du vet det, etter de første 3 måneders bruk, prevensjons gjort deg opp i vekt.

For det andre må du være ærlig med deg selv. Du er å opprettholde en sunn spising plan uten mange eskapader og raid kjøleskapet? Det nytter ikke å skylde på fødselen hvis overvekt kommer fra en annen kilde.

Til slutt, må du ha en vektkontroll. Vei deg når du begynner å pakke og veie det igjen neste måned. Det var en betydelig økning? Gjenta. Hvis du holder din spising rutine og trening, og blir fett, kan det være godt å avklare dine tvil med legen din.

Hvordan velge et prevensjonsmiddel som ikke får fett?

Dette valget vil bli gjort for deg av legen din, men du kan og bør bidra med informasjon til det å gjøre det beste valget. Legen må vite din historie. Du har en tendens til væskeretensjon? Hvordan er dine hormoner? Du har vunnet historie, plutselig eller ikke, vekt? Tar du andre medisiner? Disse er alle relevante problemstillinger å diskutere med legen din før du forlater kontoret med en resept i hånden. Men ikke bare det.

Forstå at forestillingen om at noen piller opp i vekt, og andre er ikke galt heller. Det gjentas: folk er forskjellige og hva som fungerer for noen fungerer ikke for andre. Derfor, for å vite om en bestemt pille fetende eller ikke, bare gjør testen.

Så hvis du tenker på å ta prevensjon, gå til legen, gjør alle testene, snakke og deretter starte behandling. Hvis den ikke gjør det, ikke bekymre deg: Legen din vil hjelpe deg å finne noe som fungerer godt for deg uten å forårsake bivirkninger.

Vil du ta eller har tatt prevensjon regelmessig? Visste du merke noen forskjell i vekt? Kommentere nedenfor!