Diet Protein: Hvordan fungerer det, Meny og tips

protein Diet

The protein diett er ofte brukt for folk som ønsker å gå ned i vekt, og det finnes flere varianter av det i dag. Dietter av denne type, som er rike på én type av mat og dårlig i andre, må følges nøyaktig, og for en forhåndsbestemt periode, da det kan føre til alvorlig helsefare hvis ikke følges nøye, i henhold til en medisinsk kjede . Med bevissthet om alle forutsetningene for denne dietten, fordelene hentet fra den er effektiv og permanent.

Prosessen er som følger: kroppen, som brukes til å forbrenne karbohydrater som brensel for å brenne lagret fett i lavt karbohydratinntak. Denne metabolske prosessen med å brenne fett i fravær av karbohydrater kalles ketose.

I løpet av de første dagene av dietten, er det vanlig å føle kvalme, svakhet, dehydrering, skjelvinger, humørsvingninger, hodepine, sykdomsfølelse, døsighet og svimmelhet. Over tid blir kroppen vant til disse følelsene, som også vil avta over dietten.

I tillegg tar proteinet lengre tid for å bli fordøyd og metabolisert, og dette betyr at kroppen brenner flere kalorier til å behandle det. Slik at de gir en følelse av langvarig metthetsfølelse, vesentlig faktor for å hjelpe de som ønsker å gå ned i vekt.

helsemessige fordeler

Å være i ketose prosessen, protein diett karakteristiske, kan gi mange fordeler. Den mest omtalte dem er rask tap av fett, særlig som blir akkumulert i midjen regionen. Videre, på grunn av lavt inntak av karbohydrater, mengden av glukose i blodet synker, noe som resulterer i en forlenget følelse av metthet og redusert suget for søtsaker og andre karbohydrater.

Med høyt proteininntak, er opprettholdelse av muskelmasse gjøres enklere og lettere å utføre fysiske øvelser. I tillegg gir raskere stoffskiftet opp og legger til forbrenning av kalorier. Den ketose prosessen bidrar også hindre væskeretensjon.

Proteiner er viktig for forskjellige kroppsfunksjoner, inkludert vekst, utvikling av hjernen, ben helse og hormonproduksjon.

omsorg

Alle dietter som begrenser mye som kan forbrukes utgjør risiko og krever litt omsorg over dem som følger. Proteinet diett er ikke noe unntak, og leger advarer at noen proteinkilder slik som fett kjøtt og avledet fra helmelk, for eksempel, kan øke kolesterolet. Så unngå disse matvaregruppene eller bruker dem i versjoner av lav fett er viktig.

En annen forholdsregel å ta er for de med nyreproblemer. Proteinet har til hensikt nyrene og kan føre til alvorlige problemer i disse organene, og å øke sjansene for å oppleve osteoporose eller nyresten (i proteindiett, urin kalsium er mer enn normalt).

Under ketose, danner kroppen stoffer som kan påvirke appetitten og forårsake kvalme og pusteproblemer. For å unngå disse tabellene, drikke nok vann er viktig, i tillegg til å konsumere noen karbohydrater "gode" som allerede er nevnt ovenfor, som ikke vil ha negativ innvirkning på protein diett. 

meny

Menyen av et protein diett i utgangspunktet består i å velge næringsrik og proteinrik mat. Noen eksempler er: magert kjøtt, sjømat, bønner, soya og melkeprodukter. Noen protein dietter gi anbefalinger for å velge magert kjøtt, mens andre ikke ser noe problem i fet kutt.

For å bistå i å velge den beste maten for denne dietten, nedenfor er en liste over noen av dem, og hvor mye protein som finnes i hver:

  • ? Kopp cottage cheese (lett versjon): 14 g
  • 3 små biter av tofu: 13G
  • ? Kopp linser: 9g
  • 2 teskjeer peanøttsmør suppe 8G
  • En skive av kjøtt, fisk eller fjærkre: 15g
  • En skive ost 5g
  • ? Kopp bean: 7g
  • 1 egg: 6g

Ikke bare er det protein som gjør menyen protein diett. Legg noen typer karbohydrater og fett i små mengder, er det også viktig. De mest egnede karbohydrater er frukt, grønnsaker og helkorn. Som for fett, er det anbefalt nøtter, frø, oliven, oljer, fisk og avokado.

Vegetarianere må være mer kreative for å konsumere og komponere dine måltider. Noen eksempler på matvarer for rutinemessig vegetarianer, er: peanøttsmør, ris og bønner, tofu, linfrø, hvetemel og quinoa. De vegetabilske proteiner er som delikat og næringsrik som er av animalsk opprinnelse. Imidlertid, bare i den riktige kombinasjon med hverandre, er at de kan passere de primære aminosyrer som kroppen trenger.

The protein diett inneholder vanligvis en meny som gjør at personen til å spise ubegrensede mengder av kjøtt, fjærfe, fisk, egg, grønnsaker og ost, mens karbohydrater er svært begrenset, men de er fortsatt viktig. Matvarer som bør unngås er: sukker, frø oljer, trans fett, kunstige søtsaker, bearbeidede produkter er kosthold, blant andre.

tips

Etter den riktige menyen og forstått hvordan det fungerer, kan protein diett hjelpe en person miste vekt og bygge muskelmasse. For å forenkle prosessen med diett og minimalisere eventuelle problematiske effekter, er den viktigste spissen for å drikke rikelig med vann eller elektrolytt drinker (uten sukker, for ikke å avbryte den ketose prosessen).

Den andre store tips er å være forsiktig med å slutte å konsumere noen svært viktige næringsstoffer som vitaminer og mineraler. Videre er det viktig ideen om sammenslåing ulike proteiner i samme måltid. For eksempel, bruker laks (som er rik på omega-3), linse eller bønne (som gir fiber), i salat nøtter og mandler. Ideen er å ta svinger og clustering forskjellige typer mat med høyt protein, og derved gjøre bruk av de andre forbindelser som er tilstede i disse, slik som vitaminer og mineraler.

Har du opplevd å gjøre protein diett for å gå ned i vekt noensinne? Han var i stand til å følge sine begrensninger greit? Kommentere nedenfor.