Overdreven tretthet og søvn — årsaker og hva du skal gjøre?

Overdreven tretthet og søvn - årsaker og hva du skal gjøre?

Enhver av oss er utsatt for lider av tretthet og til slutt overdreven søvn. Dette kan være forårsaket av en periode av arbeidsspenning, familie komplikasjoner eller mangel eller overskudd av fysisk aktivitet.

Når tretthet er også

Fatigue er en vanlig klage i disse dager, spesielt blant byboerne.

Mange mennesker føler seg sliten og trøtt etter en dag full av aktiviteter, men når utmattelse blir kronisk og begynner å forstyrre normale liv, kan et større problem være ansvarlig for den pågående sykdomsfølelse.

Det vil si, hvis du sover riktig og har ikke overdrevet i trening, men fortsatt går uten strøm i nesten all sin virksomhet, er det verdt å undersøke mulige årsaker til din trøtthet og overdreven søvn.

fysisk og mental utmattelse

trøtthet

I fysisk tretthet, kan musklene ikke lenger kan utføre de samme funksjonene som før. Personen kan føle vanskeligere å bære vekt, eller klatre en stige.

Allerede i mental utmattelse oppgaver som krever konsentrasjon blitt betydelig mer utfordrende. I de tidlige stadiene, kan det være problemer med å betale oppmerksomhet i møter eller utføre jobber som krever logisk tenkning.

Når tretthet er kronisk, kan personen være i stand til å komme seg ut av sengen om morgenen, eller finner det vanskelig å holde seg våken hele dagen.

Årsaker til trøtthet og overdreven søvn

Årsakene er nesten utallige. Mye av de sykdommer som er beskrevet i medisinsk litteratur liste tretthet blant de viktigste symptomer.

For enkelhets skyld, la oss liste opp faktorer som kan betraktes som den mest sannsynlige årsaken til problemet.

Mangel på tilstrekkelig hvile 1-

Schlaflos mit Uhr in der Nacht. Frau kann nicht schlafen.

Det synes opplagt, men det er verdt å huske at den viktigste årsaken bak overdreven søvnighet og trøtthet er akkurat mangelen på en god natt under arkene. De fleste voksne trenger 7-9 timer søvn hver dag, men få er de som faktisk kan opprettholde en god søvn mønster.

Lange timer på jobben, søvnapné (en tilstand preget av korte avbrudd av puste), bekymringer som forårsaker søvnløshet, omsorg for små barn, dårlig kosthold og overforbruk kveld elektronikk er noen av faktorene som kan redusere opphold i sengen og bidra til å øke tretthet neste dag.

En studie utført av School of Medicine, University of Pennsylvania i USA, har vist at kronisk søvnmangel (sove 4-6 timer per natt over to uker) stod for en nedgang i kognitiv ytelse i en rekke oppgaver.

For forfatterne av studien, produserer kronisk søvnrestriksjon en kognitive svikt som tilsvarer to netter helt i klartekst. Med andre ord, bo to eller tre timer mindre i seng per natt kan virke ufarlig, men over tid gir så mye skade som ikke sove.

- Hva gjør du for å løse problemet:

Det første trinnet er ganske elementært. Det må øke mengden av søvn. Men like viktig som antall timer du bruker sove er kvaliteten på søvnen din.

Så i tillegg til å sove mer, er det avgjørende å ha en fredelig og god natts søvn. Derfor er det viktig å holde noen sunne vaner, også kjent som søvnhygiene.

De er:

 • Ikke ta arbeid til sengs
 • Slå av all elektronikk minst en time før sengetid
 • Ta et avslappende bad om natten
 • Unngå tunge matvarer (for eksempel overflødig fett og sukker) etter 18 timer
 • Begrens inntak av koffein (prøv å la bare om morgenen)
 • Øve meditasjonsteknikker og avslapping for å bidra til å roe sinnet og indusere søvn

Samtidig kan det være du trenger å gjøre en test (kjent som polysomnografi) for å sjekke om natten apnea. I tilfelle av en positiv diagnose, vil legen indikere de nødvendige behandlinger.

I de fleste tilfellene, endringer i kosthold, vektreduksjon, røykeslutt og alkohol og fysioterapi øvelser er tilstrekkelig til å behandle apnea.

2- Sedentarism

stillesittende livsstil

Det er ingen hemmelighet at menneskekroppen ikke var "designet" til å bo i samme posisjon i 8-10 timer om gangen (som mange av oss som jobber på datamaskinen ende opp med å gjøre).

Sitte stille så lenge gjør den stive kroppen og favoriserer fremveksten av smerter i nakke, rygg og hode også. For ikke å nevne, selvfølgelig, at mangel på bevegelse tillater ikke en god condition av hjerte system.

Som et resultat, er hjertet ikke så effektiv i sin oppgave med å sende blod over hele kroppen, og utføre enkle oppgaver kan føre til ekstrem trøtthet. Opp noen trapper, bære poser eller gå noen få meter kan allerede produserer en følelse av åndenød.

Dvs: kroppen ble laget for å bevege seg, og når det ikke gjør det, kan du føle deg mer sliten (og mer gretten) enn vanlig.

- Ting å gjøre:

For å løse dette problemet, er løsningen også svært enkel. Du må trene daglig, helst med aerobic aktiviteter.

Hvis tidlig tretthet er vanskelig å trene, prøve å starte med lettere aktiviteter. Kan være opp trappen av bygningen, parkere bilen lenger bort fra det endelige destinasjon å være i stand til å gå mer eller selv komme opp ofte i løpet av dagen for å drikke vann.

Over tid, og som hjerte fitness er i bevegelse, prøver å strekke turer og andre øvelser passe på rutine, som sykling, svømming eller mild til moderat rase.

3 Depresjon

depresjon

I motsetning til hva mange tror, ​​ikke depresjon ikke bare føre til emosjonelle symptomer. Den lidelse som rammer mer enn 5 millioner brasilianere kan også føre til fysiske symptomer som tretthet, hodepine og manglende appetitt.

I tillegg til depresjon, kronisk stress og angst også generere lignende symptomer, og ofte ender opp som påvirker kvaliteten på søvn. så er det en ond sirkel, der depresjon og stress forstyrre søvnen, og denne situasjonen ender opp forårsaker mer tretthet og angst.

- Hvordan behandle:

Det er ingen enkel universell løsning for å forbedre emosjonelle helse, men det er viktig å søke profesjonell veiledning for å løse uløste emosjonelle problemer og mulige endringer i funksjon av nevrotransmittere (bare legen kan fortelle om det er behov for å gjøre bruk av antidepressiva).

Hormonell ubalanse, alkoholmisbruk, ernæringsmessige mangler, lav eksponering for sollys (mangel på vitamin D er en av årsakene til depresjon), kan også øke risikoen for depresjon og kronisk psykisk stress.

I tillegg til de ovennevnte problemene, redusere situasjoner som kan forårsake stress og forbedre livskvaliteten som helhet er mulige måter å redusere tretthet og overdreven søvnforstyrrelser på grunn av følelsesmessige aspektet.

4- Problemer med glukosenivået i blodet

sats-til-glucose

Trøtt og søvnig fra tid til annen etter et måltid rikt på karbohydrater er ikke så uvanlig i tillegg. Tross alt, etter å ha spist mye sukker, glukose nivå i blodet går det i luften, noe som kan resultere i at absurd ønske om å sove etter en pastarett.

Dessuten, alltid i den samme perioden mellom letárgico- måltider kan indikere en ubalanse i blodglukosekontrollmekanisme. matet diett høyt raffinerte karbohydrater, type 2 diabetes og i pankreatisk funksjon er noen av de mulige årsaker til problemet.

Foruten følelsen av mangel på energi, hyppig trang til å spise godteri, hodepine, angst og humørsvingninger er andre symptomer på unormale endringer i blodsukkeret.

- Ting å gjøre:

For å kontrollere effektivt blodsukkeret, bør du reduzir- eller i noen tilfeller til og med eliminere ved å full alle kilder til raffinert sukker i kosten.

Det betyr å betale mer oppmerksomhet til matvarer som brus, kaker, brød, iskrem, gatekjøkken og selv hele korn brød, honning og søtstoffer. Og, i motsetning, forbruker mer mat rikt på fiber og komplekse karbohydrater, slik som hele korn.

5- ernæring

ma-mating

Dette elementet i listen over årsaker til trøtthet og overdreven søvn er nesten en forlengelse av tidligere problemet. Dette er fordi, når du mottar utilstrekkelig ernæring, lider kroppen ikke bare med endringer i glukose metabolisme, men også med en rekke andre komplikasjoner.

Den dårlige diett kan føre til en hormonell ubalanse, endringer i signalfunksjon (som øker risikoen for depresjon) og endringer i søvnsyklusen, hindrer tilstrekkelig hvile.

En underernært kroppen mangler energi til sine livsviktige funksjoner, og enda mindre å mate musklene til å utføre daglige aktiviteter. Og ikke verdt å si "ah, men jeg spiser mye," tross alt, vet vi at kvantitet er ikke synonymt med kvalitet.

bearbeidet mat er næringsrik litt generelt og er i de fleste tilfeller er rik på "tomme kalorier". Dvs. gi en høy konsentrasjon av energi, men er lite vitaminer, essensielle fettsyrer og mineraler.

Og, som nevnt ovenfor, når det er en endring i mekanismen for insulin sekresjon og absorpsjon av sukker inn i cellene, kan det være et plutselig fall i blodglukose. Denne nedgangen kan føles som en mangel på energi og økt tretthet.

- Ting å gjøre:

 • Inkludere flere matvarer rike på B-vitaminer i kosten (som en del av energiomsetningen). Noen alternativer: magert kjøtt, fisk, egg og mørke blader.
 • Spiser mat med høyt kalsium, magnesium, selen og sink (som bidrar til å lindre stress og bedre søvn). Forslag: meieriprodukter med lavt fettinnhold, nøtter, frø, avokado, spinat og grønnkål.
 • Gi opp røyking og redusere inntaket av alkohol og koffein.
 • Hvem har gluten allergi bør unngå å spise mat som tar hvetemel, havre eller bygg i komposisjonen. Dette er fordi den glutenin (glutendannende protein) forårsaker irritasjon i tarmveggen, slik at absorpsjon av næringsstoffer.
 • Lær å velge riktig type fett. I dag, hvor noen av de største bekymringene er forsiktig med vekten og kolesterol, kan fettinntaket ende opp med å få litt til side.

Men hvis den annen er faktisk viktig å begrense inntaket av mettede animalske fett, umettet fett som finnes i matvarer, slik som kaldt vann fisk, avokado og olivenolje er viktige for metabolisme og energitilførselen til kroppen .

I tillegg er sunt fett er nødvendig for syntesen av hormoner og neurotransmittere forbundet med trivsel. Forskning har vist at en diett med en god konsentrasjon av sunne oljer hjelpe bekjempe depresjon, tretthet, stress og problemer med funksjon av skjoldbruskkjertelen.

6 Anemi

anemi, tretthet

Anemi kan betraktes som en viktig årsak til tretthet og overdreven søvn. Om en i hver 20 voksne menn og kvinner etter overgangsalderen lider av jernmangel, noe som kan føre til symptomer som mangel på energi og tretthet.

Tilstanden er knyttet til større vanskeligheter av røde blodceller for å produsere hemoglobin, proteinet som transporterer oksygen i hele kroppen. I tillegg til blødning, og lave nivåer av jern, kan anemi også være forårsaket av en reduksjon i konsentrasjonene av vitamin B12 og folsyre i kroppen.

Fordi cellene ikke får nok oksygen, folk med blodmangel føler seg mer sliten og svak, og kan ha andre symptomer som hodepine, kortpustethet og svimmelhet.

- Ting å gjøre:

Øke forbruket av mat som er rik på jern, vitamin B12 og folsyre. Noen alternativer: oksekjøtt lever, kikerter, gresskarfrø, spinat, linser, tunfisk, egg og avocado.

Også verdt å legge om meny mat med høyt vitamin C (slik som guava, kiwi, paprika, kål, brokkoli og jordbær) for å lette opptaket av jern.

7- kronisk tretthet

tretthet, kronisk

Den kroniske tretthetssyndrom er en dårlig forstått tilstand karakterisert ved tretthet som ikke forsvinner selv i ro.

Foruten mangel på energi og humør, er kronisk tretthet også ansvarlig for symptomer som sår hals, problemer med å sove om natten, muskel- og leddsmerter, vektøkning, forvirring og hodepine.

Å være en lite kjent tilstand, syndromet også ikke har veldig klare årsaker. I mange tilfeller, kronisk tretthet forbundet med endringer i aktiviteten av hypofysen, tilbakevendende infeksjoner, nedsatt immunforsvar og hormonelle mangler.

- Ting å gjøre:

Det første trinnet er å oppsøke lege for å gjøre tester og utelukke andre mulige årsaker til trøtthet og overdreven søvn. Ved bekreftelse av syndromet, kan legen forskrive antidepressiva og veilede pasienten til fysisk aktivitet og endring av makt.

Redusere inntaket av koffein, raffinerte karbohydrater, sukker, mettet fett og øke forbruket av sunt fett, protein og grønnsaker er noen tiltak som kan lette balanseringen av kroppen.

Håndtere stress (og dermed redusere produksjonen av kortisol), for ikke å overdrive fysisk aktivitet, opprettholde god søvn hygiene og praksis aktiviteter som roer ned sinnet de er også gode måter å forbedre kronisk tretthet.

dehydrering 8-

dehydrering

Tapet av vann og elektrolytter fører til en reduksjon i volumet av legemet blod. Som et resultat av dette blir tykkere blodet, noe som gjør at pumpearbeidet av hjertet.

Kroppen blir mindre effektiv for å sende blod til resten av kroppen, noe som resulterer i en lavere tilførsel av oksygen og næringsstoffer til hjernen, muskler og andre organer.

Ifølge forskere ved Universitetet i Barcelona, ​​er en nedgang på kun 2% i volumet av kroppsvæsker nok til å svekke ytelsen på oppgaver som krever oppmerksomhet, hukommelse og psykomotoriske ferdigheter.

Hva du skal gjøre:

Drikker mer vann i løpet av dagen, øker forbruket av grønnsaker, frukt og grønnsaker og redusere inntaket av salt. Legg til diett elementer som kokos vann, vannmelon, melon, agurk, kiwi og ananas.

Pass også på å drikke minst 1,5 2 liter vann hver dag, huske at dette beløpet bør økes på dager når du øve mer anstrengende fysisk aktivitet.

Økt intestinal permeabilitet 9-

magesmerter

Den aumentada- intestinal permeabilitet eller lekk tarm syndrome- er en tilstand som kjennetegnes, som navnet antyder, ved en forandring i permeabiliteten av tarmveggen.

Dette betyr at partikler som vanligvis ikke ville bli absorbert i den avsluttende del av fordøyelsessystemet har nå tilgang til blodet. Blant dem, dårlig fordøyd matproteiner som gluten og bakterier som er skadelige for organismen.

I tillegg til tretthet og overdreven søvn, det syndrom som også forårsake fordøyelsesproblemer, redusert konsentrasjon, vektøkning, hodepine, humørsvingninger, og ledd og muskelsmerter.

På samme tid, kan skade på tarmveggen hindre absorpsjon av visse næringsstoffer, for eksempel noen vitaminer.

Mulige årsaker til lekk tarm syndromet: antibiotika, overdrevent inntak av matvarer med høyt innhold av fytinsyre og lektiner (anti-næringsstoffer som kan skade i tarmveggen), skjoldbruskkjertelen og autoimmune sykdommer.

- Ting å gjøre:

Endring av dietten for å redusere forbruket av matvarer som irriterer tarmveggen (så som gluten, sukker og laktose), og inkludere andre med motsatt funksjon (for eksempel fermenterte matvarer, rå grønnsaker og grønn banan mel).

Næringsstoffer som sink, jern og B-vitaminer kan heller ikke gå glipp av i kostholdet for å forbedre gut helse.

10. Forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen

skjoldbruskkjertelen

Den skjoldbrusk er en liten kjertel på forsiden av halsen. Dens hovedfunksjon er å produsere hormoner som styrer metabolisme, eller måten kroppen omdanner mat til drivstoff for cellene.

To distinkte problemer med struktur (hypertyreoidisme og hypothyroidisme) kan føre til tretthet og overdreven søvn, men ikke på samme måte.

I hypertyreose, raskere stoffskiftet opp og forårsaker unødvendig stress for kroppen. Dette gjør at personen føler seg trett selv uten å være praktisere noen form for aktivitet (hjertet er alltid raskere).

Personer med hypotyreose føler et lignende sliten, men dette er forårsaket av et hjerte som banker sjeldnere og sende mindre oksygen til organer og vev.

Den feilfunksjon av skjoldbruskkjertelen kan være forårsaket av en rekke faktorer, de viktigste hormon ubalanse, stråling, jodmangel og selen og matintoleranse.

- Hvordan:

Etter diagnostisering av skjoldbrusk dysfunksjon, kan legen din indikere bruk av narkotika for å gjenopprette funksjon av kjertelen. Parallelt med behandling, kan du også ta noen skritt for å forbedre funksjonaliteten til skjoldbruskkjertelen.

Noen av dem:

 • Unngå toksiner (for eksempel de som er tilstede i visse plastprodukter) og tungmetaller;
 • Opprettholde et tilstrekkelig inntak av selen, jod, jern, sink og kobber.
 • Må detox for å eliminere tungmetaller (du kan bruke silymarin, koriander, artisjokker, safran eller chlorella).
 • Ved å begrense inntak av gluten og laktoseintolerante hvis disse næringsstoffene.
 • Ikke overdrive goitrogênicos inntak av mat (som hindrer absorpsjon av jod), slik som kål, brokkoli, sennep og soya.

andre årsaker

I tillegg til de som er nevnt ovenfor, kan tretthet og overdreven søvn være forårsaket av hjertesykdom, fedme, reumatoid artritt, multippel sklerose, emfysem, kreft, leversvikt, nyre-sykdom, infeksjon eller inflammasjon og kronisk bruk av visse medisiner.

Når bør du søke lege

Det er ikke normalt å føle humør hele tiden, men den gode nyheten er at de fleste tilfeller av trøtthet kan løses med forslagene som er nevnt ovenfor. Ofte små endringer i rutinen er nok til å øke energinivået og forbedre humøret.

Hvis du etter å gjøre de endringene som foreslås i ovennevnte rutine du likevel fortsette å føle deg sliten og trøtt hele tiden, kontakt lege.

Andre referanser:

 • http://www.mayoclinic.org/symptoms/fatigue/basics/definition/sym-20050894
 • http://www.nhs.uk/Livewell/tiredness-and-fatigue/Pages/why-am-I-tired.aspx
 • https://www.betterhealth.vic.gov.au/health/conditionsandtreatments/fatigue
 • http://www.medicinenet.com/fatigue_and_tiredness/symptoms.htm
 • http://www.medicalnewstoday.com/articles/248002.php
 • http://www.nhs.uk/Livewell/tiredness-and-fatigue/Pages/medical-causes-of-tiredness.aspx
 • http://www.webmd.boots.com/women/guide/why-so-tired-top-12-causes-fatigue
 • http://draxe.com/always-tired/
 • http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/chronic-fatigue-syndrome/basics/symptoms/con-20022009
 • http://www.medicinenet.com/why_am_i_so_tired_the_many_causes_of_fatigue/views.htm

Han var i stand til å identifisere årsaken til din trøtthet og overdreven søvn? Hva vil du gjøre? Kommentere nedenfor!