8 Fördelar Plum — För Serving och egenskaperna

8 Fördelar Plum - För Serving och egenskaperna

Fördelarna med plommon är större än människor medvetna. Vanligtvis känd endast av laxerande egenskaper har plommon en mängd olika näringsämnen. Studier har visat mångsidigheten hos denna frukt kan vara en stor bundsförvant hälsa, viktminskning och försvar mot olika sjukdomar.

Rik på näringsämnen såsom vitaminer, mineraler och fibrer, är plommon ett mycket hälsosamt alternativ för att hjälpa till att hålla diet på dagen och undvika konsumtion av industri alternativ, mycket praktiskt, men ohälsosamma.

plommon Egenskaper

Denna saftiga frukter har lågt kaloriinnehåll, färska plommon enhet (5,5 cm diameter), har endast 30 kalorier och innehåller inget fett och kolesterol praktiskt.

Det är rikt på vitaminer såsom vitamin C, A, K och B-komplexet, lösliga och olösliga fibrer, kalium, koppar, järn, kalcium och magnesium. Det har också fytonäringsämnen med hög antioxidant effekt.

- Näringsinformation per enhet:

  • Energi: 30 kalorier
  • Kolhydrat 7,5 g
  • Protein: 0,5 g
  • Fett: 0,2 g
  • Fiber: 0,9 g
  • Kolesterol: 0 g

8 större fördelar Plum - Vad är och egenskaper

Förstå fördelarna med plommon för din hälsa och varför du bör inkludera det i din kost:

1) Hjälp för att gå ner i vikt

Även konsumtionen av frukt ses med försiktighet av dietister och de som vill gå ner i vikt på grund av höga halter av socker, kan plommon vara en bundsförvant i viktminskning. Detta beror på att det är rikt på fibrer, en del av 100 g av färsk frukt, har ungefär 2,4 g kostfiber. Fibrerna har en viktig roll på gastrointestinal transit och mättnad. De ökar den tid som maten stannar i magen och absorberar vatten, vilket ökar bolusvolymen. Således inducera en känsla av mättnad under längre tid, vilket minskar hunger och därmed äta mer kalorier.

En studie från University of Liverpool har visat att effekten av daglig konsumtion av plommon som ett stöd i viktminskning. Hundra män och feta eller överviktiga kvinnor som inte har för vana att konsumera fiber i kosten, delades in i två grupper, en plommon konsumeras dagligen (kvinnor och män 140g 171g) och den andra följde bara en traditionell hälsosam kost. Det fanns en viktförlust och reduktion i midjemått i gruppen som konsumerade plommon, i genomsnitt, 2,0 kg och 2,5 cm. Högre värden observerades i den andra gruppen, som förlorat 1,5 kg och 1.7cm respektive. Effekten tillskrevs egenskapen att plommon ökning mättnad på grund av att fibrerna.

2) bidra till att upprätthålla muskelmassa och förstärkningen

Plommon är rika på kalium, ett viktigt mineral som, tillsammans med natrium, deltar i överföringen av nervimpulser och muskelkontraktion. Som redan välkänt, kan bristen på kalium och med leda till kramper och muskeltrötthet.

Således är plommon ett utmärkt mat för dem som utövar fysisk aktivitet, bidrar till att upprätthålla och muskelmassa vinst, eftersom det bidrar till att upprätthålla kaliumnivåerna tillräckliga för korrekt muskel funktion. Det hjälper också till att upprätthålla glykogennivåer, fundamental energikälla för muskelsammandragning, samt gynnar elektrolytbalansen som helhet, vilket är viktigt för alla vitala funktioner i kroppen.

3) Det bidrar till att upprätthålla lämpliga nivåer av glukos i blodet

Plommon hjälper till att kontrollera blodglukos genom att ha ett lågt glykemiskt index, vilket är den hastighet med vilken kolhydrater ges mat och absorberas i blodet tillhandahålls i form av glukos.

Högt glykemiskt index är förknippade med diabetes utveckling av typ 2 och andra metabola sjukdomar, liksom är fiender och en av de största utmaningarna för dem som vill förlora fett och bibehålla eller få muskelmassa. Den glukos i blodet stimulerar utsöndringen av insulin, en anabola hormon som gynnar ansamling av denna glukos som fett. Ju mer glukos, desto mer insulin och ökade depositionen i form av lipider.

Dessutom Plum konsumtion med andra livsmedel minskar glykemiskt index av måltiden som en helhet, vilket är mycket fördelaktigt.

4) skyddar mot för tidigt åldrande, cancer och hjärtsjukdomar

Plommon är rika på antioxid polyfenoliska föreningar såsom flavonoider och vitamin C.

Antioxidanter agera i kroppen genom att eliminera fria radikaler och reaktiva syreföreningar, som är extremt skadliga, vilket orsakar för tidigt åldrande och främja hjärtsjukdom, ateroskleros, cancer och andra.

Vid ateroskleros, till exempel, främja fri radikal oxidation och ökad plack i blodkärlens väggar, vilket kan leda till minskning av dess tjocklek och till och med igensättning av vener och artärer, vilket leder till ischemi, hjärtinfarkt, stroke, etc.

5) Minskar kolesterol

De olösliga fibrer närvarande i plommon metaboliseras av bakterier i kolon för att producera kortkedjiga fettsyror, inklusive propionsyra, som har visats ha inhibitorisk roll på en av de huvudsakliga enzymer som är involverade i den endogena produktionen av kolesterol, HMG-CoA-reduktas . Med en lägre aktivitet av detta enzym, är mindre kolesterol syntetiseras genom att reducera dess nivåer i blodet.

Dessutom, för att den lösliga fibern binda gallsyror, avlägsnande feces. Gallsyror syntetiseras i levern från kolesterol och har en grundläggande roll i fett matsmältningen. Med induktionen genom avlägsnande av dessa syror fiber i plommon, har levern att använda mer kolesterol för att syntetisera mera gallsyror, vilket också gynnar reduktionen av plasmanivåerna av denna steroid.

6) reglerar tarmfunktion

En av de kända egenskaperna hos plommon är dess laxerande effekt, att hjälpa människor som har en långsammare gastrointestinal transit och därmed lider av förstoppning.

Denna åtgärd också på grund av närvaron av olösliga fibrer som inte kan brytas ned och absorberas i tunntarmen och fortsätta tills tjocktarmen, där de absorberar vatten och underlätta elimineringen av avföring.

Dessutom, plommon också innehåller sorbitol, en polyol känt att laxerande effekt, samma princip att fibrer: vatten absorberar stimulerande tarmfunktion.

En bra tarmfunktion är direkt relaterad till humör, gott humör och minska risken för tarmcancer.

7) förbättrar benhälsa

Mycket forskning har också visat på fördelarna av plommon i underhåll och återvinning av bentätheten. De flavonoider och andra fenolföreningar i frukt hjälpa vända benförlust.

Plommon innehåller också bor, en mikronäringsämnen som spelar en viktig roll vid benbildning och allmänt underhåll av bentätheten.

8) förhindrar anemi och förhöjer immun motstånd

Järn är nödvändigt för bildandet av röda blodkroppar och transporter syre. Förutom att vara källan av mineralet, är plommon också en bra källa till vitamin C, som förbättrar upptaget av järn av tarmen, vilket sålunda bekämpa brist på detta näringsämne vilket kan leda till anemi.

Vitamin C akter också förbättra immunförsvaret, förebygga infektioner.

tips

Plommon bör helst konsumeras med skal, eftersom det finns en stor del av de näringsämnen som är ansvariga för alla fördelarna med frukten.

Liksom alla livsmedel bör plommon konsumeras i tillräckliga mängder för varje diet och i kombination med andra hälsosamma livsmedel, upprätthålla balansen mellan makro- och grundläggande mikronäringsämnen för en väl fungerande kroppen och målet för varje person, oavsett om det är viktminskning, hålla vikt eller förstärkning muskelmassa.

vård

En bra koncentration av fibrer är till stor del ansvarig för fördelarna med plommon. Men på grund av denna höga koncentration av fiber, kan plommon förbrukningen i höga mängder leda till komplikationer av sjukdomar såsom ulcerös kolit. Därför bör patienter med denna och andra sjukdomar i mag-tarmkanalen först rådgöra med din läkare och dietist om effekterna av konsumtion av denna frukt.

Har du någonsin haft en känsla av alla dessa fördelar plommon för hälsa och kondition? Hur du vill inkludera den i din diet nu när du vet vad det är för plommon? Kommentera nedan!