Polenta gödning? Kalorier och Analys

polenta

Har läcker polenta gödning som det verkar? Det är även så hög i kalorier? Låt oss undersöka huruvida denna övervakning är en skurk även som det verkar.

Detta innebär då att ta hand om min kropp jag måste hålla sig borta från familjen luncher eller ta min lilla kruka med en lätt sallad vid sådana tillfällen? Inte nödvändigtvis. Förutom att lära sig att vara måttlig måltider du gör när de deltar i dessa typer av händelser, är det viktigt att veta mer om maten att förstå vad har mer potential att störa god ordning och ange hur mycket av varje livsmedel kan konsumeras.

Vi vet att denna uppgift är inte lätt, så vi bestämde oss för att ge dig en forcinha. Idag kommer vi att göra en analys av en av de rätter som finns på menyn av familjens Paket, polenta.

Har polenta gödning? I vilken mängd kan äta det utan att skada min goda form? Kolla in följande:

Kalorier polenta 

Av italienskt ursprung, är polenta en maträtt som också lätt kan hittas i länder som Brasilien, Argentina och Uruguay. Framställd från majsmjöl gröt är kokt, stekt eller grillad, har maten 44 kalorier per remsa i en ugn version 77 kalorier varje skiva (51G) i stekt modell och 192 kalorier per 100 g i sin bakad format.

Den första punkten som kommer att avgöra om gödning eller polenta är inte så det är beredd. Som vi har sett är rätt gjord i ugnen vad tenderar att ha lägre värmevärde, bara för dem som vill ta hand om god form och inte överstiga kilo, visar sig vara det bästa alternativet.

Andra punkter som vi tar hänsyn till är de rätter som visas bredvid maten och den mängd som konsumeras maten. En sak är att äta tre segment av bakade polenta, vilket resulterar i 132 kalorier, tillsammans med en del av 100 g av råris, 110 kalorier, och 100 g av kebab, med 135 kalorier, som uppgår till 377 kalorier .

Det är en helt annan plats fem remsor ugn polenta på plattan innehållande 220 kalorier, tillsätt 150 g av vitt ris med mer än 193 kalorier och fortfarande komplett med 150 g Bönstuvning, som har 219 kalorier, avslutar måltiden med 632 kalorier.

Du märker skillnaden? Är 225 kalorier mindre än den första menyn funktioner i förhållande till varandra. Vi kan alltså konstatera att kalori synpunkt polenta gödning beroende på sammanhanget i vilket det ingår.

Så om du uppskattar denna mat men inte vill sätta din kost och motion i riskzonen, helt enkelt integrera den i en hälsosam och måttlig äta.

Sammansättningen av polenta 

Så mycket som antalet kalorier är viktigt vid analys av möjligheten att vissa livsmedel fett eller inte, bör vi inte begränsa oss till dem för att försöka reda ut frågan på denna fråga, är det också nödvändigt att reflektera över sammansättningen av livsmedlet i fråga.

På frågan om polenta gödning eller ej, en av dess positiva aspekter är att det är en mycket näringsrik maträtt. Detta beror på att majsmjöl som ger upphov till plattan är sammansatt av substanser såsom järn, magnesium, fosfor, zink, koppar, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B3, och vitamin B6.

Dessutom har maten även vitamin A och C, enligt Journal of Agricultural and Food Chemistry (Journal of Food Chemistry och jordbruk, fri översättning) polenta är en bra källa till karotenoider. Och enligt Dr Mario Feruzzi från Purdue University i USA, absorberar kroppen lättare karotenoider från livsmedel som framställts av majs marken än de som finns i morötter och spenat.

Karotenoider är viktiga för hälsan hos den mänskliga kroppen eftersom de besitter antioxidant, skyddar mot hjärt-kärlsjukdom, utveckling av vissa cancerformer, makuladegeneration och grå starr, samarbetar med immunsystemet, bekämpa åldrandet, förhindra gastric infektion bidra till hälsan hos hud och ögon och reglerar celltillväxt.

Med tanke på att vår kropp inte kan producera ensam denna grupp av ämnen, är det viktigt att inkludera i kosten livsmedel som ger dessa komponenter, vilket gör det värt att integrera polenta från kosten menyn.

Å andra sidan, är det rekommenderat att inte överdriva den livsmedelskonsumtion på grund av närvaron av kolhydrater i deras sammansättning, ett näringsämne att trots att tillhandahålla energi till kroppen, kan den också omvandlas till fett i kroppen och har sin reduceras och tom elimineras intag i några kost planer att gå ner i vikt.

På en skiva av stekt polenta är 16,24 g komponent. Sedan en remsa av beredd mat i ugnen har 9,23 g kolhydrater, och 100 g kokta polenta 40 g av den substans som är närvarande.

Det är också viktigt att vara måttlig när man äter polenta på grund av dess natriumhalt, särskilt om vi talar version av den kokta skålen med 187 mg i 100 g av näringsämnen. En stekt polenta remsan består av 38 mg natrium och en skiva framställd i ugnen versionen innehåller 49 mg.

Även om denna komponent är viktigt för kroppsfunktioner som ledning av nervimpulser, muskelkontraktion och reglering av plasmavolymen som skall konsumeras i överskott, bortom barriären 2300 mg dagligen natriumintaget, orsakar det hälsoproblem . Bland dessa misdeeds är: vätskeretention, svullnad, överbelastning njurarna, ökad risk att utveckla högt blodtryck, stroke (stroke), grå starr, njursten och magcancer.

Hur ofta har du för vana att äta polenta? Vanligtvis äter det på det sättet att förbereda sig? Kommentera nedan!