8 Fördelar med ättika — för servering och egenskaper

Äppelcidervinäger

Vinäger används som en krydda, medicin och ännu renare i årtusenden. Det är känt för att vara en utmärkt naturlig konserveringsmedel eftersom ättiksyra har - En kraftfull antimikrobiell. Trots berömmelse, det finns en hel del desinformation om de verkliga fördelarna med vinäger i kroppen, främst på grund av de olika vinäger där - balsamvinäger och äppelcidervinäger kommer att ha olika egenskaper och effekter på människokroppen.

En studie publicerad i tidskriften "Bioscience, Biotechnology and Biochemistry" under 2009 visar att bland fördelarna med vinäger är att minska vikten, fett, BMI och midjemått avsevärt. Annan forskning har visat att människor som konsumerade vinäger tillsammans med en hög kolhydratfattig diet konsumerade färre kalorier resten av dagen, mellan 200 och 275 kalorier per dag mindre.

2- ökar absorptionen av mineraler

Som är rik på syror, såsom ättiksyra, är vinäger ansvarig för att öka absorptionen av olika mineraler äta. Många grönsaker som är rika på näringsämnen medför också komponenter som hindrar absorption.

Så krydda mat med ättika eller dricka vinäger och vatten tonic före måltid kan hjälpa din kropp behöver för att få de nödvändiga mineraler för att hålla sig frisk. Till exempel, mörkgröna blad är kända för att vara bra källor till kalcium. Men många hämmar absorptionen. Så tempererade mörkgröna blad med vinäger är en utmärkt källa till kalcium.

3 styr nivån av blodsocker

Vinäger blir känd för att hjälpa människor som lider av typ 2-diabetes för att kontrollera nivån av socker i blodet. Vinägern kan inaktivera vissa matsmältningsenzymer som omvandlar kolhydrater till socker, socker retar inströmmen sanguínia. Genom att sänka ingångs ger vinäger tid för kroppen att ta socker från blodet och hindrar den från att bygga upp för mycket socker i blodet.

En studie publicerad av American Diabetes Association visade att vinäger kan vara till stor hjälp för diabetiker. I studien, 21 personer med typ 2-diabetes eller insulinmotstånd plus åtta frivilliga ges liknande förhållanden utan en lösning som innehåller fem skedar vinäger, vatten och en fem sackarin två minuter efter att ha ätit en måltid rik på kolhydrater.

Att mäta nivån av socker deltagare före måltid 30 minuter senare och igen efter 60 minuter, visade det sig att den insulinkänsligheten av deltagarna med diabetes ökade med 19% och motståndet mot ämnet 34%. Det vill säga, har kroppen blivit mer mottaglig för insulin. Förutom, som inte lider av någon relaterad sjukdom också hade sänkta nivåer av blodsocker.

4- har antioxiderande egenskaper

Alltmer talar om vikten av antioxidanter till kroppens hälsa, men att tjäna? De slåss fria radikaler som orsakar oxidativ stress och påskynda åldrings kroppen som helhet, förutom att stärka immunförsvaret och förebygga uppkomsten av cancertumörer.

Studier visar att risvinäger kallas Kurosu är den mest lovande när det gäller att förebygga cancer. Forskning har visat att den inhiberar tillväxten av flera cancerceller, inklusive kolon, lunga, bröst, urinblåsa och prostata.

5 hjärta sund och tryck under kontroll

En artikel publicerad av Journal of Food Science förklarar att ett friskt hjärta och hjärt förebyggande av sjukdomar är bland fördelarna med vinäger.

Äpplet ättika har klorogensyra, som förhindrar oxidation av LDL (dåligt kolesterol) - som orsakar ateroskleros, vilket kan blockera blodflödet och leda till en hjärtattack eller en stroke. Dessutom, en studie i möss indikerar att ättika tjänar också till att sänka blodtrycket och kolesterol.

Slutar 6 med sura uppstötningar

Om samexisterar med sura uppstötningar vet hur obehagligt det kan vara. Detta händer när det finns lite syra i magen. Att öka mängden syra i magen och undvika denna obehag, vinäger konsumerar dagligen. Se även: 13 Mat för vem har Reflux

7 Brain ung och frisk

Ny forskning visar att bland fördelarna med vinäger, är en förbättring av kognitiva funktioner hos människor. Vidare acetobactérias (ättiksyra bakterier) producerar viktiga ämnen för konstruktion av hjärnvävnad, att hålla unga och friska.

8 Alternativ för produkter som är rika på mättat fett och kalcium

De flesta kryddor är höga i kalorier, mättat fett och kalcium. Istället för att använda majonnäs, senap och andra kryddor färdiga, krydda maten med vinäger. Den är rik på smak, frisk och har mycket få kalorier (endast 25 i ett halvt glas). Således kan det hjälpa till att hålla din kost friska.

Andra referenser: 

 1. Budak, Nilgun H., et al. Journal of Food Science 79,5 (2014) "funktionella egenskaper vinäger." R757-R764.
 2. Johnston, Carol S., Cindy M. Kim och Amanda J. Buller. "Vinäger Förbättrar Insulin känslighet för hög kolhydratmåltid hos patienter med resistens eller typ 2-diabetes insulin." Diabetes Care 27,1 (2004): 281-282.
 3. Vit, Andrea M. och Carol S. Johnston. "Vinäger intag moderata vakna vid sänggåendet glukoskoncentrationer hos vuxna med väl kontrollerad typ 2-diabetes." Diabetes Care 30,11 (2007): 2814-2815.
 4. Johnston, Carol S., et al. "Undersökning av antiglycemic egenskaper vinäger hos friska vuxna." Annals of nutrition & metabolism 56,1 (2009): 74-79.
 5. Leeman, Margareta, Elin Östman och Inger Björck. "Vinäger dressing och kylförvaring av potatis sänker postprandial glycemic och insulinaemic svar i friska försökspersoner." European Journal of Clinical Nutrition 59,11 (2005): 1266-1271.
 6. Kondo, Tomoo, et al. "Vinäger intag angiogram kroppsvikt, kroppsfettmassa, och serumtriglyceridnivåer hos feta japanska försöks" Bioscience, bioteknologi, biokemi och 73,8 (2009): 1837-1843.
 7. Kondo, Shino et al. "Antihypertensiva effekter av ättiksyra och vinäger på spontant hypertensiva råttor." Bioscience, bioteknik och biokemi 65,12 (2001): 2690-2694.
 8. Seki, Takahiro, et al. "Antitumöraktivitet hos ris-shochu efter destillation uppslamningen och vinäger som framställts av den post-destillation uppslamningen via oral administration i en musmodell." Biofactors 22,1-4 (2004): 103-105.
 9. Nanda, K., et al. "Extrakt av vinäger" Kurosu "råris från inhiberar proliferationen av humana cancerceller." Journal of Experimental and Clinical Cancer Research 23,1 (2004): 69-76.
 10. Kulle, Laura L., et al. "Esofagus skada genom äppelcidervinäger tabletter och efterföljande utvärdering av produkter." Journal of American Dietetic Association 105,7 (2005): 1141-1144.
 11. Authority Nutrition - En evidensbaserad strategi.

Du hade kunskap om dessa eventuella fördelarna med vinäger för hälsa och fitness? Redan används tillsammans med något av dessa ändamål? Kommentera nedan.